Σωτηρία Λεονάρδου: Το «Ρεμπέτικο», η Σπάνια Ασθένεια Και Το Τέλος Της - Fanpage

Σωτηρία Λεονάρδου: Το «Ρεμπέτικο», η Σπάνια Ασθένεια Και Το Τέλος Της

Σωτηρία Λεονάρδου: Το «Ρεμπέτικο», η Σπάνια Ασθένεια Και Το Τέλος Της

Σωτηρία Λεονάρδου: Η Σωτηρία Λεονάρδου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Ιουνίου 1951. Υπήρξε σπουδαία και βραβευμένη τραγουδίστρια και ηθοποιός. Σπούδασε μουσική και θέατρο και πολεμικές τέχνες. Αξίζει να αναφέρουμε πως έζησε 4 χρόνια στη Νότια Αφρική, όπου παρακολούθησε σεμινάρια πάνω στο Ινδικό και Αφρικανικό Θέατρο. Συμμετείχε σε πολλές συναυλίες του Μίκη Θεοδωράκη. Έγινε ευρέως γνωστή από την συμμετοχή της στη ταινία «Ρεμπέτικο». Έφυγε από τη ζωή στις 10 Νοεμβρίου 2019 χάνοντας τη μάχη από την σπάνια ασθένεια.

 

Ρεμπέτικο: Σωτηρία Λεονάρδου «Καίγομαι Καίγομαι»

Η Σωτηρία Λεονάρδου έγινε αρχικά γνωστή από τη συμμετοχή της στην ταινία «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη, στην οποία πρωταγωνίστησε ενώ συμμετείχε στη συγγραφή του σεναρίου. Έπαιξε, επίσης, στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Ακροπόλ» ενώ ήταν σεναριογράφος του «An African Tale» και ιδρύτρια της θεατρικής σκηνής «Cyber Scene». Η Λεονάρδου απέσπασε αρκετές τιμητικές διακρίσεις, τόσο για το «Ρεμπέτικο», όσο αλλά και για το «Ακροπόλ».

H κορυφαία στιγμή στην καριέρα της θεωρείται η συμμετοχή της στην ταινία «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη στην οποία και ερμήνευσε το τραγούδι σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου και στίχους Νίκου Γκάτσου «Καίγομαι – Καίγομαι». Η συμμετοχή της στην ταινία, έφερε μεγάλη αναγνώριση ενώ η ίδια είχε γράψει και το σενάριο.

Πέρα από τις δουλειές της σε κινηματογράφο και θέατρο είχε συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες με την ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη. Επίσης, συμμετείχε στις κασέτες του Νικόλα Άσιμου (Παράνομη κασέτα Νο.000008 και Το φανάρι του Διογένη), ενώ κυκλοφόρησε τους δίσκους «Δεν Έχω Χρόνο Μάτια Μου» (1995), «ΜΙS» (1999) και «Γυναίκες» (2006).

Για τη Σωτηρία Λεονάρδου η ηθοποιία και το τραγούδι ήταν ένα πράγμα

«Ένα. Πάντα οι ηθοποιοί δεν τραγουδούσαν; Γιατί το τραγούδι δεν είναι “ωραία φωνή” μόνο. Είναι να μπορείς να εκφράσεις κάτι συναισθηματικά. Και για να το κάνεις αυτό, πρέπει να μάθεις να δημιουργείς χαρακτήρες», είχε υπογραμμίσει χαρακτηριστικά, η Λεονάρδου.

Η απόσυρση, η ασθένεια και το τέλος

Η ερμηνεύτρια και ηθοποιός Σωτηρία Λεονάρδου, άφησε την τελευταία της πνοή έχοντας δώσει μακρά μάχη με σπάνια ασθένεια, που την είχε αναγκάσει να αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια.

Μενδώνη για Λεονάρδου: Η ερμηνεία της στο Ρεμπέτικο έχει στοιχειώσει τη μεγάλη οθόνη

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο της ηθοποιού και ερμηνεύτριας Σωτηρίας Λεονάρδου, έστειλε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. «Η δυναμική παρουσία και ένα έντονο, μαγνητικό βλέμμα χαρακτήριζε τις ερμηνείες της Σωτηρίας Λεονάρδου στο τραγούδι, στον κινηματογράφο, στο θέατρο.

Η παιδεία της ήταν ευρύτατη. Είχε επηρεαστεί από πολλές διαφορετικές κουλτούρες, είχε απορροφήσει στοιχεία από αυτές και τα είχε επεξεργαστεί στην εκφραστικότητά της», ανέφερε στο μήνυμά της η υπουργός Πολιτισμούς. «Η ερμηνεία της στο “Ρεμπέτικο” παραμένει εμβληματική για τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο, από εκείνες που έχουν στοιχειώσει τη μεγάλη οθόνη. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους της», κατέληξε η Λίνα Μενδώνη.

Αφήστε το σχόλιο σας: