Από χθες το απόγευμα, έρχονται στην δημοσίοτητα, περισσότερες καταγγελίες και αποκαλύψεις, σχετικά με την «Κιβωτός του Κόσμου» και τις καταγγελίες περί ασέλγειας και κακοποιητικών συμπεριφορών κατά ανηλίκων, που διέμεναν σε δομές του μη κυβερνητικού οργανισμού.
Μετά την πρώτη ανακοίνωση του ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου», ο οποίος διαψεύδει κατηγορηματικά τις καταγγελίες, που έχουν προκαλέσει σοκ στο Πανελλήνιο, ενώ όπως πάντα δίπλα του βρίσκεται υποστηρικτικά η σύζυγός του Σταματία Γεωργαντή.
Σταματίνα Γεωργαντή: Ποιά είναι η πρεσβυτέρα της Κιβωτού του Κόσμου
Είναι κόρη του Μιχάλη Γεωργαντή και της Μανθούλας Μαμαλή και εγγονή του Μανώλη Γεωργαντή που μεγάλωσαν στα Γιωργαντίδικα στο Βροντάδο. Από μικρή η Σταματία γαλουχήθηκε στα χριστιανικές παραδόσεις και έκανε πράξη της τις αλήθειες του Ευαγγελίου για την Αγάπη στον πλησίον. Χρόνια πολλά πριν ο Θεός την καλέσει για πρεσβυτέρα, η Σταματία διακονούσε στο κατηχητικό έργο της εκκλησίας και ήταν πολύτιμος συνεργάτης του αείμνηστου θεολόγου Ευάγγελου Αλιβάνογλου.
Ήταν παρούσα σε συγκεντρώσεις και εξορμήσεις των Χριστιανικών Μαθητικών Ομάδων και διετέλεσε ομαδάρχης και αρχηγός στις κατασκηνώσεις της Πνευματικής Εστίας «Ο Αλέξανδρος Γκιάλας» στον Προφήτη Ηλία στα Θυμιανά. Διακόνησε για λίγο στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της εκκλησίας της Χίου και από το 1998 βρέθηκε στην Αθήνα κοντά στο σύζυγό της π. Αντώνιο Παπανικολάου, που το Μάρτιο του 1998 χειροτονήθηκε διάκονος και τον Απρίλιο του ίδιου έτους σε πρεσβύτερο αναλαμβάνοντας τη διακονία του Ιερού ναού του Αγ. Γεωργίου στην Ακαδημία Πλάτωνος στον Κολωνό και παράλληλα υπεύθυνος του κέντρου Νεότητας της εκκλησίας.
Σταματίνα Γεωργαντή: Η γνωριμία με τον πατέρα Αντώνιο
Δίπλα του σε όλα, όλα αυτά τα χρόνια, διακριτικά στο πλευρό του πατέρα Αντωνίου. Όπως κι εκείνος, έτσι κι εκείνη έχει καταγωγή από τη Χίο και έτσι γνωρίζονταν πριν ακόμα συνάψουν σχέση.
«Γνωριζόμασταν από παλιότερα, πριν παντρευτούμε. Οι γειτονιές στη Χίο είναι κοντά, είναι μικρές οι κοινωνίες. Όλα παιδιά, παίζαμε. Δεν μέναμε κοντά αλλά είχαμε μία επαφή με τη γειτονιά που έμενε ο πατέρας Αντώνιος. Πρώτα παντρευτήκαμε, μετά έγινε κληρικός» είχε πει το 2019 στην εκπομπή του Τάσος Τρύφωνος, Τετ α Τετ.
«Είχα καταλάβει από τότε ότι είχε πολύ μεράκι και πολύ ζήλο. Δεν ήταν από τους ιερείς «εντάξει να γίνω ιερέας για να βολευτώ». Ήταν ωραίος τύπος από μικρός» είχε προσθέσει η πρεβυτέρα στην ίδια συνέντευξη.
Οι δυο τους παντρεύτηκαν όταν ο πατέρας Αντώνιος ολοκλήρωσε τις σπουδές του τόσο στην Παιδαγωγική, όσο και στην Ιερατική Σχολή. «Μετά παντρευτήκαμε, μετά έγινα κληρικός» είχε πει με τη σειρά του στον Τάσο Τρύφωνος.
Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα έχουν τρία παιδιά, δύο δίδυμα ηλικίας 21 ετών, τον Δημήτρη και τον Κωνσταντίνο τους οποίους υιοθέτησαν και τον 11χρονο Νώε.
Σταματία Γεωργαντή: Τι έλεγε η πρεσβυτέρα στην τελευταία της συνέντευξη στο Mega και στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα»
Η πρεσβυτέρα είχε αναφέρθει στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη πριν από λίγες ημέρες. «Αν ο πατέρας Αντώνιος είναι η ψυχή της Κιβωτού, η πρεσβυτέρα είναι υπό σκιά. Έχετε πολύ δίκιο ότι είναι η ψυχή της Κιβωτού. Αγαπάει πολύ αυτό που κάνει. Εγώ απλά συμπορεύομαι. Προσπαθώ να ακολουθήσω αυτά που κάνει εκείνος» είχε υποστηρίξει. «Βλέπαμε συνεχώς μπροστά στην πόρτα μας προβλήματα. Κάθε φορά βλέπαμε τι ανάγκες υπάρχουν από τα ίδια τα παιδιά που φιλοξενούσαμε εκεί και προσπαθούσαμε με τον τρόπο μας να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες».
Σταματία Γεωργαντή: H συνέντευξη τους στην Τατιάνα Στεφανίδου
Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεβυτέρα είχαν φιλοξενηθεί στην εκπομπή «Μαζί σου Σαββατοκύριακο» και στην Τατιάνα Στεφανίδου. Μάλιστα, τότε, η πρεσβυτέρα είχε εξομολογηθεί στη δημοσιογράφο Πόπη Παπαδοπούλου:«Ο Νώε μεγάλωσε εδώ μέσα, το έχει συνηθίσει. Μάλιστα, είχε μάθει από πάρα πολύ νωρίς να μιλάει και σε όλους έκανε εντύπωση που πήγαινε ροδάνι η γλώσσα του όταν ήταν 1-2 ετών. Μία φορά, ήταν περίπου 4 ετών και ήμασταν στην Κιβωτό, είχε έρθει ένα ζευγάρι και, αφού τους είχα ξεναγήσει και τους είχαν δείξει τον χώρο, ετοιμάζονταν να φύγουν, έρχεται ο μικρός σβουρηχτός, πήρε κάτι μπουκαλάκια με νερό και τα προσέφερε στους κυρίους».