Σταύρος Τσομπανίδης: Ο 24χρονος Έλληνας Επιχειρηματίας Μπήκε Στη Λίστα Forbes Με Την Πρωτοποριακή Ιδέα Του - Fanpage

Σταύρος Τσομπανίδης: Ο 24χρονος Έλληνας Επιχειρηματίας Μπήκε Στη Λίστα Forbes Με Την Πρωτοποριακή Ιδέα Του

Σταύρος Τσομπανίδης: Ο 24χρονος Έλληνας Επιχειρηματίας Μπήκε Στη Λίστα Forbes Με Την Πρωτοποριακή Ιδέα Του

Σταύρος Τσομπανίδης: Ο Σταύρος Τσομπανίδης κατάφερε αυτό που…ελάχιστοι έχουν καταφέρει στην ηλικία του. Μόλις στα 24 του χρόνια συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Forbes για τοuς Under 30, μια λίστα που περιλαμβάνει τους νέους ηγέτες παγκοσμίως.

Ποιος είναι ο Σταύρος Τσομπανίδης

Ο Σταύρος Τσομπανίδης είναι συνιδρυτής της startup PHEE με έδρα την Πάτρα, η οποία έχει κατοχυρώσει πατέντα για μία καινοτόμο μέθοδο παραγωγής που καταφέρνει την αναγέννηση των νεκρών φύλλων της Ποσειδωνίας, τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή μιας σειράς χρηστικών αντικειμένων.

Τι κάνει η εταιρεία του

Η PHEE παράγει και εμπορεύεται μία γκάμα χρηστικών προϊόντων επενδυμένων με την πολυχρηστική επιφάνεια PΗΕΕboard, όπως θήκες για κινητά τηλέφωνα, συσκευασίες πολυτελείας, είδη σπιτιού και ρακέτες θαλάσσης, έχουν ήδη κερδίσει τους καταναλωτές εντός και εκτός συνόρων.

Τελευταίο δημιούργημα της PHEE είναι σκελετοί γυαλιών ηλίου σε στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία Zylo στην Σύρο. Το PHEEboard έχει επιπλέον εφαρμογές στον κλάδο του επίπλου και της διακόσμησης εσωτερικών χώρων.

Το κοινωνικό έργο της εταιρείας

Όπως επισημαίνουν τα στελέχη της εταιρίας, η δραστηριότητα της PHEE περιέχει έντονο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο, αφού η ανακύκλωση των ποσοτήτων της Ποσειδωνίας συνεπάγεται την μείωση του όγκου των σκουπιδιών και την εξοικονόμηση δημοσίων πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Η διάκριση είναι για την ομάδα μας μία μικρή ηθική ικανοποίηση για τα όσα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα, με παράλληλο αίσθημα ευθύνης. Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε τα φύκια παγκοσμίως γνωστά, προωθώντας τις αρχές της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των αγαθών που βρίσκονται σε αφθονία γύρω μας», επισήμανε ο Σταύρος Τσομπανίδης.

Καθ’ όλη την πορεία της, η PHEE έχει την έμπρακτη υποστήριξη του Ιδρύματος Αγγελοπούλου και των οργανισμών The People’s Trust και BlueGrowth Piraeus.

Η τελετή ανακοίνωσης των νικητών του Forbes 30 under 30 πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Την Ελλάδα στη εφετινή λίστα εκπροσωπεί επίσης η Χριστίνα Τρεμόντι, αναλύτρια, ιδρύτρια του “Ι paid a bride Greece”.

Οι διακρίσεις αυτές για τη χώρα μας έρχονται σε συνέχεια των περυσινών βραβεύσεων της οργάνωσης Ethelon (Άρης Κωνσταντινίδης, Κωσταπάνος Μηλιαρέσης και Χρήστος Παναγιώτου), καθώς και του πολιτικού Κωνσταντίνου Κυρανάκη).

Αφήστε το σχόλιο σας: