Συγκλονιστικό: Δάσκαλοι Χαρίζουν Μέρες Αδείας Σε Καρκινοπαθή Συνάδελφο Για Να Τελειώσει Χημειοθεραπείες - Fanpage

Συγκλονιστικό: Δάσκαλοι Χαρίζουν Μέρες Αδείας Σε Καρκινοπαθή Συνάδελφο Για Να Τελειώσει Χημειοθεραπείες

Συγκλονιστικό: Δάσκαλοι Χαρίζουν Μέρες Αδείας Σε Καρκινοπαθή Συνάδελφο Για Να Τελειώσει Χημειοθεραπείες

Δάσκαλος: Όταν οι άνθρωποι είναι ενωμένοι σαν γροθιά τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει. Η παρακάτω συγκλονιστική ιστορία έρχεται από την Φλόριντα. Ο Robert Goodman, ένας δάσκαλος δημοτικού σχολείου διαγνώστηκε με καρκίνο στο παχύ έντερο. Πήρε άδεια άνευ αποδοχών από το σχολείο ώστε να υποβληθεί σε χειρουργείο και χημειοθεραπείες.

Η άδεια όμως δεν του έφτασε καθώς χρειαζόταν επιπλέον ημέρες για να ολοκληρωθεί η θεραπεία. Τότε, βρέθηκαν οι συνάδελφοι του, οι οποίοι μετά την δημόσια έκκλησή του, τού έδωσαν εκείνοι τις απαραίτητες ημέρες άδειας.

Ο δάσκαλος, ο οποίος δίδασκε σε δημόσιο σχολείο της Φλόριντα, θεώρησε ότι χρειαζόταν τουλάχιστον 20 επιπρόσθετες ημέρες άδειας για να αντιμετωπίσει τη χημειοθεραπεία, τις οποίες όμως είχε εξαντλήσει. Έτσι, στις 23 Ιουλίου, μέσα από το δωμάτιο του νοσοκομείου του, ο Goodman έκανε μία έκκληση για βοήθεια μέσω του Facebook. Μέσα σε τέσσερις ημέρες είχε λάβει αρκετές ημέρες άδειας, τόσες που καλύπτουν ένα ολόκληρο εξάμηνο!

“Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που συνέβη,” δήλωσε ο 56χρονος Goodman, στο CNN.

Δάσκαλοι, τα μέλη του προσωπικού, οι διοικητικοί υπάλληλοι και ακόμη και οι εργαζόμενοι στην αίθουσα φαγητού, μεταβίβασαν 75 ημέρες άδειας στον Goodman.

“Εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα έφτασαν σε μένα για να δωρίσουν μέρες της άδειάς τους, ακόμα και καθηγητές από το Πανεπιστήμιο της Φλώριδας,” δήλωσε. “Ένιωσα ένοχος γιατί ήξερα ότι υπήρχαν άνθρωποι που είχαν πολύ χειρότερα προβλήματα από μένα.”

Μια τρομακτική διάγνωση, μια εκπληκτική ανταπόκριση

Ο Goodman έμαθε ότι είχε καρκίνο του παχέος εντέρου τον Απρίλιο. “Ήταν τρομερό”, είπε, ενώ άρχισε να περιγράφει το ταξίδι του στο Facebook.

“Ήταν ο ευκολότερος τρόπος να δείξω στους ανθρώπους πώς νιώθω και ταυτόχρονα να εμπνέω ανθρώπους που περνούσαν από κάτι παρόμοιο”, ανέφερε ο Goodman.

Η απάντηση στην έκκλησή του για περισσότερες ημέρες άδειας ήταν αξιοσημείωτη

“Δεν εκπλήσσομαι, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές πάντα στήριζαν ο ένας τον άλλον,” είπε.

“Ακόμα και οι μαθητές μου με στήριξαν, ενώ λένε στους γύρω τους πως τους έχω επηρεάσει θετικά κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που αγαπώ τη δουλειά μου,” δήλωσε ο Goodman.

Τα μαθήματα στο σχολείο του Goodman ξεκίνησαν στις 13 Αυγούστου. Προς το παρόν, δεν είναι εκεί. Όμως ελπίζει να χρησιμοποιήσει την εμπειρία του για να εμπνεύσει τον κόσμο και να κάνει περισσότερο καλό στην ανθρωπότητα.

“Ο καθένας μπορεί να πάθει καρκίνο, αλλά δεν είναι όλοι πρόθυμοι να βοηθήσουν τους άλλους”, δήλωσε ο Goodman.

“Όλοι μας έχουμε προβλήματα, αλλά καλό είναι να μη χάνουμε τη συμπόνια μας.”

Αφήστε το σχόλιο σας: