Ταξίδι Στον Χρόνο: Το Χωριό Που Απεικονιζόταν Στο Πεντοχίλιαρο Των Ελληνικών Δραχμών - Fanpage

Ταξίδι Στον Χρόνο: Το Χωριό Που Απεικονιζόταν Στο Πεντοχίλιαρο Των Ελληνικών Δραχμών

Ταξίδι Στον Χρόνο: Το Χωριό Που Απεικονιζόταν Στο Πεντοχίλιαρο Των Ελληνικών Δραχμών

Δραχμές: Κάνουμε ένα ταξίδι στον χρόνο.. Επιστροφή με ένα…quiz για τις αγαπημένες δραχμές όλων των Ελλήνων. Άραγε εσείς γνωρίζετε ποιο είναι το ελληνικό χωριό που απεικονιζόταν στο πεντοχίλιαρο;

Η Ορεινή Αρκαδία κρύβει πανέμορφα χωριά. Ίσως το πιο όμορφο είναι το «Χωριό του Πεντοχίλιαρου» η ξακουστή και γραφική Καρύταινα.

Από το 1984 το μεσαιωνικό κάστρο του χωριού κοσμούσε το (τότε) χαρτονόμισμα με την τότε υψηλότερη αγοραστική αξία.

Άποψη του γεφυριού το 1935. Στο βάθος το κάστρο της Καρύταινας

Το κάστρο οικοδομήθηκετον 13ο αιώνα όταν το χωριό κατείχαν οι Φράγκοι και δεσπόζει επιβλητικό στον μεγάλο βράχο πάνω από τον οικισμό.

Η παλαιά και η νέα γέφυρα φωτογραφημένη από το κάστρο της Καρύταινας το 2015

Ακριβώς δίπλα του βρίσκεται ο βυζαντινός ναός της Παναγία που αργότερα έμεινε γνωστή ως «εκκλησία του Κολοκοτρώνη» ο οποίος απελευθέρωσε το χωριό κατά την επανάσταση του 1821.

Τι κάνει την Καρύταινα να ξεχωρίζει

Τι είναι αυτό που κάνει την Καρύταινα να ξεχωρίζει; Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως ο ρομαντισμός που αποπνέουν τα λιθόστρωτα σοκάκια της δημιουργεί μια αίσθηση αλλοτινών εποχών, άλλοι στέκονται στις μοναδικές φυσικές ομορφιές της και άλλοι θεωρούν πως το άλφα και το ωμέγα σε όλη την υπόθεση είναι οι τεράστιες δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού που πρoσφέρει ο Αλφειός. Το rafting, άλλωστε, δεν είναι μια εμπειρία που ζει κανείς καθημερινά.

Καζαντζάκης: Το «Τολέδο» της Πελοποννήσου

Γεγονός αναντίρρητο πάντως είναι πως ο χαρακτηρισμός της περιοχής από το μεγάλο συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη ως «Το Τολέδο της Πελοποννήσου» λίγο απέχει από την πραγματικότητα.

Το εκκλησάκι της Γέννησης της Θεοτόκου. Φωτο: historypages

Το ιστορικό και όμορφο χωριό προσφέρεται για εκδρομές και τριήμερα. Απολαύστε τη θέα από το φημισμένο Κάστρο, περπατήστε στα σοκάκια του γραφικού χωριού και ζήστε τη φύση.

Περπατήστε στο ελατόδασος του Μαινάλου

Η ομορφιά της περιοχής μαγνητίζει τους επισκέπτες και με το υπέροχο ελατόδασός του Μαινάλου. Το υγρό στοιχείο, τα πανύψηλα έλατα και το υπέροχο φυσικό περιβάλλον της περιοχής θα σας φέρουν ακόμα πιο κοντά με την μαγεία της Καρύταινας και ευρύτερα της Ορεινής Αρκαδίας.

Άποψη του γεφυριού σήμερα

Για τους λάτρεις του σκι και του χιονιού αξίζει να επισκεφτείτε και το πανέμορφο και ανακαινισμένο χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής που θα σας αναζωογονήσει παρέχοντας όλες τις ανέσεις.

Αφήστε το σχόλιο σας: