Το ρετιρέ με τους.. λαχανόκηπους και τη μαγική θέα στην Αθήνα και τον Λυκαβηττό - Fanpage
αφιερωματα

Το ρετιρέ με τους.. λαχανόκηπους και τη μαγική θέα στην Αθήνα και τον Λυκαβηττό

Το όνειρο του ζευγαριού: ένα άνετο, φωτεινό σπίτι σχεδιασμένο στα μέτρα τους με μεγάλα ανοίγματα, πρωτότυπα κτιστά έπιπλα και πολλούς πράσινους εξωτερικούς χώρους.

Η πραγματικότητα: είχαν στα χέρια τους τους δύο τελευταίους ορόφους μίας μικρής πολυκατοικίας στο κέντρο που βρισκόταν στα πρώτα σχέδια και θα κατασκευαζόταν με αντιπαροχή και μικρό π…


Το όνειρο του ζευγαριού: ένα άνετο, φωτεινό σπίτι σχεδιασμένο στα μέτρα τους με μεγάλα ανοίγματα, πρωτότυπα κτιστά έπιπλα και πολλούς πράσινους εξωτερικούς χώρους.

Η πραγματικότητα: είχαν στα χέρια τους τους δύο τελευταίους ορόφους μίας μικρής πολυκατοικίας στο κέντρο που βρισκόταν στα πρώτα σχέδια και θα κατασκευαζόταν με αντιπαροχή και μικρό προϋπολογισμό.

Ο συμβιβασμός των δύο φαινόταν αδύνατος μέχρι που η πολυκατοικία «έχασε» τους δύο τελευταίους τυπικούς ορόφους της και στη θέση τους προσγειώθηκε μία αυτόνομη κατοικία με δική της εξωτερική είσοδο, διαρρύθμιση, όψη, βεράντες και φυτεμένα δώματα.

Εξωτερική όψη

Υπεύθυνο για αυτό το όμορφο αποτέλεσμα είναι το αρχιτεκτονικό γραφείο Έλενα Ζαμπέλη decaARCHITECTURE.

Καθιστικό

Οι ιδιωτικοί και οι κοινόχρηστοι χώροι κατέλαβαν από ένα όροφο και η επικοινωνία τους έγινε μέσω μίας μεταλλικής διάτρητης σκάλας που εγγράφεται σε ένα κύλινδρο με διάφανη οροφή, ο οποίος λειτουργεί σαν πηγάδι φωτός.

Υπνοδωμάτιο του ζευγαριού

Τα έπιπλα, κτιστά και κινούμενα, σχεδιάστηκαν συνολικά και δόθηκε μεγάλη έμφαση σε ντουλάπες και βιβλιοθήκες, οι οποίες όσο κρύβουν και αποθηκεύουν, άλλο τόσο εκθέτουν και αναδεικνύουν τα αντικείμενα των ιδιοκτητών.

Απίστευτο κι όμως Αληθινό! Χάσε 10 Κιλά Μέσα σε 10 Μέρες! Μάθε πως!

Τραπεζαρία και κουζίνα

Το σύνολο των εξωτερικών χώρων, σε τρία επίπεδα και σχεδόν ίσο σε τετραγωνικά με τους εσωτερικούς, επενδύθηκε με πολλές χρήσεις και φιλόξενες γωνιές για να λειτουργήσει ως πραγματική επέκταση της ζωής του σπιτιού.

Λουτρό με φεγγίτη

Τα φυτεμένα δώματα περιλαμβάνουν λόφους, δέντρα, μυρωδικά και λαχανόκηπο αλλά και πέργολες, καθιστικό, εξωτερική κουζίνα με ψησταριά καθώς και μία υπέροχη θέα του Λυκαβηττού.

Παιδικό δωμάτιο

Οι εξώστες στολίστηκαν με ζαρντινιέρες που περιέχουν αναρριχώμενα φυτά, γλάστρες μωσαικού ενσωματωμένες στο δάπεδο και εντοιχισμένες απλώστρες.

Σκάλα με φεγγίτη

Κάθετες συρόμενες τέντες τοποθετήθηκαν ως εξωτερικό περίβλημα του σπιτιού για προστασία από τον ήλιο και τα αδιάκριτα βλέμματα.

Χτιστές ζαρντινιέρες

Σκάλα εγγεγραμμένη σε κύλινδρο

Κλειστές συρόμενες τέντες

Πράσινο δώμα

Αστικές καλλιέργειες με θέα το Λυκαβηττό

Φωτογραφίες: ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΑΣΛΑΝΗΣΠληροφορίες: moystudio

Ακολουθήστε μας στο Facebook:

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories