Τρίκαλα: Τρεις Λόγοι Για Τους Οποίους Είναι 100 Χρόνια Μπροστά Απ’ Την Υπόλοιπη Ελλάδα! - Fanpage

Τρίκαλα: Τρεις Λόγοι Για Τους Οποίους Είναι 100 Χρόνια Μπροστά Απ’ Την Υπόλοιπη Ελλάδα!

Τρίκαλα: Τρεις Λόγοι Για Τους Οποίους Είναι 100 Χρόνια Μπροστά Απ’ Την Υπόλοιπη Ελλάδα!

Τρίκαλα: Και όμως μια επαρχιακή πόλη βρίσκεται πολύ πιο μπροστά σε σχέση με την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Ο λόγος για τα Τρίκαλα, στα οποία ο τρόπος λειτουργίας και οργάνωσης από την Δημοτική Αρχή πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα λειτουργίας για κάθε ελληνική πόλη.

Ώρα να μάθεις πως τα Τρίκαλα «χτυπούν» στο ψαχνό και αποδεικνύουν πως είναι έτη φωτός μπροστά από Αθηναίους και Θεσσαλονικείς που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα εξακολουθήσουν να τσακώνονται σαν τα κοκόρια…

Τι εννοούμε; Ότι οι κάτοικοι των Τρικάλων έχουν απολαύσει 3 πράγματα που όλοι οι υπόλοιποι μέχρι στιγμής τα βλέπουμε μόνο στον ύπνο μας…

Λυπούμαστε, αλλά τα Τρίκαλα μας ισοπέδωσαν και απέδειξαν ότι θέλουμε πολλή μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε στο επίπεδο της πόλης αυτής.

Και ιδού οι τρεις λόγοι για να ζηλεύεις τη ζωή εκεί.

Ελεύθερο Wi–Fi

Ναι, η ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω Wi-Fi σε ολόκληρη την πόλη αποτελεί γεγονός. Και μάλιστα, την ώρα που εμείς εδώ στην Αθήνα μπαίνουμε σε κανένα λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ με Wi-Fi και νιώθουμε… βασιλιάδες. Ε, τα παιδιά στα Τρίκαλα αυτό το ζουν παντού μέσα στην πόλη, κάθε μέρα, όλη μέρα.

Λεωφορεία χωρίς οδηγούς

Παγκόσμια πρωτοτυπία. Τα πρώτα λεωφορεία χωρίς οδηγό έκαναν την εμφάνισή τους, στο πλαίσιο της πιλοτικής του λειτουργίας στην «έξυπνη πόλη» των Τρικάλων και έφεραν τα πάνω κάτω.

Το μόνο αρνητικό στην εξέλιξη αυτή και την πιθανότητα να τα δούμε μόνιμα στις πόλεις της Ελλάδας είναι ότι χάνει κανείς τη στιγμή απείρου κάλλους μόλις η ηλικιωμένη κυρία με τη μαγκούρα ανά χείρας και ύφος θέλω-να-σας-σκοτώσω- όλους «στολίζει» τον οδηγό επειδή το 608 άργησε «τουλάχιστον 40 λεπτά». Εντάξει, κι ας έχει αργήσει μόνο 10.

Ταχύτητες 5G

Έ-έ-έρχεται! Τα Τρίκαλα θα αποτελέσουν την πρώτη πόλη της Ελλάδας που θα εγκαταστήσει πιλοτικό δίκτυο 5G, με το σερφάρισμα στο ίντερνετ να περνά στο next level. Εσύ εδώ μείνε με το 3G –στα μεγάλα κέφια 4G- και πες και «ευχαριστώ». (Σκάμε απ’ τη ζήλεια μας).

Και το καλύτερο με διαφορά! Μιλάμε για την πρώτη (και μοναδική ίσως) πόλη στην Ελλάδα που εφαρμόζει κατά γράμμα τον αντικαπνιστικό νόμο! Ναι, ok σας νιώθουμε που δυσκολεύεστε να το πιστέψετε. Αλλά μπορείτε να κάνετε και μόνοι σας ένα πειραματάκι για να πειστείτε. Βρείτε μια καφετέρια ή ένα εστιατόριο στα Τρίκαλα και ανάψτε τσιγάρο νταηλίκι. Γιατί (νομίζετε ότι) μπορείτε. Αν σε 2 λεπτά βρεθείτε εκτός μαγαζιού πετώντας, μην απορήσετε! This is Trikala…

Αφήστε το σχόλιο σας: