Βίκυ Βανίτα: Η Ηθοποιός Με Τα Ωραιότερα Μάτια, η Ασθένεια και ο Μοναχικός Θάνατος - Fanpage

Βίκυ Βανίτα: Η Ηθοποιός Με Τα Ωραιότερα Μάτια, η Ασθένεια και ο Μοναχικός Θάνατος

Βίκυ Βανίτα: Η Ηθοποιός Με Τα Ωραιότερα Μάτια, η Ασθένεια και ο Μοναχικός Θάνατος

Βίκυ Βανίτα: Η Βίκυ Βανίτα γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαΐου 1948. Υπήρξε μια από τις ωραιότερες Ελληνίδα ηθοποιός της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και του θεάτρου. Τα μελαγχολικά και γλυκά μάτια της έχουν χαρακτηριστεί ως τα ωραιότερα του Ελληνικού Κινηματογράφου. Έπαιξε σε 16 ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου. Τελευταία της συμμετοχή ήταν η ταινία «Εδώ είναι Βαλκάνια» το 1984. Έφυγε μόνη της νικημένη από την ανίατη ασθένεια που πάλεψε κρυφά από όλους για 7 χρόνια.

 

Έκρυβε την ασθένεια της

Η Βίκυ Βανίτα πέθανε τον Μάρτιο του 2007. Ο καρκίνος ήταν η ασθένεια που της κόστισε τη ζωή. Ωστόσο, η ίδια το κρατούσε κρυφό, ακόμη και από δικούς της ανθρώπους. Είχε καταγωγή από την Κρήτη και πιο συγκεκριμένα από το Ηράκλειο. Μεγάλες της αγάπες ήταν η υποκριτική και η δημοσιογραφία. Όσον αφορά την υποκριτική, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ το ντεμπούτο της στον ελληνικό κινηματογράφο το πραγματοποίησε το 1968 με την ταινία «Θύελλα στο σπίτι των ανέμων». Σχετικά με τη δημοσιογραφία, την υπηρέτησε από τον περιοδικό Τύπο.

Η Βίκυ Βανίτα έπαιξε συνολικά σε 16 ταινίες, με σημαντικότερο ρόλο αυτό της Ενζενί στην ταινία ο Τρελοπενηντάρης, με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα συμπρωταγωνιστή. Η τελευταία της εμφάνιση στον Ελληνικό κινηματογράφο σημειώθηκε το 1984 στην ταινία «Εδώ είναι Βαλκάνια»

Από εκεί και πέρα, η Βίκυ Βανίτα έπαιξε σε διάφορες σειρές. Κορυφαίες ήταν το «Παρά Πέντε», το «Ρετιρέ» όπου είχε το ρόλο της διευθύντριας, αλλά και το «Είσαι το ταίρι μου», όπου έπαιζε το ρόλο της τυφλής θείας Αιμιλίας. Μάλιστα, παρακάτω ακολουθεί σχετικό απόσπασμα από επεισόδιο σε βίντεο.

Οι έρωτες, οι φιλίες, η ασθένεια και ο μοναχικός θάνατος

Η Βίκυ Βανίτα έζησε το μεγάλο έρωτα στο πλευρό του Βαγγέλη Σειληνού, αλλά τελείωσε άδοξα. Η ηθοποιός είχε πολλές ερωτικές απογοητεύσεις, αλλά και πολλούς φίλους. Όμως, από όλους έκρυβε την ασθένειά της, ενώ το ίδιο έπραττε και η μητέρα της. Έδωσε τη μεγάλη μάχη, αλλά την έχασε. «Έφυγε» μόνη, με τη μητέρα της να τη βρίσκει νεκρή στο σπίτι της στο Νέο Κόσμο. Το ημερολόγιο έγραφε 8 Μαρτίου του 2007 και η Βίκυ θα ξεκινούσε το μεγάλο ταξίδι…

Αφήστε το σχόλιο σας: