Αυτό το Χάλκινο Χέρι σφίγγει δυνατά τον Κορμό ενός Δέντρου από το 1968. Δείτε ΠΩΣ έχει γίνει Σήμερα και θα Εκπλαγείτε! - Fanpage

Αυτό το Χάλκινο Χέρι σφίγγει δυνατά τον Κορμό ενός Δέντρου από το 1968. Δείτε ΠΩΣ έχει γίνει Σήμερα και θα Εκπλαγείτε!


Το χέρι του Giuseppe Penone είναι τόσο δυνατό, που μπορεί να συμπιέσει ακόμα και ένα δέντρο. Ο συγκεκριμένος Ιταλός καλλιτέχνης, είχε ενσωματώσει αυτό το γλυπτό χέρι με ένα δέντρο στο Κέντρο Γλυπτικής Nasher του Ντάλας, το 1968. Παρόλο που έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από τότε, αυτό παραμένει ακόμα εντυπωσιακό.

Το «Continuera a crescere tranne che in quel punto», είναι εμπνευσμένο από το πραγματικό χέρι του καλλιτέχνη και τον κάτω βραχίονα. Μοιάζει λες και τα δάχτυλα του χεριού του, σφίγγουν το δέντρο δυνατά.

«Αισθάνομαι το δάσος να αναπνέει και ακούω την αργή, αδυσώπητη ανάπτυξη του ξύλου», έγραψε ο Penone το 1968. «Ταιριάζω την αναπνοή μου με εκείνη του πράσινου κόσμου γύρω μου, αισθάνομαι τη ροή του δέντρου γύρω από το χέρι μου που είναι τοποθετημένο ενάντια στον κορμό».

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι επιπτώσεις θα έχει το μέταλλο πάνω στο δέντρο σε μακροπρόθεσμη βάση, αλλά η αντίθεση μεταξύ του κρύου μετάλλου και του οργανικού ξύλου, φαίνεται μαγευτική.

1

2

3

Credit: BoredPanda

Αφήστε το σχόλιο σας: