97χρονος Κινέζος Έσωσε ένα Ολόκληρο χωριό από Κατεδάφιση Ζωγραφίζοντας κάθε σπιθαμή του - Fanpage

97χρονος Κινέζος Έσωσε ένα Ολόκληρο χωριό από Κατεδάφιση Ζωγραφίζοντας κάθε σπιθαμή του

Huang Yung-fu: Ο 97χρονος Κινέζος που έσωσε ένα ολόκληρο χωριό από την κατεδάφιση ζωγραφίζοντας κάθε σπιθαμή του

Huang Yung-fu: Η φολκ τέχνη του 97χρονου Κινέζου παππού μετέτρεψε πριν από δέκα χρόνια ένα ολόκληρο χωριό σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό με πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες. Το «Χωριό Ουράνιο Τόξο», όπως ονομάστηκε, έφτασε ένα βήμα πριν την κατεδάφιση με εντολή της κυβέρνησης Ταϊβάν, όμως ο τότε 86χρονος Huang Yung-fu κατάφερε να το αποτρέψει ζωγραφίζοντας από άκρη σε άκρη όλο το χωριό μετατρέποντάς το σε έναν από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς.

Η απόφαση του 97χρονου έσωσε το χωριό του

Πριν από κάτι παραπάνω από δέκα χρόνια, ο τότε 86χρονος Huang Yung-fu αντιμετώπισε ένα μεγάλο δίλημμα. Η κυβέρνηση της Ταϊβάν σκόπευε να κατεδαφίσει το χωριό του, αρκεί εκείνος, ο τελευταίος κάτοικός του, να δεχόταν να πάρει την αποζημίωση που του προσφερόταν και να μετακομίσει. Καθώς όμως δεν μπορούσε να αντέξει την ιδέα να εγκαταλείψει το σπίτι του, πήρε μια παράξενη απόφαση.

Από την κατεδάφιση στους…1 εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο

Άρχιζε να το ζωγραφίζει απ’ άκρη σ’ άκρη, με αποτέλεσμα εκείνο το χωριό όχι απλώς να αποφύγει την κατεδάφιση αλλά να εξελιχθεί σε δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Το «Χωριό Ουράνιο Τόξο», όπως ονομάστηκε, υπολογίζεται σήμερα ότι υποδέχεται πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο.

Η ιστορία του παππού Huang – H ζωή του

Ο Huang, ή «Παππούς Ουράνιο Τόξο» όπως αποκαλείται σήμερα ο δημιουργός του, έχει πίσω του μια εξίσου ενδιαφέρουσα ιστορία. Γεννημένος στην Κίνα, αφού πολέμησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και αγωνίστηκε για το Κινεζικό Εθνικιστικό Κόμμα ενάντια στον Μάο Τσετούνγκ, κατέφυγε, μαζί με 2 εκατομμύρια ακόμα ανθρώπους, στην Ταϊβάν, όπου στεγάστηκε σε ένα πρόχειρο χωριό που είχε στηθεί για να φιλοξενήσει στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους.

Ό,τι προοριζόταν για προσωρινή λύση έγινε η μόνιμη κατοικία τους, παρά τα προβλήματα του οικισμού, που ο Huang αγάπησε σαν πατρίδα του.

Η μοναξιά του Huang και η διέξοδος στη ζωγραφική

Σταδιακά όμως όλοι οι κάτοικοι του χωριού είτε μετακόμισαν είτε πέθαναν, με αποτέλεσμα ο Huang να μείνει μόνος του. Άρχισε λοιπόν να ασχολείται με τη ζωγραφική και ως μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη μοναξιά του. Ένα μικρό πτηνό στο μπαγκαλόου όπου έμενε ήταν ο πρώτος νέος ένοικος που χάρισε στον οικισμό, για να ακολουθήσουν πολλά ακόμα πολύχρωμα, ζωγραφιστά πλάσματα, που μέσα στα επόμενα χρόνια πλημμύρισαν τους άδειους μέχρι πρότινους δρόμους.

Η προσπάθεια του Huang και η καμπάνια χρηματοδότησης

Η μοναχική προσπάθεια του Huang να προστατεύσει το σπίτι του από την κατεδάφιση και να ξαναδώσει ζωή στο χωριό άρχισε να γίνεται γνωστή το 2010, όταν ένας φοιτητής πέρασε τυχαία από το χωριό και, αφού άκουσε την ιστορία του Huang, προσφέρθηκε να βοηθήσει. Τράβηξε μερικές φωτογραφίες και άρχισε μια καμπάνια χρηματοδότησης που έσωσε τον οικισμό από την καταστροφή. Ο 97χρονος πλέον Huang συνεχίζει μέχρι σήμερα να προσθέτει νέες ζωγραφιές στο χωριό.

Δείτε την ιστορία του χωριού, όπως την αφηγήθηκε το BBC

 

Αφήστε το σχόλιο σας: