Από μακρυά Μοιάζει με μια συνηθισμένη Εκκλησία. Όταν όμως κάνει ΖΟΥΜ η Κάμερα; Θα σας Πέσει το Σαγόνι! - Fanpage

Από μακρυά Μοιάζει με μια συνηθισμένη Εκκλησία. Όταν όμως κάνει ΖΟΥΜ η Κάμερα; Θα σας Πέσει το Σαγόνι!

Μια όμορφη εκκλησία στο Βέλγιο προσελκύει επισκέπτες λόγω του τρόπου που είναι χτισμένη. Μπορείτε να δείτε μια διαφορετική οπτική του τοπίου από όποιο σημείο κι αν σταθείτε.

3

Η βελγική αρχιτεκτονική ομάδα Gijs Van Vaerenbergh έφτιαξε αυτή την εκκλησία-γλυπτό από σανίδες μετάλλου ως μέρος του πρότζεκτ Σύγχρονης Τέχνης το οποίο ονομάζεται Ζ33.

4

Η εκκλησία βρίσκεται σε ένα απομονωμένο σημείο κοντά στο Borgloon, αλλά αυτό δεν σταματά τους τουρίστες από το να την επισκεφτούν.

5

Η εκκλησία έχει ιδιαίτερη εμφάνιση. Είναι χτισμένη από μεταλλικές σανίδες τοποθετημένες μεθοδικά οριζόντια και κάθετα. Μερικές φορές φαίνεται λες και λείπουν κομμάτια της εκκλησίας.

6

Οι αρχιτέκτονες λένε ότι χτίστηκε σαν αναπαράσταση της βελγικής θρησκείας, η οποία ελαττώνεται στις αγροτικές περιοχές.

7

Υπάρχουν ακόμη πολλά εκκλησάκια σ’αυτή την περιοχή του Βελγίου, αλλά λόγω της μειωμένης προσέλευσης των πιστών, κάποια από αυτά έχουν εγκαταλειφθεί.

8

Μπορεί κανείς να δει το τοπίο μέσα από τους «τοίχους» της εκκλησίας. Οι αρχιτέκτονες θέλανε να είναι παρούσα και απούσα ταυτόχρονα.

9

Βλέποντας την εκκλησία από μέσα, παρατηρεί κανείς το τοπίο εκ νέου και αποκτά μια διαφορετική οπτική της κατασκευής.

10

Το φως του ήλιου κάνει όμορφα παιχνιδίσματα, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

11

Είτε στέκεστε στο έδαφος, είτε την κοιτάτε από ψηλά, αυτή η εκκλησία αλλάζει ανάλογα την γωνία από την οποία την κοιτάτε.

12

Αυτό το καλλιτεχνικό κίνημα δημόσιων έργων τέχνης γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στο Βέλγιο. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται για να θαυμάσουν αυτές τις κατασκευές. Οι δύο Βέλγοι αρχιτέκτονες που σχεδίασαν αυτό το πρότζεκτ δουλεύουν τώρα σε παρόμοια πρότζεκτ τα οποία θα συνεχίσουν να εκπλήσσουν τους επισκέπτες.

Credit: faithtap.com

Αφήστε το σχόλιο σας: