Αυτά είναι τα έξυπνα Προσφυγικά Καταφύγια που σχεδίασε η ΙΚΕΑ και Σάρωσαν τα Βραβεία. Δείτε τις Εκπληκτικές τους Δυνατότητες! - Fanpage

Αυτά είναι τα έξυπνα Προσφυγικά Καταφύγια που σχεδίασε η ΙΚΕΑ και Σάρωσαν τα Βραβεία. Δείτε τις Εκπληκτικές τους Δυνατότητες!

Για δεκαετίες, το πρότυπο στέγασης σε προσφυγικούς καταυλισμούς ήταν η κλασική σκηνή καμβά. Αυτές οι σκηνές όμως, δεν διατηρούν τη θερμότητα το χειμώνα, είναι πνιγηρά ζεστές το καλοκαίρι και δεν αντέχουν σε ισχυρούς ανέμους. Σίγουρα, προστατεύουν από τη βροχή, αλλά έχουν διαρροές και η βρωμιά στο δάπεδο μπορεί να μετατραπεί γρήγορα σε λάσπη. Είναι δύσκολο για κάποιον να αισθάνεται ασφάλεια, μένοντας σε μία από αυτές.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, η ΙΚΕΑ ανέπτυξε μια καλύτερη εναλλακτική λύση, με την εύστοχη ονομασία «καλύτερο καταφύγιο». Το 2016, κέρδισε το βραβείο του σχεδιασμού της Χρονιάς.

1

Κάθε καταφύγιο, είναι εξοπλισμένο με ένα ηλιακό πάνελ στην οροφή, που δίνει ενέργεια σε ένα φως LED που υπάρχει στο εσωτερικό του. Η ισχύς, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να φορτίσει τα κινητά τηλέφωνα.

Όταν φορτιστεί πλήρως, το εσωτερικό φως λειτουργεί για τέσσερις ώρες μετά τη δύση του ηλίου.

2

Η ΙΚΕΑ, κατάφερε να χωρέσει κάθε Shelter σε δύο μόλις κουτιά, πράγμα που έκανε τη μεταφορά πολύ πιο εύκολη.

Σε αντίθεση με τις σκηνές που έχουν μέσο όρο ζωής έξι μήνες, ένα τέτοιο καταφύγιο μπορεί να αντέξει έως και τρία χρόνια. Ακόμη, τα κατεστραμμένα κομμάτια μπορούν να αντικατασταθούν μεμονωμένα. Τα πάνελ της οροφής και των τοίχων, είναι επίσης ανακυκλώσιμα.

3

Ολόκληρη η κατασκευή, μπορεί να συναρμολογηθεί μόνο με ένα σφυρί. Η συναρμολόγησή της από τέσσερα άτομα, διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες.

4

Κάθε καταφύγιο, μπορεί να φιλοξενήσει μια οικογένεια των πέντε ατόμων.

Credit: Diply

Αφήστε το σχόλιο σας: