Αυτά τα Κινητά Σπίτια που στήνονται μέσα σε λίγες ώρες είναι το νέο Θαύμα της Αρχιτεκτονικής! Το Εσωτερικό τους; Απλά Υπέροχο! - Fanpage

Αυτά τα Κινητά Σπίτια που στήνονται μέσα σε λίγες ώρες είναι το νέο Θαύμα της Αρχιτεκτονικής! Το Εσωτερικό τους; Απλά Υπέροχο!

Η μετακόμιση από σπίτι σε σπίτι είναι αγγαρεία, έτσι μια εταιρία από την Εσθονία βρήκε την τέλεια λύση. Δημιούργησαν σπίτια τα οποία χρειάζονται 4-7 ώρες για να χτιστούν και μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε – που σημαίνει ότι μπορείτε να μετακομίσετε εύκολα, αν δεν τα πάτε καλά με τους γείτονες.

Αυτά τα σπίτια έχουν μέγεθος 25 τετραγωνικά πόδια και ονομάζονται Koda. Διαθέτουν ανοιχτό σαλόνι, υπνοδωμάτιο, μπάνιο και κουζίνα. Η μπροστινή όψη με τζάμι δίνει στον ιδιοκτήτη θέα του εξωτερικού περιβάλλοντος. Δεν έχει γνωστό το κόστος τους, αλλά οι δημιουργοί τους ελπίζουν ότι θα γίνουν δημοφιλή.

83

84

85

86

87

Η Kodasema, η εταιρία πίσω από τον σχεδιασμό αυτών των σπιτιών, δήλωσε:

«Μεγάλο μέρος της ποιότητας ζωής μας εξαρτάται από το αν το σπίτι και η τοποθεσία όπου βρίσκεται ικανοποιούν τις ανάγκες μας. Όταν επιλέγουμε το πού θα ζήσουμε, ωστόσο, μπορεί να ρισκάρουμε και στα δύο.

Μπορεί να αποδειχτεί δύσκολο να κάνει κανείς αλλαγές σε ένα συμβατικό σπίτι, αφού συχνά απαιτούνται άβολες και εκτενείς επιδιορθώσεις, ή ακόμη και γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή. Επίσης, τα σπίτια και τα διαμερίσματα δεν μετακινούνται – τα Koda όμως μπορούν να μεταφερθούν.»

Τα κτίσματα αυτά δεν στερεώνονται στο έδαφος, αν και βέβαια χρειάζονται σύνδεση για νερό, ηλεκτρισμό και αποχέτευση. Δεν χρειάζονται θεμέλια και μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορες επιφάνειες.

88

89

90

91

92

Εσείς θα μπορούσατε να μείνετε σε ένα τέτοιο σπίτι;

Credit: dailymail.co.uk

Αφήστε το σχόλιο σας: