Κατάφεραν να μετατρέψουν ένα διαμέρισμα ώστε να μοιάζει με μονοκατοικία! - Fanpage

Κατάφεραν να μετατρέψουν ένα διαμέρισμα ώστε να μοιάζει με μονοκατοικία!

Έξυπνη ανακαίνιση: ένα διαμέρισμα μετατρέπεται σε μονοκατοικία!

Μία αρχιτέκτων με όραμα και μία interior designer με άποψη κατάφεραν να μετατρεψουν ένα διαμέρισμα ωστε να μοιάζει με μονοκατοικία.

Όταν το νεαρό ζευγάρι ζήτησε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Lovisaro Architecture + Design να αναλάβει την ανακαίνιση της νέας του διώροφης μεζονέτας, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε η αρχιτέκτων Φερνάντα Λοβισάρο ήταν να ενώσει όλους τους χώρους έτσι ώστε το σπίτι να χωράει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Και η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Κάρολ Λοβισάρο να του δώσει την ανάλογη προσωπικότητα.

2

3

Στον πάνω όροφο του σπιτιού τοποθετήθηκαν το καθιστικό, η κουζίνα, ένα υπαίθριο μπάρμπεκιου και η πισίνα ενώ στον κάτω τα υπνοδωμάτια και το καθιστικό της οικογένειας.

Καθώς οι ιδιοκτήτες έχουν αρκετούς φίλους και τους αρέσουν τα πάρτι, όλοι οι τοίχοι γκρεμίστηκαν και οι κοινόχρηστοι χώροι ενώθηκαν.

4

5

Έτσι, το κυρίως καθιστικό προεκτείνεται στη βεράντα και με την προσθήκη μιας μικρής πισίνας σχηματίζεται ένας χώρος ιδανικός για πάρτι ή για δροσερές βραδιές με ταινίες.
6

7

Ένας λοξός διακοσμητικός τοίχος από τουβλάκια τοποθετήθηκε πάνω στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού δημιουργώντας μια οφθαλμαπάτη που δίνει την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου αλλά και απομονώνοντας τη βεράντα από το θόρυβο της πόλης.

8

9

Η κουζίνα έγινε ημιυπαίθρια, καθώς βρίσκεται σε μια εσοχή που οδηγεί στην πισίνα, ενώ από την άλλη πλευρά ενώνεται με το καθιστικό. Το πάσο του πρωινού τοποθετήθηκε στρατηγικά για να οριοθετήσει το μέσα και το έξω του σπιτιού.

Ανάλογα με τον καιρό οι καρέκλες τοποθετούνται στην εσωτερική ή την εξωτερική πλευρά. Όταν χρειαστεί, η βεράντα με την πισίνα και το μπάρμπεκιου χωρίζονται από το υπόλοιπο σπίτι με μια συρόμενη γυάλινη πόρτα.

10

Στον όροφο που βρίσκονται τα υπνοδωμάτια, δίπλα στη walk-in ντουλάπα, φτιάχτηκε ένα δωμάτιο για το μακιγιάζ το οποίο είναι γεμάτο καθρέφτες που καμουφλάρουν το πόσο μικρό είναι αλλά και κοριτσίστικα γκραφίτι.

11

Στο διπλό μπάνιο τοποθετήθηκε μια τεράστια οθόνη τηλεόρασης πάνω από το τζακούζι. Στο playroom, το τραπέζι του μπιλιάρδου ζωγραφίστηκε επίσης με γκραφίτι ενώ ο τοίχος έγινε ο καμβάς όπου ο ιδιοκτήτης -διεθνής ποδοσφαιριστής- τοποθέτησε τα βραβεία και τα memorabilia της επιτυχημένης καριέρας του.

12

Το highlight όμως του ορόφου είναι το ροζ υπνοδωμάτιο της μικρής κόρης του ζευγαριού. Λόγω της πισίνας που βρίσκεται ακριβώς από πάνω, το ταβάνι χαμήλωνε πολύ, αφήνοντας σε ένα σημείο μόνο 1,60 μ. ύψος. Εκεί ακριβώς, πίσω από μια ψεύτικη είσοδο βρετανικού σπιτιού (εμπνευσμένο από την πόλη όπου η οικογένεια ζει αυτή την εποχή λόγω μεταγραφής) έγινε το μίνι βασίλειο της μικρής.

13

Οι βεράντες που διατρέχουν τους ορόφους, η είσοδος του σπιτιού και οι σκάλες διακοσμήθηκαν με σιδερένια λευκά laser cut πάνελ, σε σχέδιο βασισμένο στο μοντερνιστικό design παρελθόν της χώρας.

Η έξυπνη ανακαίνιση πέτυχε ακριβώς αυτό που ήθελε: κάθε μέλος της οικογένειας να έχει το δικό του χώρο και οι διαφορετικές ανάγκες και αισθητικές να παντρευτούν σε μια μεζονέτα που μοιάζει με μονοκατοικία.

[via]

Αφήστε το σχόλιο σας: