12 Εξωπραγματικές Αρχιτεκτονικές Κατασκευές που θα σας Κόψουν την Ανάσα! - Fanpage

12 Εξωπραγματικές Αρχιτεκτονικές Κατασκευές που θα σας Κόψουν την Ανάσα!

Η παρακάτω συλλογή αποτελείται από ανθρώπινα δημιουργήματα που είναι τόσο φοβερά, που ήταν αδύνατο να μη τα αναφέρουμε.

“Ring of Life”, Κίνα

1

Αυτό το δαχτυλίδι είναι τόσο ψηλό όσο ένα 56-ορόφο κτίριο και κτίστηκε ειδικά για τουρίστες: στην κορυφή υπάρχει μια γέφυρα παρατήρησης. Τη νύχτα, το δαχτυλίδι είναι ακόμη πιο εκπληκτικό καθώς φωτίζονται τα 10 χιλιάδες πολύχρωμα φώτα του.

Grande Arche, Γαλλία

2

Οι Γάλλοι είναι γνωστοί για την αγάπη τους προς τις καμάρες. Αυτή είναι μια τέτοια ενδιαφέρουσα αψίδα με τη μορφή ενός υπερκύβου και είναι χτισμένη στη μικρή πόλη Puteaux. Στην κορυφή υπάρχουν ευρύχωρα δωμάτια για συνέδρια και πλατφόρμες για πανοραμική θέα της πόλης.

Παρατηρητήριο Arecibo, Πουέρτο Ρίκο

3

Το Arecibo είναι ένα ένα τεράστιο παρατηρητήριο. Εδώ οι απλοί πολίτες δε μπορούν να θαυμάσουν τον έναστρο ουρανό, αλλά μπορούν να σταθούν κοντά και να βγάλουν μια φοβερή φωτογραφία με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Αστρονομίας.

Ρόδα λούνα παρκ χωρίς ακτίνες, Κίνα

4

Και τι δεν έχουν φανταστεί στην Κίνα! Εδώ, για παράδειγμα, πρόσφατα κατασκεύασαν μια ρόδα χωρίς ακτίνες.Κάθε καμπίνα διαθέτει Wi-Fi, για να μοιραστείτε άμεσα φωτογραφίες, και ισοδυναμεί με το ύψος 48όροφου κτιρίου.

Το φράγμα Vidraru, Ρουμανία

5

Το φράγμα Vidraru είναι το ιδανικό μέρος για να πάρετε μια γερή δόση αδρεναλίνης. Είναι αρκετό να κοιτάξετε από την άκρη του φράγματος για να πάθετε υψοφοβία ενώ εδώ μπορείτε να κάνετε το υψηλότερο μπάτζι τζάμπινγκ στον κόσμο.

Πύργος «θραύσμα από γυαλί», Ηνωμένο Βασίλειο

6

Ο ουρανοξύστης «θραύσμα από γυαλί» αποτελείται από 72 ορόφους γραφείων και διαμερισμάτων, και έχει την υψηλότερη πλατφόρμα παρατήρησης στο Ηνωμένο Βασίλειο από την οποία μπορείτε να δείτε την καταπληκτική θέα του Λονδίνου.

Maeslantkering, Ολλανδία

7

Το Maeslantkering είναι η πιο ισχυρή κατασκευή στις όχθες του ποταμού, το οποίο προστατεύει τις Κάτω Χώρες κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Τα πτερύγια του φράγματος λειτουργούν ως πύλη: όταν κλείνουν, σταματούν τη ταχεία ροή του νερού, και ανοίγουν όταν ο καιρός είναι καλός.

Φράγμα Hoover, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

8

Το φράγμα Hoover είναι 2 σε 1: και φράγμα αλλά και μονάδα υδροηλεκτρικής παραγωγής ενέργειας. Και επειδή αυτή η απίστευτη κατασκευή βρίσκεται πολύ κοντά στο Λας Βέγκας, αποτελεί επίσης ένα τουριστικό αξιοθέατο που επισκέπτονται πολλοί τουρίστες.

“Khan Shatyr”, Καζακστάν

9

Το «Khan Shatyr» είναι ένα παράδειγμα για το πώς κάτι πολύ συνηθισμένο, μπορεί να γίνει απίστευτο. Αυτό είναι ένα απλό εμπορικό κέντρο στην Αστάνα, αλλά έχει το μεγαλύτερο σχήμα κατασκευής σκηνής του κόσμου.

“Bagger 288”, Γερμανία

10

Το «Bagger 288» είναι ένα μοντέλο από τους μεγαλύτερους εκσκαφείς στον κόσμο. Ζυγίζει 13.500 τόνους και για να λειτουργήσει χρειάζεται ένα πλήρωμα 4 ατόμων.

Αυτοκινητόδρομος του Λος Άντζελες, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

11

Αυτοκινητόδρομος 4 επιπέδων στο Λος Άντζελες. Μπορείτε να φανταστείτε να πάρετε μια λάθος στροφή εκεί;

Shimao Wonderland Intercontinental, Κίνα

12

Το Shimao Wonderland Intercontinental είναι το νεότερο ξενοδοχείο στη Σαγκάη. Οι αρχιτέκτονες αποφάσισαν ότι ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο δεν πρέπει να μείνει κενό. Το ξενοδοχείο διαθέτει 328 δωμάτια, κάποια από αυτά, βρίσκονται ακόμη και κάτω από το νερό.

Credit: Adme

Αφήστε το σχόλιο σας: