20 Υπέροχα Κάστρα που θα θέλατε να Ζήσετε σαν Ήρωες Παραμυθιού - Fanpage

20 Υπέροχα Κάστρα που θα θέλατε να Ζήσετε σαν Ήρωες Παραμυθιού

Οι αρχιτέκτονες στο Μεσαίωνα ήταν ιδιοφυΐες. Έχτισαν κάστρα που συνδύαζαν εκπληκτική πολυτέλεια και μια σπάνια πρακτικότητα. Το γεγονός ότι πολλά από αυτά στέκονται ακόμα σήμερα, παρά τους πολέμους, τη φθορά του χρόνου και την απροσεξία των ιδιοκτητών τους, λέει πολλά για το σχεδιασμό τους.

Την ίδια στιγμή, πολλά από αυτά έχουν εκπληκτικά ομορφιά, και μοιάζουν σαν να εμφανίστηκαν σε αυτή τη Γη κατ ‘ευθείαν από μια αρχαία ιστορία με ιππότες και πριγκίπισσες.

Συγκεντρώσαμε σε μια συλλογή 20 από τα πιο ωραία κάστρα που ακόμη είναι σε φοβερή κατάσταση. Αρκεί μια ματιά για να καταλάβετε ότι θέλετε να ζήσετε σε αυτά και εσείς.

Reichsburg Cochem, Γερμανία
1
Αυτό το κάστρο χιλίων ετών χτίστηκε αρχικά ως κατοικία του Γερμανού βασιλιά Konrad ΙΙΙ. Πυρπολήθηκε από τους Γάλλους το 1689, και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε γκρεμιστεί κατά την ιστορία, αλλά ευτυχώς εξαγοράστηκε από έναν Γερμανό επιχειρηματία το 1868 και αποκαταστάθηκε.

Mont Saint-Michel, Γαλλία
2
Το απόρθητο φρούριο του Mont Saint-Michel, που περιβάλλεται από όλες τις πλευρές από θάλασσα, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στη Γαλλία μετά το Παρίσι. Χτισμένο το έτος 709, ποτέ δεν έχασε τίποτα από το μεγαλείο του.

Κάστρο Hochosterwitz, Αυστρία
3
Το κάστρο Hochosterwitz χτίστηκε τον ένατο αιώνα. Πύργοι του είναι χτισμένοι σε ύψος 160 μέτρων πάνω από τη Γη. Όταν ο καιρός είναι καθαρός, μπορεί κανείς να το θαυμάσει από απόσταση 30 χιλιομέτρων.

Κάστρο Bled, Σλοβενία
4
Αυτό το κάστρο βρίσκεται στην κορυφή ενός βράχου ύψους 100 μέτρων, έχοντας θέα τη λίμνη Bled. Εκτός από την απίστευτη θέα που μπορεί να δει κανείς έξω από τα παράθυρα του, ο τόπος έχει μια πλούσια ιστορία. Κάποτε ήταν η κατοικία της βασιλικής οικογένειας της Σερβίας, και κάποτε είχε κατοικηθεί από τον Γιουγκοσλάβο ηγέτη Γιόσιπ Μπροζ Τίτο.

Κάστρο Hohenzollern, Γερμανία
5
Αυτό το κάστρο βρίσκεται στην κορυφή του όρους Hohenzollern – 2.800 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Στο απόγειό του, ήταν η κατοικία των Πρώσων βασιλέων.

Castillo de San Servando, Ισπανία
6
Το Castillo de San Servando, στην ισπανική επαρχία του Τολέδο, χτίστηκε τον 15ο αιώνα από έναν τοπικό άρχοντα. Για 100 χρόνια ήταν το σπίτι για ορισμένους στρατιώτες που είχαν στην κατοχή τους κάποιο ισχυρό πυροβολικό.

Κάστρο Neuschwanstein, Γερμανία
7
Αυτό το ρομαντικό κάστρο χτίστηκε κατ’ εντολή του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΙ της Βαυαρίας στα μέσα του 19ου αιώνα. Ακόμη και τότε θεωρήθηκε υπερβολικό. Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, ο σχεδιασμός του λέγεται ότι ήταν η έμπνευση για το κάστρο της ωραίας κοιμωμένης στη Disneyland.

Κάστρο στη Μεθώνη, Ελλάδα
8
Το κάστρο βενετσιάνικου ρυθμού της Μεθώνης υπήρξε το επίκεντρο για πολλές μάχες, καθώς και το τελευταίο προπύργιο των Ευρωπαίων στους αγώνες τους εναντίον των Τούρκων, από την κατασκευή τον 14ο αιώνα.

Κάστρο Hohenschwangau, Γερμανία
9
Αυτό το κάστρο χτίστηκε από μια οικογένεια ιπποτών στην περιοχή του Schwangau, στη Γερμανία, τον 12ο αιώνα. Έχει υπηρετήσει ως επίσημη κατοικία για μεγάλο αριθμό κυβερνώντων, συμπεριλαμβανομένων του Λουδοβίκου ΙΙ, ο οποίος συναντήθηκε με τον παγκοσμίως διάσημο συνθέτη Ρίχαρντ Βάγκνερ μέσα στους τοίχους του.

Château de Chillon, Ελβετία
10
Αυτό το μεσαιωνικό φρούριο θυμίζει ένα θωρηκτό. Με την πλούσια ιστορία του και την ασυνήθιστη εμφάνιση, έχει υπάρξει πηγή έμπνευσης για πολλούς διάσημους συγγραφείς. Τον 16ο αιώνα χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή, που περιγράφεται από τον George Byron στο ποίημά του «Ο φυλακισμένος Chillon».

Κάστρο Eilean Donan, Σκωτία
11
Αυτό το κάστρο, βρίσκεται σε ένα βραχώδες νησί στη Loch Duich, και είναι μια από τις πιο ρομαντικές τοποθεσίες στη Σκωτία. Φημίζεται για το μέλι από ερείκη, καθώς και πολλούς θρύλους. Πολλές ταινίες έχουν γυριστεί εδώ και είναι ανοικτό για το κοινό.

Κάστρο Bodiam, Αγγλία
12
Από τη στιγμή που χτίστηκε τον 14ο αιώνα, το Κάστρο Bodiam έχει δει πολλούς διαφορετικούς ιδιοκτήτες, που σχεδόν όλοι φαινόταν να να αγαπούν να κάνουν πόλεμο. Όταν εξαγοράστηκε από τον Λόρδο Curzon το 1917, το μόνο που είχε απομείνει ήταν ερείπια. Ευτυχώς, αποκαταστάθηκε γρήγορα, και τώρα φαίνεται σαν καινούργιο.

Φρούριο Guaita, Σαν Μαρίνο
13
Χτισμένο τον 11ο αιώνα κοντά στη κορυφή του βουνού Titano, αυτό το κάστρο μαζί με άλλους δύο πύργους υπερασπιζόταν την αρχαία χώρα του Σαν Μαρίνο.

The Swallow’s Nest, Κριμαία
14
Αρχικά, στο ακρωτήρι του Ai-Todor υπήρχε μόνο ένα απλό ξύλινο σπίτι. Τώρα, το Swallow’s Nest πήρε τη θέση του του χάρη στο Γερμανό εκατομμυριούχο πετρελαίου Baron von Stengel, που αγαπούσε τις διακοπές στην Κριμαία. Εκείνος αποφάσισε να χτίσει ένα ρομαντικό κάστρο, παρόμοια με αυτά που ήταν χτισμένα στις όχθες του ποταμού Ρήνου στον Μεσαίωνα.

Κάστρο Stalker, Σκωτία
15
Το Κάστρο Stalker χτίστηκε το 1320 και ανήκε στην φατρία MacDougall. Από τότε έχει ζήσει μέσα από πολλούς πολέμους και διαμάχες, που αντικατοπρίζεται από την κατάσταση του κάστρου. Το 1965, αγοράστηκε από τον συνταγματάρχη D.R. Stuart, ο οποίος το αποκατέστησε με τη βοήθεια της οικογένειας και των φίλων του.

Κάστρο Bran, Ρουμανία
16
Το Κάστρο Μπραν αποτελεί ένα κόσμημα της Τρανσυλβανίας. Αυτό το μυστικό μέρος γέννησε τον μύθο του Δράκουλα, ο οποίος υποτίθεται ότι θα περνούσε τις νύχτες του εδώ κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Κάστρο Vyborg, Russia
17
Το Κάστρο Vyborg χτίστηκε από τους Σουηδούς το 1293 κατά τη διάρκεια μιας από τις σταυροφορίες τους στην Καρελία. Παρέμεινε σε σκανδιναβικά χέρια μέχρι το 1710, όταν τα στρατεύματα του Πέτρου Α ‘της Ρωσίας έδιωξαν τους Σουηδούς. Από τότε έχει υπηρετήσει ως αποθήκη, στρατώνας, και φυλακή. Τώρα είναι ένα μουσείο.

The Rock of Cashel, Ιρλανδία
18
Αρκετές εκατοντάδες χρόνια πριν από την εισβολή των Νορμανδών, αυτή ήταν η κατοικία του βασιλιά της Ιρλανδίας. Ο Άγιος Πατρικίος έζησε και δίδαξε εδώ κατά τον 5ο αιώνα. Τα τείχη ήταν μάρτυρες στις αιματηρές καταστολές κατά τη διάρκεια του Αγγλικού εμφύλιου πόλεμου από τα στρατεύματα του Όλιβερ Κρόμγουελ. Πλέον θεωρείται ως ένα σύμβολο της σκληρότητας των Άγγλων στρατιωτών εκείνης της εποχής και της γενναιότητας των Ιρλανδών.

Κάστρο Kilchurn, Σκωτία
19
Τα όμορφα και κάπως απόκοσμα ερείπια του κάστρου Kilchurn βρίσκονται στις όχθες της λίμνης Lock Awe. Σε αντίθεση με πολλά άλλα κάστρα στη Σκωτία, είχε μία σχετικά ήρεμη ιστορία. Το 1769, χτυπήθηκε από κεραυνό, και από τότε έχει αφεθεί στη φύση.

Κάστρο Lichtenstein, Γερμανία
20
Χτισμένο τον 12ο αιώνα, αυτό το κάστρο καταστράφηκε αρκετές φορές. Είχε ανακαινιστεί πλήρως το 1884, και στον εικοστό αιώνα χρησιμοποιήθηκε ως σκηνικό για πολλές ταινίες.

Credit: http://www.adme.ru/svoboda-puteshestviya/hochu-v-zamok-722460/

Αφήστε το σχόλιο σας: