Αποφάσισαν να χτίσουν ένα κάστρο μόνο με πρωτόγονα μέσα. 20 χρόνια αργότερα, το αποτέλεσμα ξεπερνά ΚΑΘΕ φαντασία! - Fanpage

Αποφάσισαν να χτίσουν ένα κάστρο μόνο με πρωτόγονα μέσα. 20 χρόνια αργότερα, το αποτέλεσμα ξεπερνά ΚΑΘΕ φαντασία!

Αν σας συναρπάζει ο Μεσαίωνας, δεν χρειάζεστε μηχανή του χρόνου για να επισκεφτείτε αυτή την περίοδο. To κάστρο Guedelon στην Γαλλία είναι ένα μοναδικό πρότζεκτ όπου εθελοντές και ερευνητές κατασκεύασαν ένα αυθεντικό κάστρο του 13ου αιώνα, χρησιμοποιώντας μόνο τεχνικές και υλικά που ήταν διαθέσιμα εκείνη την περίοδο.

H Michel Guyot και η Maryline Martin ξεκίνησαν το πρότζεκ το 1997 και πλέον πλησιάζει στο τέλος. Έχει δημιουργήσει 55 θέσεις εργασίας και το επισκέπτονται πάνω από 300.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

Υπάρχει ακόμη και μία ακριβής χρονικά ιστορία σχετικά με το πρότζεκτ που οδηγεί τον σχεδιασμό και την κατασκευή. Στα χρονικά του Guedelon, τα έργα ξεκίνησαν το 1228. Κάθε χρόνος που περνά είναι ένας χρόνος ιστορικά, άρα τώρα είμαστε στο 1248. «Ο κανόνας είναι ότι μόνο ό,τι γνωρίζουμε από έγγραφα ότι υπήρχε εκείνη την εποχή επιτρέπεται», είπε η Sarah Preston, η Αγγλίδα ξεναγός.

«Το παράξενο είναι ότι, παρ’όλο που ξέραμε ότι είμαστε ακριβείς, το κάστρο δεν είχε ψυχή για κάποιο λόγο. Έτσι, εφηύραμε έναν χαρακτήρα – τον ιδιοκτήτη – ο οποίος είχε προτιμήσεις και αντιπάθειες, ήθελε το ένα και όχι το άλλο.»

O Seigneur Guilbert είναι φεουδάρχης μεσαίας τάξης, ο οποίος κέρδισε το δικαίωμα να χτίσει το κάστρο του, επειδή πήρε το μέρος του στέμματος κατά την διάρκεια της επανάστασης του 1226.

«Σε κάποια φάση συνειδητοποιήσαμε ότι οι λιθοδόμοι έκοβαν τις πέτρες για τους πύργους πολύ τέλεια, κάτι που δεν ήταν σωστό. Αυτό θα σήμαινε ότι είχε πολλά χρήματα και έναν μικρό στρατό, το οποίο δεν ίσχυε.» Το κάστρο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 1253 – ή το 2023.

Στην Γαλλία χτίζεται ένα κάστρο του 13ου αιώνα μόνο με μεσαιωνικές τεχνικές και υλικά.

Η Michel Guyrot και η Maryline Martin ξεκίνησαν το πρότζεκ το 1997 και αναμένεται να το ολοκληρώσουν το 2023.

Εδώ οι λιθοδόμοι δουλεύουν με τα τούβλα και τα θεμέλια.

Οι εργάτες μεταφέρουν τις πέτρες με καρότσια.

Έφτιαξαν ειδικούς γερανούς για να ανεβάζουν τις πιο βαριές πέτρες στα ψηλότερα επίπεδα.

Στα χρονικά του Guedelon, οι εργασίες ξεκίνησαν το 1228. Κάθε χρόνος που περνά είναι ένας χρόνος ιστορικά, άρα τώρα είμαστε στο 1248.

«Ο κανόνας είναι ότι μόνο ό,τι γνωρίζουμε από έγγραφα ότι υπήρχε εκείνη την εποχή επιτρέπεται»

Προσέχουν κάθε λεπτομέρεια και στο εσωτερικό. Δείτε πώς είναι τα ξύλα μέσα στο υπνοδωμάτιο του κάστρου.

Το υπνοδωμάτιο από άλλη οπτική με τους διακοσμημένους τοίχους.

Ακόμα και η μεταφορά στο κάστρο είναι μεσαιωνικού τύπου: οι άνθρωποι χρησιμοποιούν κάρα για τις μετακινήσεις τους.

Credit: boredpanda.com

Αφήστε το σχόλιο σας: