Έλληνας Designer Φτιάχνει Καρεκλές Από...Αγκινάρες! [Βίντεο] - Fanpage

Έλληνας Designer Φτιάχνει Καρεκλές Από…Αγκινάρες! [Βίντεο]

Έλληνας Designer Φτιάχνει Καρεκλές Από…Αγκινάρες! [Βίντεο]

Καρέκλες: Ο Σπύρος Κίζης είναι ένας βραβευμένος designer, που έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς στο εξωτερικό.

Πρόσφατα κέρδισε τo Green Product Award 2015 στο Βερολίνο και συνεργάζεται με την ολλανδική εταιρεία παραγωγής επίπλων Schaffenburg, για τη μαζική κατασκευή και κυκλοφορία της Artichair.

Σε συνέντευξή του στη Huffington Post μίλησε για το πρότζεκτ του. Πως του ήρθε η ιδέα, λοιπόν, για να φτιάξει μια καρέκλα με πρώτη ύλη την αγκινάρα;

Η ιδέα αυτή ξεκίνησε ως μια εναλλακτική προσέγγιση της ελληνικής αγροτικής οικονομίας σε θεωρητικό επίπεδο. Στόχος μου ήταν να εκμεταλλευτώ ως σχεδιαστής υλικά από την ελληνική φύση, τα οποία βρίσκονται σε αφθονία και θα μπορούσαν να ενταχθούν στην βιομηχανική παραγωγή, ώστε να προωθηθούν οικονομικές συνεργασίες μεταξύ Ελλήνων γεωργών και ξένων βιομηχανιών. Μετά από διετή έρευνα, ήρθα σε επαφή με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο ερευνούσε τη χρήση της αγριαγκινάρας ως βιοκαύσιμο. Αφού κατανόησα τη διαδικασία συγκομιδής της και την επεξεργασία του υλικού, προσπάθησα να χρησιμοποιήσω τις ίνες του φυτού με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούμε τις ίνες του γυαλιού για την κατασκευή πλαστικών αντικειμένων.

Όπως λέει ο ίδιος, ο στόχος είναι να αντικατασταθεί το fiber glass και η εποξική ρητίνη. Με έναν οικολογικό συνδυασμό ινών αγριαγκινάρας και βιολογικής ρητίνης.

[via]

Αφήστε το σχόλιο σας: