Στάβλος Σε Ορεινό Χωριό στη Στην Κρήτη Αναπαλαιώνεται και Μεταμορφώνεται Σε Σύγχρονο Σπίτι - Fanpage

Στάβλος Σε Ορεινό Χωριό στη Στην Κρήτη Αναπαλαιώνεται και Μεταμορφώνεται Σε Σύγχρονο Σπίτι

Στάβλος Στην Κρήτη Μεταμορφώνεται Σε Σύγχρονο Σπίτι – Φωτογραφίες

Στάβλος: Ένας παλιός στάβλος στην Κρήτη μεταμορφώθησε σε ένα σύγχρονο σπίτι με όλες τις ανέσεις. Πιο συγκεκριμένα, ο στάβλος βρισκόταν στο ορεινό χωριό Κριτσά στον Άγιο Νικόλαο, συντηρήθηκε, αναπαλαιώθηκε και μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο σπίτι διατηρώντας όλα τα παραδοσιακά του στοιχεία.

Το βασικό χαρακτηριστικό του σπιτιού

Βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής χρήσης είναι η επίπλωση με αντίκες και η διατήρηση γνήσιων μεσαιωνικών στοιχείων της παλιάς κατασκευής τα οποία είναι μοναδικά, όπως η διπλή κεντρική πόρτα της εισόδου.

Το πατάρι έγινε κρεβατοκάμαρα

Στο βάθος του ενιαίου χώρου έχει δημιουργηθεί ένα πατάρι το οποίο χρησιμεύει σαν κρεβατοκάμαρα (με παλιό σιδερένιο κρεβάτι), ενώ κάτω του έχει διαμορφωθεί η κουζίνα.

Ο μεσαιωνικός χαρακτήρας του οικήματος

Οι τραβέρσες της οροφής τα ξύλινα πρέκια των κουφωμάτων, η γυμνή πέτρα εδώ κι εκεί και η παρουσία διακοσμητικών και επίπλων με καθαρά μεσαιωνικό χαρακτήρα και καταγωγή (μπαούλα, μανουάλια, καθρέπτες κλπ) είναι στοιχεία που συμπλέκονται ευχάριστα με νέα έπιπλα (όπως ο καναπές) και μοντέρνα υφάσματα δημιουργώντας ένα σύνολο με δική του χαρακτηριστική προσωπικότητα.


Το σπίτι βρίσκεται μέσα σε ένα χωράφι με δικό του εκκλησάκι, βεράντες και κήπο, όπου σήμερα – όπως και παλιά – παράγονται λαχανικά και φρούτα.

Αφήστε το σχόλιο σας: