Η ιστορία πίσω από τον άντρα που αρνήθηκε να χαιρετήσει ναζιστικά - Fanpage

Η ιστορία πίσω από τον άντρα που αρνήθηκε να χαιρετήσει ναζιστικά

Ο χαρακτηριστικός χαιρετισμός των Ναζί, το “Sieg heil“, υιοθετήθηκε από το ναζιστικό κόμμα το 1930 και ήταν υποχρεωτικός για όλους τους Γερμανούς πολίτες ως απόδειξη της πίστης τους στον Φύρερ, το κόμμα και το έθνος.

Ο August Landmesser, ο άντρας που βλέπετε στη φωτογραφία μέσα στον κόκκινο κύκλο, ήταν ο μοναδικός Γερμανός που αρνήθηκε να σηκώσει το δεξί του χέρι και να χαιρετήσει, παρουσία του Χίτλερ, σε ένα συλλαλητήριο του 1936. Ο Landmesser ήταν ένας πιστός Ναζί: εντάχθηκε στο Ναζιστικό Κόμμα το 1931 και άρχισε να εργάζεται σκληρά για την εδραίωσή του.

Δυο χρόνια αργότερα, ωστόσο, η μοίρα του παίζει ένα μάλλον περίεργο παιχνίδι, μιας και ερωτεύεται την Irma Eckler, μια Εβραία, την οποία ζήτησε σε γάμο το 1935. Μετά τον αρραβώνα τους, ο Landmesser διώκεται από το Ναζιστικό Κόμμα, συνελήφθη και κρίθηκε ένοχος για “φυλετικό ατιμασμό”, σύμφωνα με το ναζιστικό ρατσιστικό νόμο. Η Irma συνελήφθη και εκείνη το 1938 από την Γκεστάπο, τη στιγμή που ο σύζυγός της εξέτιε την ποινή του στη φυλακή Fuhlsbüttel.

Τον Ιανουάριο του 1941, ο πρώην Ναζί στάλθηκε στο μέτωπο, σε μια μονάδα για πρώην κρατουμένους και ανεπιθύμητους. Δεν είδε ποτέ την οικογένειά του. Όσο για την αγαπημένη του Irma, εκείνη στάλθηκε σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου και πέθανε μαζί με άλλους 14.000. Το ζευγάρι έκανε δυο κόρες. Η μια στάλθηκε σε οργανοτροφείο και η άλλη μεγάλωσε με τη γιαγιά της.

12

[via]

Αφήστε το σχόλιο σας: