Κάτι δεν πάει καθόλου καλά με αυτήν την φωτογραφία. Για προσέξτε την λίγο καλύτερα... Θα μείνετε! - Fanpage

Κάτι δεν πάει καθόλου καλά με αυτήν την φωτογραφία. Για προσέξτε την λίγο καλύτερα… Θα μείνετε!

Αρκετές φωτογραφίες που προκαλούν οπτικές ψευδαισθήσεις, κάνουν το γύρο τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μπερδεύοντας το μυαλό πολλών ανθρώπων.

Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και η παρακάτω φωτογραφία των έξι κοριτσιών, που φορούν μπικίνι και βρίσκονται αγκαλιασμένες στην παραλία. Δεν είναι λίγοι αυτοί που «σπάνε το κεφάλι τους» για να καταλάβουν ποια είναι η ψευδαίσθηση σε αυτή τη φωτογραφία.

Τα κορίτσια έχουν πάρει παρόμοιες πόζες και φοράνε μαύρα γυαλιά.

1

Ωστόσο, ένας χρήστης του Instagram την έχει επεξεργαστεί, έτσι ώστε ένα ακόμη αντρικό πρόσωπο με γυαλιά ηλίου να φαίνεται στο παρασκήνιο και να εμπλέκεται μαζί με τα πρόσωπα των γυναικών.

Όταν κανείς παρατηρήσει τη φωτογραφία προσεκτικά, θα δει ότι αυτή η επεξεργασία είναι προφανής. Ωστόσο, πολλοί χρήστες του Instagram παραδέχθηκαν ότι δεν μπόρεσαν να καταλάβουν τι είναι τόσο περίεργο σε αυτή την εικόνα.

Σχολιάζοντας τη φωτογραφία, ένας χρήστης δήλωσε: «Θεέ μου δεν μπορώ να αναπνεύσω … σχεδόν έπεσα».

Ένας άλλος ομολόγησε: «Μου πήρε 9 ώρες για να το καταλάβω».

Παρόμοιες φωτογραφίες που έχουν σχεδιαστεί για να προτρέπουν τον κόσμο να βρίσκει μια κρυμμένη λεπτομέρεια, έχουν προκαλέσει παρόμοιες αντιδράσεις. Για παράδειγμα, μια φαινομενικά κανονική φωτογραφία τριών γυναικών που κάθονται σε ένα παγκάκι στο πάρκο, έχουν προκαλέσει τη σύγχυση πολλών ανθρώπων.

2

Αν κοιτάξει κανείς τη φωτογραφία προσεκτικά, θα καταλάβει ότι στην ουσία δεν φαίνεται να υπάρχει κάθισμα και οι κοπέλες είναι σαν κάθονται στον αέρα.

Οι φωτογραφίες αυτού του τύπου, γίνονται όλο και πιο δημοφιλής στο διαδίκτυο.

Στην παρακάτω εικόνα, υπάρχει και πάλι κάτι περίεργο.

3

Αρχικά, ανέβηκε στο Facebook με τίτλο «Κοίτα προσεκτικά» από τον χρήστη Deviantart Missmiserystock το 2003. Έπειτα, έγινε πολύ δημοφιλής μεταξύ των χρηστών των κοινωνικών μέσων.

Εάν κοιτάξετε προσεκτικά, θα δείτε ότι η γυναίκα έχει στην πραγματικότητα έξι δάχτυλα στο δεξί της χέρι αντί για πέντε.

Ένας χρήστης έγραψε: «Χαχαχα αυτός ο τρελός έκανε καλή δουλειά!»

Credit: Opposingviews

Αφήστε το σχόλιο σας: