Ο πατέρας του θα τον ξεχνούσε σύντομα εξαιτίας του Αλτσχάϊμερ. Έτσι αποφάσισε να κάνει το πιο όμορφο πράγμα!!! - Fanpage

Ο πατέρας του θα τον ξεχνούσε σύντομα εξαιτίας του Αλτσχάϊμερ. Έτσι αποφάσισε να κάνει το πιο όμορφο πράγμα!!!

Όταν ο Mark Seymour ανακάλυψε ότι ο πατέρας του, Ronnie, είχε διαγνωστεί με τη νόσο του Αλτσχάϊμερ, έμεινε άφωνος.

Ο Mark όμως δεν χρειάζονταν λόγια. Ως φωτογράφος, το μόνο που χρειάζονταν ήταν η κάμερα του. Έτσι αποφάσισε να καταγράψει το χρονικό της μετάβασης του πατέρα του προς την άνοια μέσα από το μέσο που τόσο πολύ αγαπούσε: τη φωτογραφία.

Όπως εξηγεί ο Mark στην ιστοσελίδα του: “Ήταν ένας τρόπος για να βγει κάτι θετικό από όλη αυτήν την κατάσταση. Κάτι που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσω για να αυξήσω την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τις επιπτώσεις του Αλτσχάϊμερ σε ένα πρόσωπο, αλλά και στην οικογένειά του.

Οι φωτογραφίες καταγράφουν τα 4 χρόνια ταξιδιού του Ronnie, ξεκινώντας από το σπίτι, μετέπειτα στο νοσοκομείο και τέλος στα τελικά στάδια της φροντίδας του.

24

Οι εικόνες του Mark Seymour περιέχουν μια σπαρακτική ομορφιά, συλλαμβάνοντας τον αγώνα ενός ανθρώπου που προσπαθεί να κρατήσει το μυαλό και το σώμα του. Αλλά απεικονίζουν επίσης έναν άνδρα που περιβάλλεται από αγάπη. Ενός άνδρα που κράτησε το φως της ψυχής του μέχρι το τέλος.

Παρόλο που το Αλτσχάϊμερ έχει κλέψει πολλές πτυχές του άνδρα που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε, η λάμψη στα μάτια του παρέμεινε ζωντανή στα μάτια του μέχρι το τέλος“, λέει ο Mark.

25

Ο πατέρας του Mark μπορεί να έχει πεθάνει, αλλά οι φωτογραφίες του υπάρχουν και εξυπηρετούν τον σκοπό τους: Να κρατήσουν τη μνήμη του ζωντανή και να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με το πως είναι η ζωή για τους ασθενείς με Αλτσχάϊμερ και τους αγαπημένους τους.

Ο Mark Seymour με το ταλέντο του κατάφερε το αδιανόητο. Δημιούργησε κάτι τόσο όμορφο από κάτι τόσο θλιβερό. Παρακολουθήστε το στη συνέχεια:

[via]

Αφήστε το σχόλιο σας: