Υπέροχη Φωτογραφία αποτυπώνει Τέλεια το πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες φέρνουν κοντά τις διαφορετικές Κουλτούρες του Κόσμου. - Fanpage

Υπέροχη Φωτογραφία αποτυπώνει Τέλεια το πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες φέρνουν κοντά τις διαφορετικές Κουλτούρες του Κόσμου.

Αυτή η φωτογραφία από αγώνα μπιτς βόλεϊ γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στο διαδίκτυο. Η φωτογραφία δείχνει την 19χρονη Αιγύπτια αθλήτρια Doaa Elghobashy εναντίον της Γερμανίδας Kira Walkenhorst.

Η Elghobashy φοράει μια μακρυμάνικη μπλούζα, κολάν και μαντίλα. Η Walkenhorst, από την άλλη, φοράει απλά ένα μπικίνι. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από την φωτογράφο του Reuters, Lucy Nicholson, κατά την διάρκεια του αγώνα την Κυριακή.

4

“Φοράω την μαντίλα εδώ και 10 χρόνια”, είπε η Elghobashy στο Associated Press μετά τον αγώνα. “Δεν με σταματά από αυτά που θέλω να κάνω, και το μπιτς βόλεϊ είναι ένα από αυτά.” Πολλοί κοινοποίησαν την φωτογραφία σε Facebook και Twitter και μίλησαν για “σύγκρουση πολιτισμών”.

Το BBC Africa το αποκάλεσε μια μάχη “μπικίνι εναντίον μπούρκας”.

6

Σημείωση: Η μπούρκα είναι ένα άλλο είδος ρούχου, το οποίο καλύπτει ολόκληρο το κεφάλι και το σώμα.

Άλλοι λένε ότι αυτή η φωτογραφία υπογραμμίζει το ολυμπιακό ιδεώδες ένωσης διαφορετικών πολιτισμών και χωρών.

7

Η Doaa Elghobashy και η Nada Meawad είναι η πρώτη ομάδα μπιτς βόλεϊ γυναικών από την Αίγυπτο που διαγωνίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

8

Το 2012, πριν τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, τέθηκαν νέοι κανόνες ως προς το τι μπορούν να φοράνε οι γυναίκες στο μπιτς βόλεϊ. Η αλλαγή έγινε προκειμένου να δοθεί περισσότερη “ευελιξία” στις χώρες με “θρησκευτικές και πολιτιστικές προδιαγραφές”, σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

Η ομάδα της Αιγύπτου έχασε, αλλά θα αγωνιστεί εναντίον της Ιταλίας την Τρίτη και εναντίον του Καναδά την Πέμπτη.

9

Credit: buzzfeed.com

Αφήστε το σχόλιο σας: