Χωρικοί στην Ινδονησία, Θυσιάζουν Ζωντανές Κότες και Κατσίκες σε Ηφαίστειο! - Fanpage

Χωρικοί στην Ινδονησία, Θυσιάζουν Ζωντανές Κότες και Κατσίκες σε Ηφαίστειο!

Μία στήλη παχύ, γκρίζου καπνό που υψώνεται από το Όρος Bromo στο Probolinggo στην Ινδονησία, είναι σημάδι για τους ανθρώπους Tengger ότι έφτασε επιτέλους το ετήσιο Φεστιβάλ Yadnya Kasada.

Εκατοντάδες Ινδονήσιοι, οπλισμένοι με δίχτυα, ξεκινούν ένα οδοιπορικό στην καρδιά του ενεργού ηφαιστειακού κρατήρα, για να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους προς τους θεούς για μια καλή συγκομιδή και να ζητήσουν καλοτυχία για το επερχόμενο έτος.

Οι Ινδουιστές Tengger συμμετέχουν στην τελετή που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, ρίχνοντας μια σειρά από προσφορές που περιλαμβάνουν λαχανικά, φρούτα, κατσίκες, κότες, χρήματα και άλλα τιμαλφή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ που διαρκεί ένα μήνα, μέσα στον κρατήρα του ηφαιστείου.

1

2

3

4

Οι μοναδικές εικόνες δείχνουν τον λαό Tenggerese να ανεβαίνει στα 2.329 μέτρα ύψος στο “ζωντανό” ηφαίστειο, πριν φτάσουν στην άκρη του μεγάλου κρατήρα.

Η τελετή πραγματοποιείται την 14η ημέρα του φεστιβάλ Hindu και πιστεύεται ότι ξεκίνησε, όταν μια πριγκίπισσα ονόματι RoRo Anteng και ο σύζυγός της Joko Seger, προσευχήθηκαν για την βοήθεια των θεών.

Το ζευγάρι ήταν άτεκνο και ζήτησε από τους θεούς παιδιά. Σύμφωνα με τον μύθο, τελικά απέκτησαν 24 παιδιά, αλλά το 25o τους ζήτησαν να το ρίξουν στο ηφαίστειο ως ανθρώπινη θυσία.

Παρότι οι ανθρωποθυσίες πλέον απαγορεύονται, η παράδοση της ρίψης προσφορών εξακολουθεί να υφίσταται για να κατευνάσει τους θεούς.

5

6

7

8

Η τελετή είναι ένα από τα πολλά αξιοθέατα που μπορεί να δει κανείς στο ενεργό ηφαίστειο.

Το όρος Bromo είναι γνωστό για την μοναδική ανατολή του ηλίου και την μαγευτική θέα μέχρι το ηφαίστειο Semeru που βρίσκεται πίσω από αυτό.

Ο 36χρονος φωτογράφος Helminadia Jabur, είπε: “Από τότε που είδα μερικές εικόνες του ηφαιστείου, απλώς δεν μπορούσα να σταματήσω να επισκέπτομαι την περιοχή και να την φωτογραφίζω“.

Το όρος Bromo βρίσκεται πάνω από τον κάμπο που ονομάζεται “Η Θάλασσα της Άμμου” (The Sea of Sand) και είναι η υψηλότερη κορυφή στο Εθνικό Πάρκο Bromo Tengger Semeru.

9

10

11

12

13

14

15

16

Credits: Daily Mail

Αφήστε το σχόλιο σας: