15 Συγκλονιστικές Φωτογραφίες Γυναικών που Όρθωσαν το Ανάστημά τους Απέναντι στο Σύστημα. - Fanpage

15 Συγκλονιστικές Φωτογραφίες Γυναικών που Όρθωσαν το Ανάστημά τους Απέναντι στο Σύστημα.

1. H Josephine Witt, ακτιβίστρια που ξέσπασε σε συνέντευξη Τύπου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Πήδηξε πάνω σε τραπέζι, και έριξε κομφετί στον Πρόεδρο της ΕΚΤ Mario Draghi για να διαδηλώσει για τις οικονομικές πολιτικές της τράπεζας.

1

2. Η Tess Asplund, η γυναίκα που έγινε σύμβολο αντιρατσισμού, όταν αντιμετώπισε μια διαδήλωση 300 Νεο-Ναζί στη πόλη Borlänge της Σουηδίας.

2

3. Μια Πολωνή γυναίκα που επέζησε από στρατόπεδο συγκέντρωσης χτυπάει έναν Νεο-Ναζί με τη τσάντα της στη Σουηδία το 1985.

3

4. Η Ieshia Evans, διαδηλώνει ειρηνικά για το θάνατο του Alton Sterling, ενός Αφροαμερικανού που πυροβολήθηκε πολλές φορές από δύο λευκούς αστυνομικούς στο Baton Rouge της Λουιζιάνα των ΗΠΑ.

4

5. Η Lucie “Lala” Myslíková, ένα 16χρονο κορίτσι πρόσκοπος που αντιμετωπίζει έναν Νεο-Ναζί με ήρεμο και ειρηνικό τρόπο στη πόλη Brno, Τσέχικη Δημοκρατία.

5

6. Η Saffiyah Khan, μια κοπέλα από το Birmingham της Αγγλίας που χαμογελά προκλητικά σε έναν εθνικιστή άντρα, την ώρα που υπερασπίζεται μια νεαρή Μουσουλμάνα που φορούσε χιτζάμπ και κατηγορήθηκε από μια ομάδα εθνικιστών.

6

7. Η Jasmin Golubovska, μια γυναίκα που έβαλε κραγιόν και φίλησε τη προστατευτική ασπίδα ενός αστυνομικού κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τη κάλυψη της δολοφονίας του Martin Neskovski από αστυνομικό στα Σκόπια.

7

8. Αυτή η γυναίκα από τη Σεούλ κάθισε μπροστά στις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για την πολιτική της κυβέρνησης για το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.

8

9. Μια ανώνυμη κοπέλα που κοιτάζει στα μάτια έναν αστυνομικό κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την επέτειο του πραξικοπήματος του 1973 στη Χιλή.

9

10. Η Zakia Belkhiri, μία 22χρονη που βγάζει μια selfie μπροστά από μια αντι-μουσουλμανική διαδήλωση στη πόλη Antwerp του Βελγίου.

10

11. Η καλλιτέχνης και ακτιβίστρια Kubra Khademi, περπατάει στους δρόμους της Καμπούλ του Αφγανιστάν με σιδερένια πανοπλία για να διαμαρτυρηθεί για την παρενόχληση των γυναικών στους δρόμους.

11

12. Οι Las Hijas de Violencia (Κόρες της Βίας), μία μεξικάνικη φεμινιστική καλλιτεχνική ομάδα που αντιμετωπίζει τη παρενόχληση στους δρόμους, πυροβολώντας με κομφετί τους παραβάτες.

12

13. Αυτή η γυναίκα με αιμόφυρτα χέρια διαμαρτύρεται μπροστά σε έναν αστυνομικό κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Charlotte, της Βόρειας Καρολίνας για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Keith Lamont Scott από λευκό αστυνομικό.

13

14. Μια ανώνυμη γυναίκα σε αναπηρικό καροτσάκι που αντιμετωπίζει τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στο ανεπαρκές σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της Βολιβίας.

14

15. Μια Γαλλίδα που πρόσφερε λουλούδια σε αστυνομικό την Πρωτομαγιά στο Παρίσι.

15

Credit: BuzzFeed

Αφήστε το σχόλιο σας: