15 Σπάνιες Φωτογραφίες που Αποκαλύπτουν τα πιο Ιστορικά Γεγονότα. Ειδικά Αυτή από το Τσουνάμι Είναι... - Fanpage

15 Σπάνιες Φωτογραφίες που Αποκαλύπτουν τα πιο Ιστορικά Γεγονότα. Ειδικά Αυτή από το Τσουνάμι Είναι…

Η ανθρωπότητα έχει δει χαρές, λύπες, θυμούς, συμπόνια, απάθεια και καταστροφές και πολλά από αυτά έχουν καταγραφεί από κάμερες. Έχουμε δει την γενναιότητα και το θάρρος να θριαμβεύουν σε βάρος της διαφθοράς και των καταστροφών. Τα τέλη των πολέμων, των γενοκτονιών, της σκλαβιάς, κ.α. δείχνουν ότι όλα τα άσχημα κάποτε τελειώνουν.

Αλλά αφήνουν βαθιές ουλές πίσω τους. Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι τίποτα δεν είναι μόνιμο. Αν κερδίσουμε κάτι, μπορεί εύκολα να το χάσουμε. Ο θάνατος και η απώλεια δεν είναι σπάνια. Αλλά για να τα αντιμετωπίσουμε, χρειαζόμαστε θάρρος και γενναιότητα.

Δείτε 15 φωτογραφίες που καταγράφουν τα σημαντικότερα γεγονότα της ανθρωπότητας και απεικονίζουν τον τρόμο και την καταστροφή.

1. Harold Whittles

H φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε από τον Jack Bradley και αποκαλύπτει την αντίδραση του Harold Whittles. Tο εντυπωσιακό είναι ότι ο Harold Whittles ήταν κουφός. Αυτή ήταν η αντίδραση του όταν άκουσε για πρώτη φορά με την βοήθεια ακουστικού.

1

2. Μετά το τσουνάμι

Το τσουνάμι του 2004 κατέστρεψε πολλούς ανθρώπους και τους άφησε χωρίς οικογένεια. Η φωτογραφία αυτή του Arko Datta δείχνει τον ανθρώπινο θρήνο.

2

3. Τροπική καταιγίδα

Αυτή η ζοφερή φωτογραφία δείχνει ένα παιδί να σπρώχνει ένα καροτσάκι μετά την τρομακτική καταιγίδα “Hannah” στην Αϊτή.

3

4. Ο λιμός της Βεγγάλης

Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Δυτική Βεγγάλη βρισκόταν σε κατάσταση λιμού και περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν λόγω πείνας και υποσιτισμού.

4

5. Οι φρικαλεότητες του πολέμου

Η φωτογραφία του Nick Ut δείχνει πώς ο πόλεμος του Βιετνάμ κατέστρεψε τις ζωές αθώων ανθρώπων.

5

6. Μια βιομηχανική καταστροφή

Τον Δεκέμβριο του 1984, η Ινδία βίωσε μια φρικτή βιομηχανική καταστροφή, όταν μια διαρροή αερίου επηρέασε μισό εκατομμύριο ανθρώπους και προκάλεσε τον θάνατο 3.700 ανθρώπων στο Bhopal.

6

7. Επανένωση με την κόρη του

Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε το 1956 από τον Helmuth Pirath, όταν ένας φυλακισμένος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μπόρεσε να συναντήσει ξανά την κόρη του.

7

8. Ο Χίτλερ στο Παρίσι

Ο δικτάτορας των Ναζί στο Παρίσι με τον αρχιτέκτονα Albert Speer.

8

9. Πιάστηκε στα πράσα

Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε ακριβώς την στιγμή που ο Lee Harvey Oswald πυροβολήθηκε ξαφνικά από τον Jack Ruby. O Owsald ήταν ο ελεύθερος σκοπευτής που σκότωσε τον John F Kennedy.

9

10. Ηφαιστειακή έκρηξη στην Κολομβία το 1985

Η Omayra Sanchez δεν μπορούσε να βγει από την λάσπη και τα ερείπια μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Nevado Ruiz. Λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης να παράσχει άμεση βοήθεια, πέθανε από γάγγραινα και υποθερμία.

10

11. Οι συνέπειες του πολέμου

Η Carolyn Cole από το Λος Άντζελες τράβηξε αυτή την φωτογραφία που δείχνει τις συνέπειες του Λιβεριανού εμφύλιου πολέμου.

11

12. Εκτελεστικό απόσπασμα

Κούρδοι επαναστάτες δίπλα σε δύο αστυνομικούς του Shah σκοτώθηκαν από εκτελεστικό απόσπασμα στο Ιράν το 1980.

12

13. Κρίση στην σύγκρουση

Η φωτογραφία αυτή απεικονίζει την ένταση καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος John F Kennedy αντιμετωπίζει την κρίση πυραύλων στην Κούβα το 1962.

13

14. Αστυνομική βιαιότητα

Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε το 1964 από τον Bruce Davidson και δείχνει την βιαιότητα της αστυνομίας, καθώς οι αρχές σέρνουν έναν άνθρωπο.

14

15. Διαμαρτυρία στο Saigon

Στις 11 Ιουνίου 1963, ο Thich Quang Duc αυτοπυρπολήθηκε σαν σημάδι διαμαρτυρίας κατά των θανάτων Βουδιστών από την κυβέρνηση του Νότιου Βιετνάμ.

15

Credit: WittyFeed

Αφήστε το σχόλιο σας: