Οι 10 Πιο Επικίνδυνες Θάλασσες σε Ολόκληρο τον Κόσμο. Με την Τελευταία θα Βλέπετε Εφιάλτες! - Fanpage

Οι 10 Πιο Επικίνδυνες Θάλασσες σε Ολόκληρο τον Κόσμο. Με την Τελευταία θα Βλέπετε Εφιάλτες!

Οι περισσότεροι δεν μπορούμε να φανταστούμε διακοπές χωρίς να είμαστε κοντά σε νερό, είτε είναι λίμνη, είτε ωκεανός. Υπάρχουν όμως θάλασσες στον πλανήτη μας που μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνες. Σήμερα, θα σας μιλήσουμε για αρκετά μέρη στη γη που είναι όμορφα μόνο όταν τα κοιτάμε από απόσταση.

10. Μεγάλη Μπλε Τρύπα, Belize

13

Τα κύματα μετατρέπουν την Μεγάλη Μπλε Τρύπα σε μία μεγάλη δίνη που τραβάει τα πάντα στην επιφάνεια και δημιουργεί τεράστιες στήλες νερού. Ωστόσο, θεωρείται ένα από τα καλύτερα μέρη για κατάδυση στην γη.

9. Το πηγάδι του Ιακώβ, Τέξας, ΗΠΑ

14

Αυτό το φυσικό πηγάδι με το κρυστάλλινο νερό είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο για κατάδυση. Στον πάτο του υπάρχουν αρκετές είσοδοι σπηλιών ενός μεγαλύτερου δικτύου και πολλοί χάνονται εκεί για πάντα.

8. Λίμνη Μίσιγκαν, ΗΠΑ

15

Έχει παρόμοια φήμη με το τρίγωνο των Βερμούδων και έχουν συμβεί εκεί πολλά ατυχήματα. Στην περιοχή μπορούν πολύ εύκολα να δημιουργηθούν ρεύματα που σύμφωνα με πηγές, σκοτώνουν δεκάδες ανθρώπους κάθε χρόνο.

7. Λίμνη Natron, Τανζανία

16

Είναι από τις πιο αλμυρές λίμνες στην γη και είναι καλυμμένη με μία παράξενη κόκκινη κρούστα από αλάτι. Μόνο τρία είδη ψαριών έχουν καταφέρει να προσαρμοστούν στις ακραίες συνθήκες.

6. Μπλε Τρύπα, Dahab

17

Είναι από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο για κατάδυση και πολλοί έχουν πεθάνει σε αυτό το σπήλαιο. Η κυριότερη αιτία θανάτου είναι η νάρκωση από το άζωτο ή η έλλειψη αέρα στην άνοδο.

5. Λίμνη Horseshoe, ΗΠΑ

18

Το διοξείδιο του άνθρακα που εκκλείεται είναι θανατηφόρο για τα πάντα. Υπάρχουν και προειδοποιητικές πινακίδες παντού τριγύρω.

4. Λίμνη που βράζει, Dominica

19

Το νερό μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 92 βαθμούς Κελσίου λόγω της εκτόξευσης αέρα από το υπέδαφος – μερικές φορές και με λάβα. Το κολύμπι στην λίμνη απαγορεύεται.

3. Rio Tinto, Πορτογαλία/Ισπανία

20

Γίνονται για πάνω από 3,000 χρόνια εξορύξεις ορυκτών. Ωσόσο, η οξύτητα του νερού είναι πολύ υψηλή και θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνο.

2. Το πέρασμα του δράκου

21

Πολλά παγόβουνα, δυνατοί άνεμοι και χαμηλή ορατότητα κάνουν αυτό το μέρος πολύ επικίνδυνο. Το σημείο θεωρείται νεκροταφείο σκαφών από τα αρχαία χρόνια, μέχρι που δημιουργήθηκε η διώρυγα του Παναμά τον 20ο αιώνα.

1. Λίμνη Kivu

22

Αυτή η φαινομενικά ήσυχη λίμνη έχει ένα σκοτεινό μυστικό: υπάρχουν στρώματα από διοξείδιο του άνθρακα μέσα της και 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα από μεθάνιο στον βυθό. Ο παραμικρός σεισμός μπορεί να προκαλέσει τεράστια έκρηξη, ικανή να σκοτώσει πάνω από 2 εκατομμύρια ανθρώπους που μένουν γύρω από το Kivu.

Credit: brightside.me

Αφήστε το σχόλιο σας: