Καλλιτέχνης δημιουργεί απίστευτα έργα που ζωντανεύουν μπροστά στον καθρέφτη - Fanpage

Καλλιτέχνης δημιουργεί απίστευτα έργα που ζωντανεύουν μπροστά στον καθρέφτη

Ένα Ούγγρος καλλιτέχνης είναι ο δημιουργός μίας σειράς έργων τέχνης που χρειάζονται έναν καθρέφτη για να τα δει κάποιος.

Το όνομά του είναι Istvan Orosz και έχει δημιουργήσει έργα τέχνης τα οποία με το που τα βλέπει κανείς δεν βγάζουν κανένα νόημα – φαίνονται δηλαδή σαν αφηρημένη τέχνη. Προσθέτοντας, όμως, έναν κυλινδρικό καθρέφτη φαίνεται ο ιδιοφυής σχεδιασμός τους.

16

17
Ένα “μπάχαλο” μπορεί να μεταμορφωθεί με έναν κυλινδρικό καθρέφτη στο πορτρέτο του ποιητή και συγγραφέα Έντγκαρ Άλαν Πόε.

Ο Orosz δημιουργεί τέχνη που μερικές φορές είναι όμορφη από μόνη της. Με τη βοήθεια του καθρέφτη, όμως, αναδεικνύονται αυτά που έχει κρύψει. Η τεχνική που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης λέγεται τεχνική αναμόρφωσης (πρόκειται για τεχνική στην οποία χρειάζονται κάποιες ειδικές συσκευές για να “αναστηθεί” μία εικόνα και να πάρει την πραγματική της μορφή).

18

19

O Orosz τελείωσε το Πανεπιστήμιο Arts and Design της Βουδαπέστης το 1975. Μετά την αποφοίτησή του ασχολήθηκε με το θέατρο και τη σκηνογραφία ενώ έγινε γνωστός από τα ιδιαίτερα έργα τέχνης που έφτιαξε στην πορεία της καριέρας του.

20

21

[via]

Αφήστε το σχόλιο σας: