Συγκλονίζουν την Ευρώπη σκίτσα για την Ελλάδα και τον Σόιμπλε (φωτό) - Fanpage

Συγκλονίζουν την Ευρώπη σκίτσα για την Ελλάδα και τον Σόιμπλε (φωτό)

Σκληρά, σε ορισμένες περιπτώσεις ανατριχιαστικά, σκίτσα δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ώρες, από σκιτσογράφους διεθνών εντύπων και χρήστες του διαδικτύου, για να αποτυπώσουν τη θέση της Ελλάδας στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής.

Ο σκοτεινός ρόλος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συγκλονίζει σχολιαστές και πολίτες της Ευρώπης.

Το ιταλικό Il Manifesto, δείχνει τον γερμανό υπουργό Οικονομικών στην άκρη του Καιάδα, να σπρώχνει μια γυναίκα, την Ελλάδα, στο γκρεμό.

1

Ακόμη πιο στγκλονιστικό το σκίτσο του Soloup. Ο Σόιμπλε ως άλλος τζιχαντιστής της κρίσης χρέους, απειλεί με αποκεφαλισμό την Ελλάδα, που έχει όμηρο στα χέρια του.

2

Σε άλλο σκίτσο, ο Βόλφγκανφκ Σόιμπλε, κρατώντας μια κλεψύδρα με το χρόνο της Ελλάδας, περνάει ως «Χάρος» με το δρεπάνι του θανάτου πάνω από τη χώρα μας. Η ελληνική σημαία σκίζεται από το πέρασμα του «Χάρου», ο οποίος συνεχίζει τη φονική του πορεία πάνω από την Ευρώπη…

3

Ο εκβιασμός της Αθήνας στο σημερινό Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής αποτυπώνεται με γλαφυρό τρόπο στις επιλογές που δίνονται στην ελληνική κυβέρνηση. “Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι για την Ελλάδα” γράφει σκίτσο με την Μέρκελ, αλλά στο τραπέζι βρίσκονται μόνο όπλα καταστροφής.

4

Περικοπές ή έξοδος από την ευρωζώνη“, όπως αυτοκτονία με μαχαίρι ή με περίστροφο. Και η «εθισμένη» στη λιτότητα Ελλάδα πίνει πάνω από τις δυνατές επιλογές της.

5

Τέλος, το ευρώ. Το κοινό νόμισμα με ρωγμές, σε σκοτεινό τοπίο και με το γερμανικό γεράκι από πάνω του.

6

[via]

Αφήστε το σχόλιο σας: