ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΟΛΠΟ: Δείτε ΠΩΣ θα διατηρήσετε το Καρπούζι σας Ολόφρεσκο Μέχρι την Πρωτοχρονιά! - Fanpage

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΟΛΠΟ: Δείτε ΠΩΣ θα διατηρήσετε το Καρπούζι σας Ολόφρεσκο Μέχρι την Πρωτοχρονιά!

Σε ελάχιστους δεν αρέσει το καρπούζι. Αυτό το λαχταριστό καλοκαιρινό φρούτο, είναι δυσεύρετο μετά τον Σεπτέμβριο, και αν υπάρχει είναι πανάκριβο! Υπάρχει όμως τρόπος να το συντηρήσουμε φρέσκο σαν τη μέρα που το μάζεψαν με την παρακάτω διαδικασία. 

Σας δίνουμε τις οδηγίες με τις οποίες με τις οποίες θα μπορέσετε να διατηρήσετε μέχρι την Πρωτοχρονιά αυτό το υπέροχο φρούτο.

Επιλογή του κατάλληλου καρπουζιού

1

  • Το πιο σημαντικό είναι να βρείτε ένα καρπούζι χωρίς ρωγμές, γδαρσίματα ή βαθουλώματα, διαφορετικά το καρπούζι θα σαπίσει.
  • Δε χρειάζεται να διαλέξετε ένα καρπούζι μεγάλων διαστάσεων. Ένα καρπούζι που ζυγίζει 4 κιλά είναι ό,τι πρέπει.
  • Διαλέξτε καρπούζι που ωριμάζει αργά και που έχει χοντρό φλοιό.
  • Μην αγοράσετε πολύ ώριμο καρπούζι, καθώς μπορεί να χαλάσει.

Εφαρμογή εξωτερικού προστατευτικού περιβλήματος 

2

Η παρακάτω διαδικασία έχει την προέλευσή της από την Ινδία, όπου καλύπτουν το καρπούζι με παραφίνη ή κερί, για να μην οξειδώνεται και να μη χάνει την υγρασία του. Η διαδικασία έχει ως εξής:

  • Σκουπίστε το καρπούζι με ένα στεγνό πανάκι, δεν χρειάζεται να το πλύνετε.
  • Ζεστάνετε κερί ή παραφίνη σε ένα μπεν μαρί. Αν δε βρίσκετε παραφίνη, τότε μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε μικρά ρεσό.
  • Μόλις λιώσει το κερί ή η παραφίνη ρίξτε το πάνω στο καρπούζι σε όλη την επιφάνειά του. Το πάχος του κεριού πρέπει να είναι τουλάχιστον μισό εκατοστό.
  • Αφήστε το κερί να κρυώσει.

Αποθήκευση

3

Αποθηκεύστε το καρπούζι με την παραφίνη σε σκοτεινό, στεγνό και δροσερό μέρος. Μπορείτε να το βάλετε μέσα σε ένα κουτί ή καφάσι, όπου θα έχετε απλώσει εφημερίδες ή άχυρα. Κρατήστε το μακριά από ζεστά σώματα και κατά καιρούς πρέπει να γυρνάτε μεριά το καρπούζι.

4

Πριν κόψετε το καρπούζι, καθαρίστε διεξοδικά από το κερί ή την παραφίνη και πλύντε το καλά. Αναμφίβολα θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας το χειμώνα!

Credit: adme.ru

Αφήστε το σχόλιο σας: