Βουτάει ένα παλιό Σεμεδάκι, μέσα σε Τσιμέντο και το αφήνει να Στεγνώσει. Το Αποτέλεσμα; ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! - Fanpage

Βουτάει ένα παλιό Σεμεδάκι, μέσα σε Τσιμέντο και το αφήνει να Στεγνώσει. Το Αποτέλεσμα; ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!

Ψάχνετε έναν τρόπο να δώσετε νέα χρήση στα σεμεδάκια και στα υπόλοιπα πλεκτά αντικείμενα που έχετε στο σπίτι; Βουτήξτε τα στο τσιμέντο και μεταμορφώστε τα σε όμορφα δαντελένια μπολ, γλάστρες, κηροπήγια, χριστουγεννιάτικα στολίδια και άλλα πολλά!

Μπορείτε να μετατρέψετε αυτό το πλεκτό σεμεδάκι…

43

…σε μπολ από τσιμέντο!

44

Μπορείτε ακόμη να φτιάξετε μια γλάστρα από ένα παλιό σκουφί:

45

Ή ένα κηροπήγιο:

46

Τι θα χρειαστείτε:

1. Πλεκτά σεμεδάκια ή άλλα αντικείμενα. Πρέπει να είναι φτιαγμένα από απορροφητικό υλικό, όπως νήμα ή βαμβάκι-χαρτί. Το πλαστικό ή οποιοδήποτε άλλο μη απορροφητικό υλικό δεν πιάνει. Πλύντε τα και στεγνώστε τα πριν ξεκινήσετε, ώστε να μην έχουν πάνω τους κόλλα ή άλλα υλικά κολλαρίσματος.

2. Συγκολλητικό πρόσθετο σκυροδέματος – πολύ σημαντικό υλικό.

3. Τσιμέντο Πόρτλαντ – όχι σκυρόδεμα ή κονίαμα.

4. Νερό – η ποσότητα ποικίλει και εξαρτάται από την υγρασία και άλλους παράγοντες.

Άλλα αντικείμενα που θα χρειαστείτε:

1. Μάσκα για την σκόνη (απαραίτητη όταν δουλεύετε με τσιμέντο)
2. Λεπτό κόσκινο
3. Δοσομετικό δοχείο
4. Μακριά γάντια (το μίγμα είναι δυνατό και μπορεί να κάψει τα χέρια σας)
5. Σπρέι μαγειρέματος
6. Προστατευτικά γυαλιά
7. Ένα φύλλο πλαστικό
8. Πινέλο
9. Καλούπια. Το πλαστικό είναι το πιο εύκολο στην χρήση, αλλά και το ξύλινο κάνει. Το γυαλί και το μέταλλο είναι τα πιο δύσκολα υλικά.

Οδηγίες:

-5 μέρη κοσκινισμένο τσιμέντο Πόρτλαντ
-1 μέρος συγκολλητικό πρόσθετο σκυροδέματος
-Αρκετό νερό ώστε να γίνει το μίγμα πηχτό σαν κρέμα

Ο χώρος όπου δουλεύετε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία 10-30 βαθμούς Κελσίου καθ’όλη την διάρκεια μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής.

1. Προετοιμάστε τα δοχεία όπου θα βάλετε το τσιμέντο. Αν φοβάστε ότι θα κολλήσει, τότε βάλτε μερικές πλαστικές σακούλες ή πλαστική μεμβράνη. Μπορείτε να φτιάξετε μπολ οποιουδήποτε σχήματος, στολίδια ή γλάστρες – ό,τι σας αρέσει! Βάλτε τα σεμεδάκια πάνω σε ένα φύλλο πλαστικού κάπως έτσι (γιατί μπορεί να λερώσετε).

2. Πάρτε το δοσομετρικό δοχείο και περάστε 5 μέρη τσιμέντου από το κόσκινο.

3. Προσθέστε ένα μέρος συγκολλητικού πρόσθετου. Ανακατέψτε καλά – σε αυτό το σημείο το μίγμα θα είναι αρκετά στεγνό.

4. Προσθέστε νερό – όχι πολύ – περίπου μισό μέρος για αρχή και ανακατέψτε. Αν το μίγμα παραμένει στεγνό, προσθέστε λίγο ακόμη νερό, μέχρι να γίνει σαν κρέμα.

Μόλις γίνει σαν κρέμα, μπορείτε να ρίξετε το σεμεδάκι σας μέσα. Βουτήξτε το, γυρίστε το από όλες τις πλευρές μέχρι να ποτίσει το υλικό με τσιμέντο:

47

48

Μόλις ποτίσει το υλικό με τσιμέντο, βγάλτε το και στραγγίξτε το για να φύγει το περιττό τσιμέντο.

Δείτε στο βίντεο πώς να το κάνετε:

Μετά βάλτε το σεμεδάκι πάνω στο καλούπι. Τοποθετήστε το στην θέση ακριβώς που θέλετε και αφαιρέστε το περιττό τσιμέντο με ένα παλιό πινέλο. Επαναλάβετε την διαδικασία για όλα τα σεμεδάκια που θέλετε να μεταμορφώσετε. Αν το μίγμα αρχίσει να δείχνει στεγνό, ρίξτε μέσα λίγο συγκολλητικό πρόσθετο για να επανέλθει στην σωστή σύσταση.

Μόλις τελειώσετε με όλα τα σεμεδάκια, βάλτε τα στα καλούπια:

49

Αφήστε τα περίπου 12 ώρες μέχρι να σκληρύνουν. Μόλις σκληρύνουν, πρέπει να τα καλύψετε με πλαστικές σακούλες για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Παρ’όλο που είναι δελεαστικό, δεν πρέπει να τα βγάλετε από τα καλούπια τους. Δεν είναι ακόμη έτοιμα και μπορεί να σπάσουν αν τα βγάλετε πολύ νωρίς. Βεβαιωθείτε ότι είναι νωπά κάτω από την πλαστική σακούλα και αν χρειαστεί, ρίξτε τους λίγο νερό.

Μετά από τουλάχιστον μία εβδομάδα, μπορείτε να τα βγάλετε. Αν χρησιμοποιήσατε πλαστικό, τότε θα ξεκολλήσουν εύκολα. Μην τα τραβήξετε δυνατά, γιατί μπορεί να σπάσουν. Μόλις τα βγάλετε από το καλούπι, αφήστε το τσιμέντο να στεγνώσει για μερικές ακόμα εβδομάδες.

Έτσι η υγρασία θα εξατμιστεί και η μπογιά θα καθίσει καθίσει καλύτερα στο τσιμέντο. Αν το τσιμέντο δεν στεγνώσει καλά, τότε η μπογιά δεν θα καθίσει καλά και μπορεί να ξεκολλήσει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυαλόχαρτο για να λειάνετε τυχόν σκληρά σημεία ή να απομακρύνετε το περιττό τσιμέντο.

Μετά από μερικές εβδομάδες, μπορείτε να βάψετε το μπολ σας. Χρησιμοποιήστε μια καλή μπογιά σε σπρέι για καλύτερα αποτελέσματα. Σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το μπολ σας για φαγητό, περάστε από πάνω μια ειδική βαφή. Δείτε μερικά έτοιμα:

50

Αυτό εδώ είναι βαμμένο με μπογιά χρωμίου σε σπρέι:

51

Αυτή η κατασκευή είναι υπέροχη, γιατί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ιδέα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους! Θα την δοκιμάσετε;

Credit: hometalk.com

Αφήστε το σχόλιο σας: