Για να μην παιδεύεστε το Καλοκαίρι: Δείτε 2 Πανέξυπνα Κόλπα που θα κάνουν το Κόψιμο του Καρπουζιού, παιχνιδάκι! - Fanpage

Για να μην παιδεύεστε το Καλοκαίρι: Δείτε 2 Πανέξυπνα Κόλπα που θα κάνουν το Κόψιμο του Καρπουζιού, παιχνιδάκι!

Το καρπούζι είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι το καθάρισμα του είναι δύσκολο. Οι φέτες που κόβουμε δεν τρώγονται και συνήθως προκαλούν πολλή ακαταστασία! Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν; Να σταματήσετε να τρώτε καρπούζι; Φυσικά και όχι!

Υπάρχουν έξυπνοι τρόποι για να καθαρίσετε ένα καρπούζι με λιγότερη ακαταστασία. Δείτε παρακάτω έναν από αυτούς:

1. Κόψτε το καρπούζι στη μέση. Στο βίντεο μας συμβουλεύει να κάνουμε μικρά κοψίματα στην φλούδα γυρίζοντας το καρπούζι γύρω γύρω ώστε να κοπεί περιμετρικά. Μετά κόψτε το κάθετα στη μέση.

84

2. Πάρτε το μισό καρπούζι και γυρίστε το έτσι ώστε η φλούδα να είναι προς τα πάνω. Με ένα μαχαίρι ξεφλουδίστε το προσεκτικά κόβοντας την φλούδα σε φέτες. Μην ανησυχείτε για τα άσπρα κομμάτια που μένουν, θα τα αφαιρέσετε στο επόμενο βήμα.

85

3. Κόψτε εντελώς το πάνω μέρος του καρπουζιού. Με αυτή την κίνηση, ξεκινήστε να αφαιρείτε το άσπρο που έχει μένει. Χρησιμοποιήστε γρήγορες και κοφτές μαχαιριές.

4. Κόψτε το καρπούζι σε φέτες προς το μέρος σας.

86

5. Γυρίστε τον πάγκο κοπής 90 μοίρες και κόψτε το καρπούζι κάθετα στις γραμμές που τραβήξατε, ώστε να σχηματίζετε μικρά τετράγωνα σε όλη την επιφάνεια του φρούτου.

87

6. Βρείτε ένα μπολ που να χωράει το καρπούζι σας και βάλτε το από πάνω. Δεν πειράζει αν το μπολ είναι λίγο πιο μεγάλο. Σηκώστε τον πάγκο κοπής και κρατήστε το μπολ σφιχτά πάνω στον πάγκο. Αναποδογυρίστε το γρήγορα.

Έχετε ένα τέλεια κομμένο καρπούζι χωρίς να λερώσετε!

Συμβουλή-μπόνους: Για αναπάντεχη γεύση, προσθέστε λίγο αλάτι ή λίγο χυμό λεμονιού στο καρπούζι σας. Θα δημιουργήσει μια νόστιμη αρμονία ανάμεσα στην γλύκα του καρπουζιού και την ξινή γεύση του λεμονιού.

Δείτε ακόμα έναν τρόπο για να κόψετε το καρπούζι σας σε φέτες στο παρακάτω βίντεο:

Credit: tiphero.com

Αφήστε το σχόλιο σας: