Η ζέστη στο σπίτι του ήταν ανυπόφορη. Η λύση που σκέφτηκε αυτός ο άντρας, θα σας αφήσει άφωνους! - Fanpage

Η ζέστη στο σπίτι του ήταν ανυπόφορη. Η λύση που σκέφτηκε αυτός ο άντρας, θα σας αφήσει άφωνους!

Το καλοκαίρι είναι εδώ και ο υδράργυρος ανεβαίνει. Είτε προτιμάτε την παραλία, είτε θέλετε να οργανώσετε ένα μπάρμπεκιου, βγείτε έξω να απολαύσετε τον ήλιο! Όταν όμως η θερμοκρασία φτάνει τους 35, είναι δύσκολο να διατηρήσετε το σπίτι σας δροσερό.

Γι’αυτό και αξίζει να διαβάσετε τις παρακάτω συμβουλές για το πώς να δροσίσετε το σπίτι σας.

3

1. Κρατήστε τα πάντα κλειστά

Όταν δεν είστε σπίτι, κρατήστε όλες τις πόρτες, τα παράθυρα και τα παντζούρια κλειστά. Έτσι θα κρατήσετε έξω το φως του ήλιου, που σημαίνει ότι η θερμοκρασία του σπιτιού σας θα είναι πιο χαμηλή τα βράδια.

Τα αντικείμενα που εκτίθενται στον ήλιο ζεσταίνονται από τις ακτίνες του. Τα παράθυρα δεν μπορούν να κρατήσουν τη ζέστη έξω, γι’αυτό καλό είναι να κλείνετε τα στόρια και τις κουρτίνες.

4

2. Σκεπή με εξαερισμό

Αν η σκεπή σας είναι εκτεθειμένη στο φως του ήλιου, μπορεί να οδηγήσει σε υψηλές θερμοκρασίες το σπίτι σας. Ευτυχώς, ένα άντρας κοινοποίησε στο YouTube τις μεθόδους του για το πώς αερίζει το σημείο κάτω από την σκεπή του.

5

Ο καλύτερος τρόπος να δροσίσετε το σπίτι σας είναι δημιουργώντας ένα ρεύμα ανάμεσα στον ζεστό αέρα της σκεπής και του δροσερού αέρα στα σκιερά σημεία του σπιτιού. Πρέπει να ανοίξετε ένα παράθυρο στην μεσοτοιχία και να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα στην σοφίτα.

Στο σπίτι αυτού του άντρα, η είσοδος για την σοφίτα είναι στο χολ.

6

Στην σοφίτα κάτω από την σκεπή θα πρέπει να υπάρχει μια καταπακτή για να κυκλοφορεί ο αέρας. Πρέπει να την βρείτε μόνοι σας. Προσοχή όμως, η ζέστη μέσα μπορεί να είναι ανυπόφορη.

7

Εγκαταστήστε τον ανεμιστήρα στο άνοιγμα της σοφίτας.

8

Όσο απλό κι αν σας φαίνεται, έχετε τελειώσει!

9

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλα τα βήματα:

Οι συμβουλές αυτές μπορεί να ακούγονται απλές, αλλά είναι αποτελεσματικές. Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν πολλοί, δεν αρκεί να ανοίξετε απλά τα παράθυρα. Ο καλύτερος τρόπος να παραμείνει το σπίτι σας δροσερό είναι να αερίζεται. Χάρη σε αυτά τα έξυπνα κόλπα δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε ακριβά κλιματιστικά.

Credit: cleverly.me

Αφήστε το σχόλιο σας: