15 Κλασικά Λάθη που Kάνουμε ΟΛΟΙ στο Πλύσιμο των Ρούχων και ΠΩΣ είναι το Σωστό. - Fanpage

15 Κλασικά Λάθη που Kάνουμε ΟΛΟΙ στο Πλύσιμο των Ρούχων και ΠΩΣ είναι το Σωστό.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να διατηρείς τα ρούχα σου σε καλή κατάσταση, είναι να μάθεις πώς να τα πλένεις σωστά. Γι’αυτό αποφασίσαμε να σας πούμε τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται και μπορούν να καταστρέψουν τα αγαπημένα σας ρούχα.

1. Λάθος διαλογή. Πέρα από το χρώμα, είναι σημαντικό να κοιτάμε και το είδος του υφάσματος.

2. Το να προσπαθούμε να βγάλουμε έναν λεκέ με λάθος τρόπο. Μην σας φανεί παράξενο εάν ανοίξει τρύπα από το πολύ το τρίψιμο. Είναι σημαντικό να γίνει μαλακά για να αποφύγετε φθορές

3

3. Υπερβολική σκόνη πλυσίματος. Αυτό μπορεί να κάνει τα ρούχα ακόμα πιο βρώμικα από ότι είναι.

4

4. Το να μην δίνουμε σημασία στα φερμουάρ. Πρέπει να είναι κλειστά πριν τα πλύνετε για να μην χαλάσουν τα άλλα ρούχα που βρίσκονται στον κάδο του πλυντηρίου.

5. Κουμπώστε τα ρούχα. Είναι σημαντικό και αυτό, γιατί αλλιώς μπορεί να βγουν από τη θέση τους.

6. Υπερβολική χρήση λευκαντικού. Αυτό φθείρει τα ρούχα και θα πρέπει να το αποφεύγουμε.

5

7. Πλύσιμο των μαγιό στο πλυντήριο. Αυτού του είδους τα ρούχα δεν θα πρέπει ποτέ να πλένονται στο πλυντήριο. Ο σωστός τρόπος είναι στο χέρι με κρύο νερό.

8. Το να αφήσεις το πλυντήριο να κάνει ένα ‘διάλειμμα.’  Κάποιοι πιστεύουν πως έτσι χαλάει πιο αργά. Η αλήθεια είναι όμως πως χρησιμοποιώντας το πλυντήριο συνεχόμενα, χαλάτε λιγότερο ρεύμα γιατί έχει ήδη ζεσταθεί από την πρώτη φορά που το χρησιμοποιήσατε.

6

9. Πρέπει να πλένουμε 2 φορές τα μαξιλάρια και τις κουβέρτες, γιατί τα πούπουλα κρατάνε τον αφρό μέσα.

10. Το να πλένουμε τα ρούχα πριν τα ξεχωρίσουμε. Είναι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα το να πρέπει να βρούμε ποια κάλτσα είναι ζευγάρι με ποια.

11. Η χρήση μαλακτικών για πετσέτες. Αυτά τα χημικά μειώνουν την ικανότητα απορρόφησης μίας πετσέτας, οπότε καλό θα ήταν να τα αποφεύγετε.

7

12. Το να πλένετε πολλά ρούχα μαζί είναι λάθος, γιατί μπορέι ακόμα και να χαλάσει το πλυντήριο.

13. Το να πλένουμε λάθος τα αδιάβροχα και τα αντιανεμικά. Για να αποφύγετε να χαλάσει η δομή τους, μπορείτε να βάλετε 3 μπάλες τένις μέσα στον κάδο. Αυτό θα βοηθήσει να φύγει ο περιττός αφρός.

8

14. Το να χρησιμοποιούμε πολύ ακριβές σκόνες και υγρά πλυντηρίου. Υπάρχουν πολλά σπιτικά υποκατάστατα για τα χημικά που χρησιμοποιούμε: το αλάτι κάνει τα ρούχα να φαίνονται πιο λαμπερά και η κιμωλία εξαφανίζει τους λεκέδες. Ο χυμός του λεμονιού μπορεί να κάνει τα ρούχα πιο μαλακά και μυρωδάτα.

9

15. Να δίνετε προσοχή στο πλυντήριο. Είναι πολύ σημαντικό να το προσέχετε για τα υπολείμματα μετά από κάθε πλύση και να μην το αφήνετε κλειστό μετά από μία πλύση πριν στεγνώσει. Μία φορά το χρόνο αφήστε να γίνει ένας κύκλος με ζεστό νερό και ξύδι. Αυτό θα βοηθήσει τη συσκευή σας να κρατήσει περισσότερο.

Credit: brightside.me

Αφήστε το σχόλιο σας: