Πείτε ΑΝΤΙΟ στα Κουνούπια! 7 Φυτά που θα Προστατέψουν εσάς και την Οικογένειά σας από τα Τσιμπήματα - Fanpage

Πείτε ΑΝΤΙΟ στα Κουνούπια! 7 Φυτά που θα Προστατέψουν εσάς και την Οικογένειά σας από τα Τσιμπήματα

Με τους καλοκαιρινούς μήνες να πλησιάζουν γρήγορα, πολλοί από εμάς έχουμε έτοιμο το εντομοαπωθητικό σπρέι και τα κεριά κιτρονέλλας. Τα κουνούπια μπορούν να εισβάλουν στο γκαζόν και στο σπίτι μας μέσα σε λίγες ώρες, κάτι που είναι εξαιρετικά ενοχλητικό, αλλά όχι πια!

Με αυτά τα χρήσιμα φυτά, θα μπορείτε να απολαύσετε το χρόνο σας έξω στην αυλή σας και να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτούς τους λίγους μαγικούς μήνες του καλοκαιριού.

1

Θυμάρι

Το θυμάρι είναι ένα από τα φυτά που απομακρύνει τα παράσιτα όπως τα κουνούπια. Η μυρωδιά του κρατά τα τσιμπήματα των κουνουπιών πάνω του και θα αφήσουν το σπίτι ή την αυλή σας να μυρίζουν υπέροχα!

Φροντίστε να φυτέψετε θυμάρι σε ξηρές περιοχές με πολλή ηλιακή ακτινοβολία, ώστε να μπορεί πραγματικά να ευδοκιμήσει!

2

Γκαζόν κιτρονέλλας

Αυτή η λύση δεν αποτελεί έκπληξη για όσους γνωρίζουν τα αντίστοιχα κεριά που κρατάν μακριά τα κουνούπια το καλοκαίρι! Η κιτρονέλλα είναι ένα κύριο συστατικό σε πολλές μορφές απωθητικών, αλλά τώρα μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα φυτεύοντας την στην αυλή σας.

Η μυρωδιά του χόρτου θα κρατήσει τα κουνούπια μακριά και θα είστε σε θέση να απολαύσετε το χρόνο σας έξω χωρίς απωθητικά σπρέι.

3

Βασιλικός

Παρόλο που η γεύση του βασιλικού είναι έντονη στα γεύματα και η μυρωδιά του μας αρέσει πολύ, τα κουνούπια τείνουν να σκέφτονται διαφορετικά! Απλά τοποθετήστε μερικά φυτά βασιλικού κοντά στην αυλή σας και σύντομα θα μπορείτε να απολαύσετε ένα σπίτι χωρίς παράσιτα.

4

Μέντα

Η φρέσκια μέντα είναι ιδανική για παγωτά, τσάι και smoothies, αλλά είναι επίσης ιδανική για την απομάκρυνση των κουνούπια. Φυτέψτε μέντα σε μικρότερες ατομικές γλάστρες σε όλο το σπίτι σας και θα απαλλαγείτε μια για πάντα από τα κουνούπια.

5

Λεβάντα

Αν και οι μέλισσες έλκονται από την λεβάντα, τα κουνούπια την αποφεύγουν! Φυτέψτε λεβάντα στην αυλή σας ως αρωματικό και απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά έντομα!

6

Λεμονόχορτο

Το λεμονόχορτο είναι ένα ισχυρό αποτρεπτικό κουνουπιού! Αναπτύσσεται γρήγορα, που σημαίνει ότι παίρνετε ταχύτερη ανακούφιση από τα κουνούπια.

7

Δυόσμος

Ο δυόσμος είναι μια μεγάλη προσθήκη στον κήπο σας και θα σας προστατεύσει από τα ενοχλητικά κουνούπια ενώ είστε έξω!

8

Δείτε το βίντεο για να μάθετε να φτιάχνετε φυσικά εντομοαπωθητικά!

Credit: FaithTap

Αφήστε το σχόλιο σας: