Ρίχνει στην τουαλέτα ΑΥΤΟ το μείγμα που έφτιαξε μόνη της και Περιμένει. Μόλις δείτε το Αποτέλεσμα, θα Τρέξετε να το δοκιμάσετε! - Fanpage

Ρίχνει στην τουαλέτα ΑΥΤΟ το μείγμα που έφτιαξε μόνη της και Περιμένει. Μόλις δείτε το Αποτέλεσμα, θα Τρέξετε να το δοκιμάσετε!

Πολλά από τα πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά λερώνουν πολύ γρήγορα και δεν ξέρουμε πώς να τα καθαρίσουμε με αποτελεσματικό και υγιεινό τρόπο. Διαβάστε παρακάτω 5 κόλπα που θα κάνουν την ζωή σας πολύ πιο εύκολη. Το καλύτερο είναι ότι θα χρειαστείτε μόνο υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι.

1. Άσπρα παπούτσια

Οι σόλες των άσπρων παπουτσιών λερώνουν πολύ εύκολα αλλά δεν γίνεται να τα πλένετε συνέχεια. Όσο κι να τα τρίβετε, δεν θα αποκτήσουν ξανά το λευκό τους χρώμα. Υπάρχει όμως λύση: πάρτε μια οδοντόβουρτσα, βάλτε οδοντόκρεμα και τρίψτε. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά απίστευτο.

3

Οι σόλες των παπουτσιών σας θα λάμπουν!

2. Ο καναπές

Αν χυθεί κρασί στον καναπέ σας, μην πανικοβληθείτε. Πάρτε ένα σφουγγάρι και μια καθαρή, άσπρη βούρτσα, για να μην μεταφερθεί το χρώμα. Αρχικά ανακατέψτε μαγειρική σόδα με νερό, τρίψτε τον λεκέ με το μίγμα και καθαρίστε τα υπολείμματα με την ηλεκτρική σκούπα.

4

Αν ο λεκές επιμένει, δοκιμάστε αυτή την μέθοδο: Ρίξτε λίγο υγρό για τα πιάτα, τρίψτε το και στεγνώστε με το πιστολάκι.

Αν αποτύχει και αυτή η μέθοδος, δοκιμάστε αυτό: Γεμίστε ένα μπολ με ίση ποσότητα αμμωνίας και νερού. Τρίψτε τον λεκέ με μια βούρτσα και το μίγμα φορώντας γάντια.

5

Η τελευταία μέθοδος συνιστάται μόνο για άσπρους καναπέδες, γιατί η αμμωνία μπορεί να ξεβάψει το ύφασμα.

3. Φούρνος μικροκυμάτων

Βάλτε μισό λεμόνι σε ένα μπολ με νερό με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Βάλτε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων και ανάψτε τον για 10 λεπτά.

6

Μετά τα 10 λεπτά, θα παρατηρήσετε ότι το λεμόνι έχει πάρει ένα καφέ χρώμα και τα τοιχώματα του φούρνου είναι υγρά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα σκουπίσετε με ένα πανί.

4. Εσώρουχα

Σε όλες τις γυναίκες έχει τύχει να έχουν λεκέδες από αίμα στα εσώρουχα τους λόγω της περιόδου. Αυτοί οι λεκέδες φεύγουν δύσκολα, αλλά υπάρχει ένας απλός τρόπος για να τους ξεφορτωθείτε.

Για χρωματιστά εσώρουχα: Ανακατέψτε αλάτι με κρύο νερό ώστε να σχηματιστεί μια παχύρρευστη κρέμα, απλώστε την στον λεκέ και τρίψτε με μια οδοντόβουρτσα. Χρησιμοποιήστε μόνο κρύο νερό. Το ζεστό νερό κάνει τον λεκέ να μένει περισσότερο, γι’αυτό και δεν καθαρίζει στον πλυντήριο.

7

Για λευκά εσώρουχα: Ανακατέψτε οξιζενέ με λίγο νερό. Το οξιζενέ λειτουργεί σαν χλωρίνη, γι’αυτό και κάνει μόνο για τα λευκά υφάσματα. Βουτήξτε ένα πανί στο μίγμα και χρησιμοποιήστε το για να τρίψετε τον λεκέ. Ξεπλύντε με κρύο νερό και επαναλάβετε την διαδικασία όσες φορές χρειαστεί.

5. Τουαλέτα

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να κάνετε τις δικές σας «βόμβες» καθαρισμού για την τουαλέτα με μερικά απλά υλικά. Ανακατέψτε μαγειρική σόδα, κιτρικό οξύ (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού), λίγο νερό και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Το έλαιο θα κάνει την τουαλέτα σας να μυρίζει υπέροχα.

8

Το μίγμα δεν πρέπει να είναι πολύ υγρό. Θα πρέπει να έχει ασβεστώδη υφή. Γεμίστε μια παγοθήκη με το μίγμα και βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον μία ώρα.

9

Μπορείτε να δείτε πώς φτιάχνεται στο βίντεο. Όταν βγάζει την παγοθήκη από την κατάψυξη, οι «βόμβες» είναι έτοιμες. Ρίξτε μία στην λεκάνη της τουαλέτας και δείτε τι γίνεται. Διαλύεται στο νερό, απολυμαίνει και αρωματίζει.

10

Είναι πιο φιλική στο περιβάλλον από τα περισσότερα καθαριστικά του εμπορίου.

Δείτε στο βίντεο και άλλες συμβουλές:

Με την μαγειρική σόδα και την οδοντόκρεμα μπορείτε να κάνετε περισσότερα από όσα φαντάζεστε. Φτιάχνοντας τα δικά σας καθαριστικά για το σπίτι μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και ταυτόχρονα να προστατεύσετε το περιβάλλον. Και το σημαντικότερο είναι ότι είναι αποτελεσματικότατα!

Credit: hefty.co

Αφήστε το σχόλιο σας: