10 Σοβαρά λάθη που ΟΛΟΙ κάνουμε όταν Ψωνίζουμε σε ένα Σούπερ Μάρκετ. Δείτε ΠΩΣ θα τα Αποφύγετε! - Fanpage

10 Σοβαρά λάθη που ΟΛΟΙ κάνουμε όταν Ψωνίζουμε σε ένα Σούπερ Μάρκετ. Δείτε ΠΩΣ θα τα Αποφύγετε!

Γνωρίζετε πολύ καλά τη σκηνή: φεύγετε από το σούπερ μάρκετ και κοιτάτε την απόδειξή σας και έχετε συνειδητοποιήσει, για άλλη μια φορά, ότι έχετε υπερβεί τον προϋπολογισμό σας. Αγοράσατε πάρα πολλά πράγματα που δεν χρειάζεστε πραγματικά. Είναι δύσκολο να το αποφύγετε αυτό και άλλα κοινά λάθη στο σούπερ μάρκετ. Αλλά αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή:

1

1. Καινούριο εμπόρευμα

Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πότε το σούπερ μάρκετ λαμβάνει νέο εμπόρευμα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε φρέσκα είδη μανάβικου και θα έχετε περισσότερες επιλογές.

2

2. Αγοράστε τρόφιμα πριν πεταχτούν

Το να γνωρίζετε πότε γίνονται οι νέες παραδόσεις: δεν είναι μόνο για να βρείτε τα πιο φρέσκα τρόφιμα. Πριν από την άφιξη των νέων προϊόντων, τα παλιά τρόφιμα συνήθως πρόκειται να λήξουν και διατίθενται προς πώληση πριν πεταχτούν. Αυτό προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία να αγοράσετε φθηνότερα τρόφιμα πριν από την ημερομηνία λήξης.

Και εκτός αυτού, έστω και για λίγο μετά από αυτή την ημερομηνία οι περισσότεροι των τροφίμων εξακολουθεί να είναι πολύ καλή.

3

3. Τα προσυσκευασμένα λαχανικά

Μην αγοράζετε προσυσκευασμένα φρούτα ή λαχανικά, όπου η υγρασία έχει αρχίσει να συσσωρεύεται στο εσωτερικό του πλαστικού περιτυλίγματος. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι το προϊόν δεν είναι πια φρέσκο.

4

4. Μην επιλέξετε με βάση την εμφάνιση και μόνο

Η εμφάνιση μπορεί να είναι πολύ απατηλή με τα φρούτα και τα λαχανικά, δεδομένου ότι μπορούν να καλλιεργηθούν για να δείχνουν ελκυστικά, χωρίς να έχουν καμία γεύση. Είναι συχνά καλύτερα να μυρίσετε τα φρέσκα τρόφιμα για να πάρετε μια ιδέα αν είναι γευστικό και φρέσκο ​​ή όχι.

5

5. Λίστα για ψώνια

Το σούπερ μάρκετ είναι προσεκτικά σχεδιασμένό για να σας δελεάσει να βγείτε εκτός πορείας. Θέλουν να αγοράσετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε, και γι ‘αυτό είναι πάντα προτιμότερο να γράψετε μια λίστα με ψώνια και να επιμείνετε σε αυτή.

6

6. Κοιτάξτε τα χαμηλά ράφια

Πολλοί από τους πειρασμούς στο σούπερ μάρκετ τοποθετούνται στο ύψος των ματιών. Σε αυτό το σημείο συνήθως βρίσκονται τα πιο ακριβά προϊόντα, ενώ τα λιγότερο ακριβά αποθηκεύονται σε χαμηλότερα ράφια. Έτσι, ακόμη και αν δεν είναι βολικό, αξίζει τον κόπο να ελέγξετε τι βρίσκεται εκεί κάτω.

7

7. Μάρκα του σούπερ μάρκετ

Τα περισσότερα σούπερ μάρκετ προσφέρουν σήμερα δικά τους προϊόντα που κοστίζουν λιγότερο από τις γνωστές μάρκες. Η ποιότητα είναι συνήθως παρόμοια: μερικές φορές είναι και το ίδιο προϊόν, μόνο με μια διαφορετική ετικέτα. Και μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 70% ψωνίζοντας τέτοια προϊόντα, γι ‘αυτό αξίζει τον κόπο να τα δοκιμάσετε.

8

8. Το προσυσκευασμένο κρέας

Παρόμοια με τα λαχανικά, το κρέας που έχει ήδη κοπεί και συσκευαστεί- και μερικές φορές επίσης μαριναριστεί – συνήθως δεν είναι τόσο φρέσκο. Αν έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε φρεσκοκομμένα κρέας και να το μαρινάρετε μόνοι σας, θα απολαύσετε καλύτερη ποιότητα και γεύση!

9

9. Ψωνίστε χορτάτοι

Μην πηγαίνετε για ψώνια με άδειο στομάχι! Αν είστε πεινασμένοι, θα αγοράσετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε, ειδικά γλυκά και υδατάνθρακες. Αξίζει να φάτε ακόμα και ένα μικρό σνακ από πριν ώστε να μπορείτε να σκεφτείτε λογικά στο κατάστημα, και δεν θα αντιδράσετε σε πανικόβλητα μηνύματα «τάισε με» από το σώμα σας.

10

10. Οι πλαστικές σακούλες

Πολλά σούπερ μάρκετ δεν προσφέρουν δωρεάν σακούλες πια. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε ως ένας τρόπος για την προστασία του περιβάλλοντος, δεδομένου ότι οι μη βιοδιασπώμενες πλαστικές σακούλες αποτελούν ένα τρομακτικό ποσοστό από τα σκουπίδια που οι άνθρωποι παράγουν. Αλλά δεδομένου ότι συνήθως είναι κατασκευάζονται από παράγωγα πετρελαίου, η μη χρήση τους είναι μικρό βήμα προς τη βελτίωση της κλιματικής αλλαγής.

Αν ψωνίζετε σε ένα κατάστημα που χρεώνει επιπλέον για πλαστικές σακούλες, είναι έξυπνο να έχετε μερικές δικές σας σακούλες – πλαστικές ή υφασμάτινες τσάντες – μαζί σας, ώστε να τις χρησιμοποιήσετε όταν τις χρειαστείτε!

11

Credit: Hefty

Αφήστε το σχόλιο σας: