10 Απίστευτα χρήσιμες πληροφορίες διάσωσης που ίσως μια μέρα σας σώσουν τη ζωή - Fanpage

10 Απίστευτα χρήσιμες πληροφορίες διάσωσης που ίσως μια μέρα σας σώσουν τη ζωή

Κάθε φορά που πηγαίνετε στην ​​φύση, είναι πάντα καλό να γνωρίζετε πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σας προσκαλούμε να δοκιμάσετε κάποιους ασυνήθιστους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε κοινά πράγματα που μπορεί να σας βοηθήσουν να επιβιώσετε μακριά από τον πολιτισμό.

10. Καλσόν

1

 • Προστατευτείτε από έντομα, τσιμπούρια και βδέλλες

Για να αποφύγετε τσιμπήματα από έντομα, τσιμπούρια, ακόμη και βδέλλες, πάρτε μαζί σας 2 ζευγάρια καλσόν. Φορέστε ένα καλσόν ως συνήθως. Κόψτε το άλλο στα πόδια, κόψτε μια τρύπα για το κεφάλι σας στη μέση και φορέστε το πάνω από το μπλουζάκι σας.

9. Σακούλες σκουπιδιών

2

 • Αδιάβροχο

Φυσικά, θα πάρετε μαζί σας μερικές σακούλες σκουπιδιών για να προστατεύσετε το περιβάλλον. Αλλά γνωρίζατε ότι μια τέτοια σακούλα μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε αδιάβροχο κάλυμμα για σας και τα υπάρχοντά σας;

 • Προστασία κατά του παγετού

Τυλίξτε τον εαυτό σας με σακούλες και φορέστε όσο το δυνατόν περισσότερα ρούχα από πάνω. Αυτό θα σας σώσει από τον παγετό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

8. Μαγειρική σόδα

3

 • Σβήσιμο πυρκαγιάς

Η μαγειρική σόδα περιέχεται στις πυροσβεστικές ουσίες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να σβήσει μια μικρή δασική πυρκαγιά.

 • Απολυμαντικό

Ένα διάλυμα με 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα ανά 1 λίτρο νερού βοηθάει στην εξόντωση των επικίνδυνων βακτηρίων. Μπορείτε να απολυμάνετε φρούτα ή λαχανικά με αυτό.

7. Ξύδι

4

 • Γιατροσόφι για εγκαύματα

Αν έχετε ένα μικρό έγκαυμα, το μηλόξιδο θα σας σώσει. Βυθίστε την καμένη περιοχή σε διάλυμα ξιδιού και νερού για να ανακουφίσετε τον πόνο και να επιταχύνετε την αναγέννηση.

 • Καλύπτει τη μυρωδιά σας (από τα άγρια ζώα)

Το ξίδι είναι αποσμητικό, που σημαίνει ότι μπορείτε να κρύψετε τη μυρωδιά σας για προστασία από άγρια ​​ζώα.

6. Κολλητική ταινία

5

 • Αφαιρέστε σκλήθρα

Εάν η σκλήθρα δεν είναι εντελώς κάτω από το δέρμα σας, μπορείτε να την αφαιρέσετε με μια κολλητική ταινία, που πιθανότατα θα έχετε μαζί σας ούτως ή άλλως. Κολλήστε την ταινία στο σημείο της σκλήθρας, πιέστε και έπειτα τραβήξτε προς την κατεύθυνση της σκλήθρας.

 • Σταματήστε αιμορραγία

Αν δεν έχετε αυτοκόλλητο επίδεσμο, η κολλητική ταινία είναι ένα καλό υποκατάστατο.

5. Ρολόι

6

 • Βρείτε τον δρόμο σας

Όταν ο Ήλιος είναι πάνω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ρολόι ως πυξίδα. Εάν βρίσκεστε στο βόρειο ημισφαίριο, τοποθετήστε το σε μια επίπεδη επιφάνεια ή τουλάχιστον στην παλάμη σας. O δείκτης ώρας θα πρέπει να δείχνει στον Ήλιο. Διαχωρίστε τη γωνία μεταξύ της ώρας και του αριθμού 12 κατά το ήμισυ. Η μέση της γωνίας θα είναι Νότος και ο Βορράς είναι το αντίθετο. Δείτε μια λεπτομερέστερη εξήγηση.

4. Κάλτσες

7

 • Σώστε ένα άτομο που πνίγεται

Μια κάλτσα γεμάτη με ξηρά κλαδιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βοήθεια για να πετάξετε σε ένα άτομο που πνίγεται. Τα κλαδιά επιπλέουν στην επιφάνεια και το άτομο μπορεί να κρατηθεί από την κάλτσα.

3. Ταμπόν

8

 • Φιλτράρισμα νερού

Αυτή η τεχνική καθαρισμού νερού δεν είναι τέλεια, αλλά έχετε λιγότερες επιλογές σε ακραίες συνθήκες. Κόψτε ένα μπουκάλι στη μέση και γυρίστε το. Ανοίξτε ένα ταμπόν και τοποθετήστε το στη λαιμό του μπουκαλιού. Κάντε μια τρύπα στο καπάκι, μέσω του οποίου το φιλτραρισμένο νερό θα στάζει.

 • Ανάψτε φωτιά

Κάθε ταμπόν είναι στην ουσία ένα κομμάτι από βαμβάκι, που μπορεί να χρησιμεύσει ως προσάναμμα. Ανοίξτε ένα ταμπόν και χρησιμοποιήστε το για να ανάψετε φωτιά.

2. Πατατάκια

9

 • Προσάναμμα

Ένας άλλος τρόπος για να κάνετε μια φωτιά είναι να χρησιμοποιήσετε μερικά πατατάκια. Αυτά τα σνακ παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα χάρη στο λάδι και καίγονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

1. Τσίχλα

10

 • Διατηρήστε τις προμήθειες σας

Η τσίχλα βοηθάει στην καταστολή της ελαφριάς πείνας, που θα γλιτώσει τις περιορισμένες σας προμήθειες από την περιττή κατανάλωση.

Μπόνους: Τι πρέπει να κάνετε εάν σας μαχαιρώσουν

11

Το τυχαίο μαχαίρωμα με μαχαίρι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στη φύση, ακόμα και στο σπίτι. Αν έχετε μαχαιρωθεί, μην ξεχνάτε ότι δεν πρέπει να τραβήξετε το μαχαίρι έξω, ειδικά αν είναι στο στήθος, στην κοιλιά ή στον μηρό. Τραβώντας το έξω, μπορείτε να ανοίξετε μια φλέβα ή αρτηρία που το μαχαίρι έχει μπλοκάρει, ενώ ήταν μέσα στο σώμα σας, και μπορεί να αιμορραγήσετε μέχρι θανάτου. Καλύτερα να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια αμέσως, χωρίς να αγγίξετε το όπλο.

Credit: BrightSide

Αφήστε το σχόλιο σας: