11 Απλά αλλά Πανέξυπνα κόλπα που θα κάνουν το Σπίτι σας να Λάμπει από Καθαριότητα! - Fanpage

11 Απλά αλλά Πανέξυπνα κόλπα που θα κάνουν το Σπίτι σας να Λάμπει από Καθαριότητα!

Για πολλούς το καθάρισμα είναι η πιο βαρετή δουλειά και η χειρότερη τιμωρία στον κόσμο. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς – πολλοί από εμάς αρχίζουμε να καθαρίζουμε όταν συνειδητοποιούμε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα καθαρό σημείο σε όλο το σπίτι και κάθε δωμάτιο μοιάζει να είναι καλυμμένο με βρομιά.

Σας έχουμε ευχάριστα νέα! Το καθάρισμα μπορεί να γίνει μια γρήγορη και απλή διαδικασία αν ξέρετε μερικά βασικά κόλπα. Παρακάτω συγκεντρώσαμε 11 απίθανα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού σας πιο γρήγορα και εύκολα.

Πως να καθαρίσετε τα πιο βρόμικα σημεία του μπάνιου σας

3

Η παλιά κουρτίνα του μπάνιου σας θα μοιάζει με καινούρια αν τρίψετε τα βρόμικα σημεία της με ένα μίγμα από ίσα μέρη νερού και υπεροξείδιου του υδρογόνου.

4

Για να καθαρίσετε τις οδοντόβουρτσες σας, βουτήξτε τις στο ξίδι μια μία ώρα. Μετά πλύντε τις καλά με τρεχούμενο νερό.

5

Βουτήξτε τα σφουγγάρια σας για μία ώρα σε ένα μίγμα από ίσα μέρη ζεστού νερού και ξιδιού. Στη συνέχεια ξεπλύντε τα με νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν.

Πως να κάνετε την μπανιέρα σας αστραφτερά λευκή

6

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου θα σας βοηθήσει να απομακρύνεται τους λεκέδες. Γεμίστε ένα μπουκάλι για σπρέι με υπεροξείδιο, ψεκάστε τη μπανιέρα σας και ξεπλύντε μετά από μισή ώρα.

7

Μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε την επιφάνεια της μπανιέρας σας ρίχνοντας πρώτα μαγειρική σόδα, περιμένοντας μερικά λεπτά και στη συνέχεια ρίχνοντας ξίδι. Μετά καθαρίστε απαλά την επιφάνεια με μια βούρτσα και ξεπλύντε με ζεστό νερό.

8

Το κιτρικό οξύ αφαιρεί αποτελεσματικά τα κίτρινα στίγματα. Θα χρειαστείτε ένα πακέτο κιτρικό οξύ και μια κούπα νερό. Απλώστε το μίγμα στην επιφάνεια της μπανιέρας με ένα σφουγγάρι και περιμένετε 20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Πως να αφαιρέσετε τα άλατα από την λεκάνη της τουαλέτας

9

Με ένα μίγμα από σκόνη μουστάρδας και ίσα μέρη κιτρικού οξέος και άνθους αραβοσίτου θα κάνετε τη λεκάνη σας σαν καινούρια.

10

Για να καθαρίσετε και να φρεσκάρετε την λεκάνη της τουαλέτας σας μπορείτε επίσης να φτιάξετε και “βόμβες καθαρισμού”. Ρίξτε μέσα 1-2 βόμβες για να καθαρίσει και να μυρίζει ευχάριστα η λεκάνη σας.

Θα χρειαστείτε:

1 κούπα μαγειρική σόδα
1/4 κούπα κιτρικό οξύ
1/2 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. υπεροξείδιο του υδρογόνου 6%
15–20 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο

Πως να το φτιάξετε:

Ρίξτε την σόδα σε ένα μπολ και προσθέστε το κιτρικό οξύ. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το ξίδι με το υπεροξείδιο. Μετά ρίξτε το υγρό μίγμα στο στερεό σταγόνα σταγόνα. Προσθέστε το αιθέριο έλαιο και φτιάξτε μικρές μπάλες με ένα κουτάλι. Βάλτε τις μπάλες σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και αφήστε τις να στεγνώσουν για τουλάχιστον 6 ώρες. Φυλάξτε τις σε ένα καλά κλεισμένο γυάλινο βάζο.

Πως να καθαρίσετε τα αυλάκια ανάμεσα στα πλακάκια

11

Τρίψτε ένα λευκό κερί από παραφίνη στα αυλάκια αρκετές φορές. Θα τα καθαρίσει και θα τα προστατέψει από τη βρομιά στο μέλλον.

12

Ρίξτε μαγειρική σόδα σε ένα μπολ και με μία οδοντόβουρτσα που έχετε βρέξει λίγο τρίψτε τα βρόμικα σημεία ανάμεσα στα πλακάκια. Όταν τελειώσετε, ξεπλύντε με ζεστό νερό. Τα πλακάκια θα είναι σαν καινούρια!

13

Ανακατέψτε δύο μέρη νερού με ένα μέρος υπεροξείδιου του υδρογόνου. Καθαρίστε τα αυλάκια ανάμεσα στα πλακάκια τρίβοντας με ένα σφουγγάρι. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

Πως να κάνετε τα πλακάκια σας να γυαλίζουν

14

Προσθέστε 15 γρ. κιτρικό οξύ σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και πλύντε τα πλακάκια με αυτό το μίγμα. Ξεπλύντε με καθαρό νερό.

15

Ψεκάστε τα πλακάκια με ξίδι, περιμένετε 10 λεπτά και ξεπλύντε με νερό. Μετά σκουπίστε τα πλακάκια με ένα πανί με μικροΐνες. Έτσι, θα καθαρίσετε και θα απολυμάνετε τα πλακάκια σας.

Πως να φρεσκάρετε το πλυντήριο σας

Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το πλυντήριο σας κάθε τρεις μήνες! Το κιτρικό οξύ αφαιρεί τη βρομιά και τα άλατα που συσσωρεύονται στο πλυντήριο σας. Ρίξτε 60 γρ. κιτρικό οξύ στη θήκη για τη σκόνη πλυντηρίου και βάλτε το να δουλέψει στην πιο υψηλή θερμοκρασία.

16

Το παρακάτω απλό και αποτελεσματικό μίγμα θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε το εσωτερικό του πλυντηρίου σας.

Θα χρειαστείτε:

2 κούπες ξίδι
1/4 κούπα μαγειρική σόδα
1/4 κούπα νερό
ένα σφουγγάρι

Πως να το φτιάξετε:

Ανακατέψτε το νερό και τη μαγειρική σόδα σε ένα μπολ. Ρίξτε το μίγμα στη θήκη για τη σκόνη πλυντηρίου. Προσθέστε το ξίδι στον κάδο του πλυντηρίου. Βάλτε το σε κανονική πλύση. Όταν τελειώσει, σκουπίστε τα λάστιχα και την πόρτα με το σφουγγάρι. Αφήστε την πόρτα ανοιχτή για να στεγνώσει.

Πως να καθαρίσετε τα λίπη από τα μάτια της κουζίνας

17

Μπορείτε να τα καθαρίσετε με μια απλή γόμα. Πολλές επαγγελματικές υπηρεσίες καθαρισμού χρησιμοποιούν αυτό το κόλπο.

18

Απλώστε το χυμό ενός λεμονιού στην επιφάνεια της κουζίνας, αφήστε να δράσει για 15 λεπτά και σκουπίστε με ένα υγρό πανί.

Πως να καθαρίσετε τον φούρνο χωρίς χημικά

19

Απλώστε λίγο ξίδι στην επιφάνεια του φούρνου. Κλείστε την πόρτα και περιμένετε μερικές ώρες. Σκουπίστε τα βρόμικα σημεία με ένα πανί. Τρίψτε τους πιο επίμονους λεκέδες με μια βούρτσα. Καθαρίστε καλά με νερό.

20

Βρέξτε τις επιφάνειες του φούρνου σας με ζεστό νερό και ρίξτε από πάνω μαγειρική σόδα. Ψεκάστε ξανά με νερό. Μετά από μισή ώρα καθαρίστε με ένα υγρό πανί. Έτσι θα απομακρύνετε όλα τα λίπη.

21

Πως να φρεσκάρετε το στρώμα σας

Τουλάχιστον μια φορά κάθε εποχή καθαρίστε το στρώμα σας με την ηλεκτρική σκούπα. Ακόμα καλύτερα κάντε το κάθε φορά που αλλάζετε σεντόνια.

22

Για να ξεφορτωθείτε την άσχημη μυρωδιά από το στρώμα σας, απλώστε πάνω μαγειρική σόδα, περιμένετε μισή ώρα και μαζέψτε την με την ηλεκτρική σκούπα.

23

Μπορείτε να απομακρύνετε τους λεκέδες από ιδρώτα με ένα μίγμα από δύο μέρη υπεροξείδιου του υδρογόνου και ένα μέρος υγρό για τα πιάτα.

24

Πως να απομακρύνετε τους λεκέδες από το χαλί σας

1 κουταλιά της σούπας σε ένα λίτρο νερό θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ, κακάο και τσάι.

25

Για να απομακρύνετε λεκέδες από μπίρα, κρασί ή αλκοόλ, τρίψτε τα σημεία αυτά με νερό και λίγη σκόνη πλυντηρίου. Ξεπλύντε με ένα μίγμα από μισό λίτρο νερό και ένα κουταλάκι ξίδι.

26

Πως να απομακρύνετε τους λεκέδες από τα υφάσματα

Φτιάξτε ένα μίγμα από ίσα μέρη βενζίνης, ακετόνης και τουρπεντίνης για να απομακρύνετε τους λεκέδες.

27

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα.

28

Τέλος, ένα κουταλάκι αλάτι σε ένα ποτήρι νερό θα απομακρύνει τους λεκέδες.

29

Credit: brightside.me

Αφήστε το σχόλιο σας: