12 Πανίσχυρα Βότανα που μπορείτε να Καλλιεργείτε όλο τον Χρόνο στο Σπίτι σας, βάζοντάς τα MONO σε Νερό! - Fanpage

12 Πανίσχυρα Βότανα που μπορείτε να Καλλιεργείτε όλο τον Χρόνο στο Σπίτι σας, βάζοντάς τα MONO σε Νερό!

Αν έχετε ένα γυάλινο βάζο και φρέσκο νερό, τότε μπορείτε να καλλιεργήσετε τα δικά σας φυτά στο περβάζι σας! Πρώτον θα χρειαστείτε μερικά άδεια βάζα μεσαίου μεγέθους. Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε το κατάλληλο βότανο. Δείτε παρακάτω 12 βότανα που μπορείτε να διατηρήσετε στο νερό:

1. Μέντα: Με την μέντα μπορείτε να φτιάξετε τσάι, έλαιο ή σούπα. Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη μυρωδιά της. Το κατάλληλο σημείο για να την τοποθετήσετε είναι ένα παράθυρο με ήλιο ή σκιά.

3

2. Ρίγανη: Μπορείτε να προσθέσετε φρέσκια ρίγανη στις μακαρονάδες σας, στις σούπες και σε πολλά ακόμη πιάτα. Κόψτε με ένα ψαλίδι μερικά φύλλα και προσθέστε τα στο φαγητό σας. Η ρίγανη μεγαλώνει αρκετά, γι’αυτό καλό είναι να την προσέχετε.

3. Φασκόμηλο: Το φασκόμηλο έχει ωραίο άρωμα και είναι δημοφιλές στην ολιστική ιατρική. Μπορείτε ακόμη να το χρησιμοποιήσετε με αβγά, κοτόπουλο, αρνί ή ανανά. Κόψτε όσο χρειάζεστε και προσθέστε το στο αγαπημένο σας πιάτο. Δεν χρειάζεται πολύ νερό. Βάλτε το σε σημείο με μέτριο ήλιο.

4. Βασιλικός: Αυτό το βότανο μπορεί να αναπτυχθεί στο νερό και να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνταγές, όπως σάλτσες και σούπες. Χρειάζεται περίπου 6-8 ώρες στον ήλιο καθημερινά.

4

5. Στέβια: Η στέβια δεν χρειάζεται πολύ ήλιο και μπορεί να αναπτυχθεί σε σκιερά σημεία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα της σαν φυσικό γλυκαντικό για τον καφέ ή το τσάι. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε γλυκαντική σκόνη.

6. Θυμάρι: Το θυμάρι είναι ένα βότανο με πολλές χρήσεις. Βγάζει άνθη τα οποία τρώγονται, αλλά μπορείτε να το κόψετε και πριν ανθίσει, να αποξηράνετε τα φύλλα και να τα χρησιμοποιήσετε στην μαγειρική. Το θυμάρι χρειάζεται μπόλικο ήλιο.

7. Δεντρολίβανο: Αυτό το φυτό δεν χρειάζεται ιδιαίτερο ήλιο, αλλά σίγουρα αναπτύσσεται καλύτερα με περισσότερο φως. Μπορείτε να το προσθέσετε στις αγαπημένες σας συνταγές με κοτόπουλο.

8. Βάλσαμο λεμονιού: Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε τσάι για να μειώσετε το άγχος, να ανακουφίσετε τα συμπτώματα της δυσπεψίας και να κοιμηθείτε πιο εύκολα. Χρειάζεται πολύ ήλιο.

5

9. Σχοινόπρασο: Αυτό το φυτό καλλιεργείται πολύ εύκολα και χρησιμοποιείται σε πολλά πιάτα. Βεβαιωθείτε ότι έχει μπόλικο νερό και ήλιο.

10. Κόλιανδρος: Ο κόλιανδρος χρειάζεται πολύ ήλιο. Ταιριάζει πολύ στις σάλτσες και στα πιάτα μεξικανικού στιλ.

11. Λεβάντα: Η λεβάντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, της ημικρανίας και των κραμπών, ενώ συμβάλλει και στον ύπνο. Μπορείτε να φτιάξετε τσάι ή έλαιο λεβάντας. Και φυσικά έχει φανταστικό άρωμα! Χρειάζεται πολύ ήλιο και φρέσκο αέρα.

12. Ματζουράνα: Η ματζουράνα μεγαλώνει καλά μέσα, αλλά χρειάζεται και πολύ ήλιο. Αναπτύσσεται αργά, γι’αυτό χρειάζεται να έχετε υπομονή. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε συνταγές με κοτόπουλο και μοσχάρι. Κάποιοι χρησιμοποιούν το έλαιο του σε κρέμες και σαπούνια.

Credit: diyeverywhere.com

Αφήστε το σχόλιο σας: