12 Εκπληκτικά Κόλπα για τις Δουλειές του Σπιτιού που θα Λύσουν τα Χέρια ΚΑΘΕ Νοικοκυράς! - Fanpage

12 Εκπληκτικά Κόλπα για τις Δουλειές του Σπιτιού που θα Λύσουν τα Χέρια ΚΑΘΕ Νοικοκυράς!

Εξαιτίας μεγάλου φόρτου εργασίας, πολλοί δεν έχουν το χρόνο να κάνουν τις δουλειές του σπιτιού. Υπάρχουν επίσης εκείνοι που παραδέχονται ότι είναι απλά τεμπέληδες για να ασχοληθούν με το σπίτι. Αυτός είναι ο λόγος που καταλήξαμε σε κάποια έξυπνα κόλπα που θα κάνουν τα πιο χρονοβόρα καθήκοντα του σπιτιού, λιγότερο ενοχλητικά. Δοκιμάστε τα και μόνοι σας!

1. Κρατήστε το φούρνο καθαρό

Δεν σας αρέσει να καθαρίζετε το φούρνο; Ένας εύκολος τρόπος για να το αποφύγετε είναι να τοποθετήσετε αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό φύλλο στο κάτω μέρος του φούρνου όταν είναι σε χρήση. Αυτό θα αποτρέψει να πέφτουν πιτσιλιές ή ψίχουλα όσο ψήνετε και θα έχετε λιγότερο καθάρισμα.

1

2. Κρατήστε την ντουζιέρα χωρίς ίχνη νερού

Αυτό είναι μια σπουδαία συμβουλή για όσους έχουν ντουζιέρες με πόρτες. Απλά σκουπίστε ένα κουταλάκι του γλυκού αιθέριο έλαιο λεμονιού στο τζάμι κάθε δύο εβδομάδες. Αυτό αποτρέπει τα σταγονίδια του νερού να παραμείνουν στο τζάμι και διατηρεί την ντουζιέρα χωρίς σημάδια.

3. Καθαρίστε τα σιφόνια

Απλά ρίξτε καυτό νερό στα σιφόνια μία φορά την εβδομάδα. Είναι ένα φυσικό καθαριστικό για τους σωλήνες αποχέτευσης που θα αποτρέψει να βουλώσουν.

2

4. Από πάνω προς τα κάτω

Είναι σημαντικό να έχετε ένα λογικό σύστημα όταν κάνετε τις δουλειές του σπιτιού – πάντα καθαρίστε από πάνω προς τα κάτω! Αν το κάνετε αντίστροφα, ίσως χρειαστεί να καθαρίσετε δύο φορές. Αυτό συμβαίνει επειδή η σκόνη ή οποιαδήποτε άλλη βρωμιά μπορεί να πέσει στο πάτωμα ενώ καθαρίζετε.

5. Τοποθετήστε τις σκούπες ανάποδα

Αποφύγετε να βάζετε τις σκούπες σας με τις τρίχες στο πάτωμα, καθώς αυτό μπορεί να τους λυγίσει τις τρίχες και να κάνει πιο δύσκολο το σκούπισμα. Είναι καλύτερο να κρεμάσετε τις σκούπες σας ή απλά να τις τοποθετείτε με τις τρίχες στραμμένες προς τα πάνω.

3

6. Απολεσθέντα αντικείμενα

Αντί να πετάξετε πράγματα που δεν βρίσκετε κάποια συγκεκριμένη χρήση, κρατήστε αυτά τα πράγματα σε ένα κουτί. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα κομμάτι χαμένου επιτραπέζιου παιχνιδιού ή μια βίδα. Έχοντας ένα κουτί με απολεσθέντα, θα σας αποτρέψει από την ανάγκη να αγοράσετε νέα πράγματα που είχατε προηγουμένως χάσει.

7. Χαρτί από κερί στο ψυγείο

Ο καθαρισμός του ψυγείου ανήκει επίσης στις λιγότερο αγαπημένες δουλειές. Για να το αποφύγετε, τοποθετήστε φύλλα χαρτιού από κερί σε κάθε ράφι του ψυγείου, πριν το γεμίσετε με φαγητό. Όταν κάτι χυθεί ή αφήσει σημάδι, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε το χαρτί αντί να σκουπίζετε.

8. Καθαρίστε το φούρνο μικροκυμάτων

Τοποθετήστε ένα φλιτζάνι μισογεμάτο με νερό και συμπληρώστε με λευκό ξίδι. Θέστε σε λειτουργία το φούρνο μικροκυμάτων για δύο λεπτά στη μέγιστη ρύθμιση θερμότητας. Απλά σκουπίστε κάθε βρωμιά μόλις τελειώσει.

4

9. Καθαρισμός του μπλέντερ

Αυτό είναι το ιδανικό κόλπο για τον καθαρισμό του μπλέντερ σας. Μετά τη χρήση, γεμίστε το μπλέντερ με ζεστό νερό και υγρό πιάτων πριν το ενεργοποιήσετε για 10 δευτερόλεπτα. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και είναι έτοιμο!

10. Κρατήστε το πλυντήριο πιάτων σας καθαρό

Για να αποφύγετε τυχόν άσχημες εκπλήξεις, θα πρέπει κατά καιρούς να το βάζετε σε λειτουργία χωρίς πιάτα, ρίχνοντας λευκό ξίδι στη θήκη του απορρυπαντικού και μαγειρική σόδα στο εσωτερικό του πλυντηρίου. Αυτό το κόλπο θα επεκτείνει επίσης τη διάρκεια ζωής του πλυντηρίου.

11. Εξάλειψη οσμών

Το ποτ πουρί είναι ένας καλός τρόπος για να κρατήσετε τις δυσάρεστε μυρωδιές μακριά. Εκτός από το αναζωογονητικό ​​άρωμα, το ποτ πουρί προσθέτει μια υπέροχη διακοσμητική πινελιά σε κάθε χώρο.

5

12. Πρόληψη μούχλας

Οι επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με νερό σε καθημερινή βάση πρέπει πάντα να καθαρίζονται μετά τη χρήση τους για να μη πιάνουν μούχλα. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί ο σχηματισμός μούχλας και θα σας εξοικονομήσει περιττές δαπάνες μακροπρόθεσμα.

Credit: Cleverly

Αφήστε το σχόλιο σας: