15 Πανέξυπνα Κόλπα για να αντιμετωπίσετε διάφορα ενοχλητικά Προβλήματα στο Σπίτι. Το #13 θα σας λύσει τα Χέρια! - Fanpage

15 Πανέξυπνα Κόλπα για να αντιμετωπίσετε διάφορα ενοχλητικά Προβλήματα στο Σπίτι. Το #13 θα σας λύσει τα Χέρια!

Η συντήρηση του σπιτιού είναι ένα δύσκολο έργο. Δεν έχει σημασία αν ζείτε σε διαμέρισμα ή σε μονοκατοικία, αν νοικιάζετε ή αν είστε ιδιοκτήτης,  οι καθημερινές προκλήσεις δεν τελειώνουν ποτέ. Ευτυχώς, χάρη στο Διαδίκτυο, πολλές δυσκολίες δεν είναι πια ενοχλητικές, καθώς λύσεις υπάρχουν για τα πάντα. 

1. Άσχημες μυρωδιές στο μπάνιο

Εξαφανίστε τις άσχημες μυρωδιές του μπάνιου, ρίχνοντας αρωματικό καθαριστικό προϊόν στο πιγκάλ.

1

2. Φύλαξη μάνικας ποτίσματος

Μεταφέρετε εύκολα μια μάνικα ποτίσματος και επιπλέον δε θα χρειαστεί να ξανασκοντάψετε πάνω της, αν τη φυλάξετε μέσα σε ένα σιδερένιο κουβά.

2

3. Μαχαιροπίρουνα χωρίς σκουριά

Αν τα μαχαιροπίρουνά σας έχουν αρχίσει να σκουριάζουν, μουλιάξτε τα σε χυμό λεμονιού και σκουπίστε τα με ένα πανί. Για να αποτρέψετε κάτι παρόμοιο στο μέλλον, αποφύγετε να βάζετε τα μαχαιροπίρουνα στο πλυντήριο πιάτων και μη τα αφήνετε στον νεροχύτη καλυμμένα με νερό.

3

4. Μαλακή καστανή ζάχαρη 

Μην αφήσετε την καστανή ζάχαρη να αποκτήσει υγρασία και να χαλάσει με αυτό το απλό κόλπο: Απλά τοποθετήστε στο δοχείο με τη ζάχαρη μερικά marshmallows και κλειδώστε το καλά για μεγαλύτερη φρεσκάδα.

4

5. Ασφαλίστε τις σακούλες σκουπιδιών

Σταθεροποιήστε τις πλαστικές σακούλες στη θέση τους, τοποθετώντας πλαστικούς γάντζους πάνω στον κάδο.

5

6. Εύκολο βάψιμο

Βάφετε το σπίτι σας; Ρίξτε τη μπογιά σε ένα πλαστικό δοχείο, όπου θα το έχετε κόψει όπως στη φωτογραφία για μεγαλύτερη ευκολία και κράτημα.

6

7. Ζεστάνετε δύο πιάτα ταυτόχρονα

Αν δεν χωρούν παραπάνω από ένα μπολ μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων ταυτόχρονα, αναποδογυρίστε μια κούπα και τοποθετήστε πάνω της το άλλο μπολ.

7

8. Κρεμάστε εύκολα φωτογραφίες

Αποφασίστε που θέλετε να κρεμάσετε ένα κάδρο και βάλτε λίγη οδοντόκρεμα πάνω στον μηχανισμό. Πιέστε απαλά το κάδρο στον τοίχο για να μείνει το αποτύπωμα της οδοντόκρεμας για να καρφώσετε στο σημείο αυτό.

8

9. Φρέσκο πλυντήριο πιάτων

Μια στο τόσο, πρέπει να κάνετε στο πλυντήριο πιάτων ένα βαθύ καθαρισμό, για να αποφύγετε τη συσσώρευση αλάτων και μούχλας. Απλά τοποθετήστε ένα δοχείο με λευκό ξίδι σε άδειο πλυντήριο πιάτων και θέστε σε κανονική λειτουργία. Στη συνέχεια, πασπαλήστε μια κούπα μαγειρική σόδα στον πάτο του πλυντηρίου και θέστε ξανά σε λειτουργία.

9

10. Ολισθηρό χαλάκι

Για να μη γλιστράει το χαλάκι σας κάθε φορά που το πατάτε, προσθέστε μερικές γραμμές κόλλας και αφήστε τη να στεγνώσει.

10

11. Θόρυβος από ντουλάπια και συρτάρια

Αν τα συρτάρια και οι ντουλάπες κάνουν δυνατό θόρυβο κάθε φορά που τα κλείνετε, χρησιμοποιήστε λίγη κολλητική ταινία και από πάνω εφαρμόστε θερμαντική κόλλα, που θα μαλακώσει την πρόσκρουση.

11

12. Υπολείμματα σαπουνιού στη μπανιέρα

Αντί να τρίβετε κάθε λίγο τη μπανιέρα σας, συντηρήστε την πιο εύκολα με ένα μείγμα λευκού ξιδιού και υγρού πιάτων. Καθαρίστε το μπάνιο με ένα σφουγγαράκι και τελειώσατε!

12

13. Τρίχες κατοικιδίων στα χαλιά

Αν μαζεύονται τρίχες κατοικιδίων στα χαλιά σας, αν περάσετε τα χαλιά με ένα εργαλείο καθαρισμού τζαμιών, θα κάνει το καθάρισμα πιο εύκολο.

13

14. Καθαρισμός περσίδων 

Για να καθαρίσετε εύκολα περσίδες, πάρτε λαβίδες κουζίνας και σταθεροποιήστε πάνω τους ένα πανάκι. Τα καθάρισμα θα γίνει παιχνιδάκι!

14

15. Ανοίξτε δύσκολα καπάκια

Τέλος, αν δυσκολεύεστε να ανοίξετε ένα βάζο, τότε δοκιμάστε με κολλητική ταινία:

15

Credit: diply.com

Αφήστε το σχόλιο σας: