25 Εκπληκτικές χρήσεις του Βόρακα στη καθαριότητα του σπιτιού που θα σας λύσουν τα χέρια. Απαραίτητες για όλες τις νοικοκυρές! - Fanpage

25 Εκπληκτικές χρήσεις του Βόρακα στη καθαριότητα του σπιτιού που θα σας λύσουν τα χέρια. Απαραίτητες για όλες τις νοικοκυρές!

Υπάρχουν κάποια αντικείμενα που όλοι έχουμε σίγουρα στο σπίτι μας: μαγειρική σόδα, λεμόνια, οξιζενέ. Όλοι ξέρουμε ότι έχουν πολλές χρήσεις στο σπίτι. Υπάρχει όμως και ένα για το οποίο δεν γνωρίζουμε πολλά: ο βόρακας. Ο βόρακας έχει πάρα πολλές ιδιότητες και είναι πολύ χρήσιμος στο σπίτι.

Δείτε πώς μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε:

1. Καθαρίστε τα καπέλα σας. Βάλτε τα στο πάνω συρτάρι του πλυντηρίου πιάτων, γεμίστε την θήκη του απορρυπαντικού με βόρακα και βάλτε το πλυντήριο σε λειτουργία πλύσης.

3

2. Τρίψτε τις χορδές του βιολιού σας με μια οδοντόβουρτσα με βόρακα για να κρατήσουν περισσότερο.

4

3. Διατηρήστε τα ρούχα σας λευκά για περισσότερο καιρό πλένοντας τα με ένα μίγμα από βόρακα, καυτό νερό, χλωρίνη, απορρυπαντικό πιάτων και απορρυπαντικό πλυντηρίου.

5

4. Μπορείτε να καθαρίσετε και τα μαξιλάρια σας με το παραπάνω μίγμα.

6

5. Ανακατέψτε βόρακα με ζεστό νερό και ζάχαρη ή μέλι, μουλιάστε στο μίγμα βαμβάκι και τοποθετήστε το σε σημεία από όπου περνάνε μυρμήγκια για να τα εξαφανίσετε.

7

6. Και τα ποντίκια μισούνε τον βόρακα. Ρίξτε βόρακα στους τοίχους σας για να τα διώξετε.

8

7. Φτιάξτε δικές σας ταμπλέτες για το πλυντήριο πιάτων με βόρακα.

9

8. Μπορείτε ακόμη να φτιάξετε και το δικό σας απορρυπαντικό για τα ρούχα με βόρακα.

10

9. Για να κάνετε τις ατσάλινες επιφάνειες του σπιτιού σας να λάμψουν, καθαρίστε τις με ένα μίγμα από βόρακα, μαγειρική σόδα, λεμόνι και αναψυκτικό σόδας.

11

10. Μπορείτε με το ίδιο μίγμα να καθαρίσετε και τα μαγειρικά σκεύη σας από ανοξείδωτο ατσάλι.

12

11. Κάντε τις πορσελάνες σας να λάμψουν βουτώντας τις σε ζεστό νερό με βόρακα.

13

12. Καθαρίστε τα καθίσματα του αυτοκινήτου σας με βόρακα, νερό και σαπούνι.

14

13. Ο βόρακας έχει ισχυρές καθαριστικές ιδιότητες, αλλά μπορεί να γίνει και παιχνίδι για τα παιδιά.

15

14. Παίξτε με τον “Flubber”.

16

15. Ή τρομάξτε κάποιον το Halloween.

17

16. Φτιάξτε τις δικές σας χιονονιφάδες. Βάλτε σε ένα βάζο καυτό νερό και βόρακα. Στην συνέχεια τοποθετήστε μέσα καθαριστικά πίπας και αφήστε τα όλο το βράδυ. Θα σχηματιστούν κρύσταλλοι από βόρακα και θα δώσουν ένα όμορφο σχήμα χιονονιφάδας.

18

17. Ο βόρακας βοηθά και στην ανάπτυξη των φυτών. Ρίχνετε κάθε 3-4 χρόνια βόρακα στο χώμα ώστε να εμπλουτιστεί με βόριο ή ανακατέψτε τον βόρακα με λευκή άμμο ή καλαμποκάλευρο για να διατηρήσετε τα λουλούδια που κόψατε φρέσκα.

19

18. Αγαπάμε τα κατοικίδια, αλλά καμιά φορά γίνονται ακατάστατα. Για να καθαρίσετε το κρεβατάκι του κατοικίδιου σας, φτιάξτε ένα μίγμα με 1/3 φλιτζανιού βόρακα και 240 ml νερό. Για να καθαρίσετε τυχόν «ατυχήματα», ρίξτε βόρακα στο υγρό σημείο, αφήστε το να στεγνώσει και σκουπίστε με την ηλεκτρική.

20

19. Καθαρίστε τον κάδο απορριμμάτων σας με βόρακα και νερό. Μετά το καθάρισμα, μπορείτε να ρίξετε λίγο βόρακα στον πάτο για να μείνουν μακριά τα έντομα.

21

20. Καθαρίστε και το ψυγείο σας με βόρακα και νερό.

22

21. Αναμίξτε ένα φλιτζάνι βόρακα με 1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού για να καθαρίσετε τον νεροχύτη σας.

23

22. Ο βόρακας βοηθά να ξεφορτωθείτε και τα αγριόχορτα. Ανακατέψτε 300 ml βόρακα με 9,5 λίτρα νερό και ρίξτε το μίγμα στον κήπο σας.

24

23. Μουλιάστε τις χτένες σας σε ένα μίγμα από βόρακα και απορρυπαντικό για τα πιάτα για να καθαρίσουν.

25

24. Θέλετε το σπίτι σας να μυρίζει φρεσκάδα; Φτιάξτε ένα μίγμα από μισό φλιτζάνι βόρακα, 350 ml νερό και 10 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο.

26

25. Γρήγορο καθαριστικό τουαλέτας: Ρίξτε βόρακα στην λεκάνη της τουαλέτας πριν πέσετε για ύπνο. Το πρωί τρίψτε την με το βουρτσάκι και τραβήξτε το καζανάκι.

27

Εσείς τις γνωρίζατε; Μήπως ξέρετε και άλλες χρήσεις που ξεχάσαμε;

Credit: tiphero.com

Αφήστε το σχόλιο σας: