Δείτε ΓΙΑΤΙ οι Οδηγοί στην Ολλανδία ανοίγουν την πόρτα του Αυτοκινήτου τους με το δεξί τους χέρι! Δεν Φαντάζεστε τον Λόγο! - Fanpage

Δείτε ΓΙΑΤΙ οι Οδηγοί στην Ολλανδία ανοίγουν την πόρτα του Αυτοκινήτου τους με το δεξί τους χέρι! Δεν Φαντάζεστε τον Λόγο!

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ανοίξατε την πόρτα του αυτοκινήτου σε ένα πολυσύχναστο δρόμο και πέρασε ξυστά της ένας ποδηλάτης; Εμάς μας έχει συμβεί αρκετές φορές και είναι πολύ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ. Είναι εύκολο να ξεχνάμε πως τα οχήματα είναι επικίνδυνα, ειδικά όταν είναι παρκαρισμένα!

Το να προκαλέσεις ατύχημα ενώ είναι σβηστή η μηχανή ακούγεται πολύ παράξενο, αλλά είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο στις μεγάλες πόλεις και μπορεί να αποβεί μοιραίο και για τον ποδηλάτη και για τον οδηγό.

Πράγματι, από το 2010 μέχρι το 2012, η πόλη του Σικάγο ανέφερε πως το 19,7% των δυστυχημάτων με ποδήλατο είχαν προκληθεί με αυτόν ακριβώς τον τρόπο.

Είναι μία επιδημία που δεν επηρεάζει μόνο μία πόλη ή χώρα – συμβαίνει σε όλο τον πλανήτη. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, 600 άνθρωποι πέθαναν μόνο το 2011 κάτι που είναι πολύ τρομακτικό αν σκεφτεί κανείς πόσοι χρησιμοποιούν το ποδήλατο για την μετακίνησή τους.

Εάν η ιδέα του να σκοτώσετε έναν ποδηλάτη ή περαστικό δεν σας ανησυχεί, τότε πιθανώς να το κάνει ο νόμος. Φαίνεται πως όταν γίνει ένα τέτοιο περιστατικό, ο υπεύθυνος του δυστυχήματος είναι ο οδηγός του αμαξιού και μπορεί να έχει σοβαρές κυρώσεις, ακόμα και φυλάκιση.

33

Πώς να αποφύγετε ένα τέτοιο περιστατικό

Ευτυχώς, αυτά τα ατυχήματα είναι εύκολο να αποφευχθούν. Πράγματι, οι Ολλανδοί τα αποφεύγουν για χρόνια. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ανοίξετε την πόρτα του οδηγού με το δεξί σας χέρι, αντί για το αριστερό.

Αυτό κάνει το σώμα να στρίβει και έτσι μπορούμε να δούμε καλύτερα τον δρόμο. Είναι κάτι πολύ απλό και μπορεί πραγματικά να μας σώσει τη ζωή.

Η τεχνική αυτή γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής

Ευτυχώς, όλο και περισσότεροι οδηγοί αρχίζουν να υιοθετούν αυτή την πρακτική. Διάφορες οργανώσεις δίνουν πολύ καλές συμβουλές για το πώς να αποκτήσουμε αυτή την νέα συνήθεια. Λένε πως κολλώντας αυτοκόλλητα στο χερούλι της πόρτας, είναι πιο εύκολο να συνηθίσουμε σ’αυτή την πρακτική.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί: 

Πώς σας φαίνεται; Την γνωρίζατε;

Credit: tiphero.com

Αφήστε το σχόλιο σας: