Τα μαξιλάρια του καναπέ μου ήταν τόσο βρώμικα που είχαν γίνει για πέταμα. Με αυτό το φοβερό κόλπο όμως έγιναν πάλι σαν καινούρια! - Fanpage

Τα μαξιλάρια του καναπέ μου ήταν τόσο βρώμικα που είχαν γίνει για πέταμα. Με αυτό το φοβερό κόλπο όμως έγιναν πάλι σαν καινούρια!

Ο καναπές είναι το επίκεντρο του σαλονιού. Είναι το σημείο όπου χαλαρώνετε μετά από μια δύσκολη μέρα. Αλλά ταλαιπωρείται εύκολα, λόγω της καθημερινής χρήσης.

Μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα τον καναπέ σας με ένα από τα παρακάτω κόλπα.

1. Καθαρίστε το ύφασμα.

Οι παραδοσιακοί, υφασμάτινοι καναπέδες καθαρίζονται πιο εύκολα από όλους. Το ύφασμα τους είναι συνήθως γερό και σχεδιασμένο να κρατήσει πολύ και να καθαρίζεται εύκολα. Αρχικά, σκουπίστε τον με την ηλεκτρική για 5 λεπτά, για να απομακρύνετε την σκόνη, τα ψίχουλα και τις τρίχες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά εξαρτήματα της σκούπας σας. Η βρομιά φθείρει τις ίνες του υφάσματος, γι’αυτό όσο περισσότερη αφαιρέσετε, τόσο πιο πολύ θα ζήσει ο καναπές σας. Στην συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό κατά των λεκέδων για να αφαιρέσετε τους πιο ορατούς λεκέδες, για 5 λεπτά. Το επόμενο 5λεπτο, πλύντε τον καναπέ σας με απορρυπαντικό για τα πιάτα και νερό. Τρίψτε τον απαλά και μετά σκουπίστε με ένα καθαρό πανί.

83

2. Ανανεώστε τις μικροΐνες

Οι μικροΐνες είναι ένα απαλό υλικό. Χρησιμοποιούνται συχνά στους να καναπέδες. Είναι οικονομικές και καθαρίζονται εύκολα, με την κατάλληλη μέθοδο. Οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει να καθαρίζουμε τις μικροΐνες, γιατί δεν τα πάνε καλά με το νερό. Είναι σχεδιασμένες για να καθαρίζονται μόνο με διαλύτες. Αλλά τι είναι οι διαλύτες;

Μια καλή λύση είναι το αλκοόλ. Καθαρίστε τον καναπέ σας με οινόπνευμα ή βότκα για να μην αφήσει σημάδια ή μυρωδιά. Απλά ψεκάστε τον καναπέ με αλκοόλ και σκουπίστε με ένα καθαρό πανί. Μόλις στεγνώσει, χρησιμοποιήστε μια απαλή βούρτσα για να τον τρίψετε με προσοχή.

84

3. Ξεφορτωθείτε τις έντονες οσμές.

Κανείς δεν θέλει να κάθεται σε έναν καναπέ που μυρίζει. Τα κατοικίδια, τα παιδιά, ακόμη και οι ενήλικες λερώνουν πολύ τον καναπέ. Μπορεί να φαίνεται καθαρός, αλλά να μυρίζει. Αρχικά, σκουπίστε τον καναπέ με την ηλεκτρική για να αφαιρέσετε την βρομιά και τις τρίχες. Στην συνέχεια ρίξτε πάνω στα μαξιλάρια μαγειρική σόδα.

Αφήστε την για 30 λεπτά και μετά βάλτε ξανά ηλεκτρική. Αν τα μαξιλάρια μυρίζουν σαν μουχλιασμένα, τότε ίσως έχετε υγρασία ή το σαλόνι σας δεν αερίζεται καλά. Με την μαγειρική σόδα και έναν καλό εξαερισμό, θα καταφέρετε να απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές. Αν τα μαξιλάρια αφαιρούνται, βγάλτε τα έξω να τα αερίσετε στον ήλιο.

85

4. Γυαλίστε τον δερμάτινο καναπέ σας.

Οι δερμάτινοι καναπέδες καθαρίζονται εύκολα γενικά. Απλά σκουπίζετε τα ψίχουλα. Καθαρίζοντας τον καναπέ σας συχνά, θα τον βοηθήσετε να μοιάζει σαν καινούριος. Σας προτείνουμε να τον καθαρίζετε κάθε 5-6 μήνες.

Ξεκινήστε βάζοντας ηλεκτρική ανάμεσα στα μαξιλάρια. Μετά τρίψτε τον καναπέ σας με ένα μίγμα από λευκό ξίδι και νερό, για να αφαιρέσετε την βρομιά. Τρίψτε τον δέρμα απαλά με ένα απαλό, λευκό πανί. Στην συνέχεια τρίψτε τον με μια στεγνή πετσέτα. Η υγρασία δεν κάνει καλό στο δέρμα, γι’αυτό είναι σημαντικό να τον στεγνώσετε καλά.

86

5. Ειδική περιποίηση για το λευκό δέρμα.

Οι λευκοί δερμάτινοι καναπέδες χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση. Το λευκό απορροφά εύκολα την βρομιά και μπορεί να γίνει κίτρινο μετά το καθάρισμα. Συνδυάστε διάφορα καθαριστικά για λεύκανση ώστε να τον επαναφέρετε στην αρχική του κατάσταση.

Φτιάξτε ένα μίγμα από Oxiclean, Dawn και νερό. Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για τα δύσκολα σημεία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα μαγικό σφουγγάρι για τις μεγαλύτερες επιφάνειες, αλλά με προσοχή.

87

6. Καθαρίστε τον δερμάτινο καναπέ με ένα υλικό.

Μπορείτε να καθαρίσετε τον καναπέ σας με ένα και μόνο υλικό. Το έλαιο καρύδας αφαιρεί την βρομιά ενώ λειτουργεί σαν μαλακτικό για το δέρμα. Είναι 100% φυσικό. Γυαλίστε τον καναπέ σας με ένα λεπτό στρώμα έλαιου καρύδας σε ένα καθαρό, λευκό πανί.

Θα αφαιρέσει κατευθείαν την βρομιά. Μόλις τελειώσετε, χρησιμοποιήστε ακόμη ένα καθαρό, λευκό πανί για να αφαιρέσετε το έλαιο. Μην κάνετε όλο τον καναπέ μαζί – δουλέψτε τον κομμάτι κομμάτι, ώστε να μην μείνει για πολύ το έλαιο καρύδας πάνω στο δέρμα.

88

Είναι υπέροχη η αίσθηση ενός καλά καθαρισμένου καναπέ. Θα δείχνει και θα μυρίζει σαν καινούριος – ό,τι πρέπει για έναν απογευματινό υπνάκο!

Credit: hometips.cooktopcove.com

Αφήστε το σχόλιο σας: