Το Κοντίσιονερ ΔΕΝ είναι μόνο για τα μαλλιά! Δείτε 19 Έξυπνες Χρήσεις για τις Δουλειές του Σπιτιού που ελάχιστες Νοικοκυρές Γνωρίζουν - Fanpage

Το Κοντίσιονερ ΔΕΝ είναι μόνο για τα μαλλιά! Δείτε 19 Έξυπνες Χρήσεις για τις Δουλειές του Σπιτιού που ελάχιστες Νοικοκυρές Γνωρίζουν

Τo conditioner είναι βασικό συστατικό σε πολλά μπάνια. Υπάρχουν όμως και άλλες χρήσεις γι’αυτό που πιθανόν να μην γνωρίζατε:

1. Περιποίηση παπουτσιών:

Οι άσπρες γραμμές από το χιόνι ή το αλάτι που εμφανίζονται στα παπούτσια τον χειμώνα είναι πολύ ενοχλητικές. Δοκιμάστε να βάλετε λίγο conditioner πάνω στα δερμάτινα παπούτσια και δεν θα έχετε πλέον πρόβλημα.

1

2. Συρρίκνωση:

Πλύνατε κατά λάθος το αγαπημένο σας μάλλινο πουλόβερ με ζεστό νερό και τώρα έχει μαζέψει; Βάλτε το σε έναν κουβά γεμάτο με νερό και μια κουταλιά της σούπας conditioner. Μόλις μουλιάσει, μπορείτε να το τεντώσετε απαλά. Δυστυχώς όμως, αυτό το κόλπο δεν λειτουργεί πάντα.

3. Πλύντε αντικείμενα στο χέρι:

Υπάρχουν κάποια ευαίσθητα ρούχα που πλένονται μόνο στο χέρι και το conditioner είναι ό,τι πρέπει γι’αυτά. Βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ξεπλύντε τα ρούχα καλά πριν τα απλώσετε να στεγνώσουν.

3

4. Βγάλτε το δαχτυλίδι που κόλλησε:

Αυτό όχι μόνο είναι πρόβλημα, αλλά πονάει κιόλας. Προσθέστε λίγο conditioner στο πάνω στο δάχτυλο και στριφογυρίστε το δαχτυλίδι μέχρι να χαλαρώσει.

4

5. Αφαιρέστε το μακιγιάζ:

Αν δεν έχετε τίποτα άλλο πρόχειρο γύρω, το conditioner είναι τέλειο για την αφαίρεση του μακιγιάζ. Βάλτε λίγη ποσότητα πάνω σε ένα κομμάτι βαμβάκι ή σε μια πετσέτα και καθαρίστε απαλά το πρόσωπο σας.

5

6. Καθαρίστε τα πινέλα του μακιγιάζ:

Πολλοί ξεχνάνε ότι τα πινέλα του μακιγιάζ πρέπει να καθαρίζονται συχνά. Το conditioner είναι τέλειο εργαλείο γι’αυτή την δουλειά.

6

7. Γράσο:

Οι πόρτες που τρίζουν θα ανήκουν στο παρελθόν αν τους βάλετε λίγο conditioner και θα μυρίζουν καλύτερα από το συνηθισμένο γράσο.

7

8. Παρωνυχίδες:

Αν οι παρωνυχίδες σας είναι εκτός ελέγχου, μπορείτε να τις μαλακώσετε με λίγο conditioner πριν τις βγάλετε.

8

9. Τζελ για το ξύρισμα:

Αν σας έχει τελειώσει το τζελ για το ξύρισμα, το conditioner θα κάνει την ίδια δουλειά και τα πόδια σας θα μυρίζουν υπέροχα.

9

10. Μαλλιά με στατικό ηλεκτρισμό:

Αν τα μαλλιά σας πετάνε ή έχουν στατικό ηλεκτρισμό, βάλτε μια σταγόνα conditioner στα χέρια σας και περάστε το πάνω από τα μαλλιά σας. Με αυτή την τεχνική θα αποφύγετε και τα φριζαρισμένα μαλλιά όταν έχει υγρασία.

10

11. Μπλεγμένα μαλλιά:

Αν τα μαλλιά σας φαίνονται μπερδεμένα, ανακατέψτε conditioner μαζί με νερό σε ένα μπουκάλι για σπρέι με αναλογία 1:9 και απλώστε το στα μαλλιά σας χτενίζοντας τα απαλά.

11

12. Αρωματικό χώρου:

Το ίδιο μίγμα με το από πάνω μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσετε μια ευχάριστη μυρωδιά σε υφάσματα, κουρτίνες και έπιπλα.

12

13. Βουλωμένος σωλήνας:

Ξεβουλώστε τους σωλήνες σας ρίχνοντας λίγο conditioner και ξεπλένοντας με ζεστό νερό. Λειτουργεί σαν λιπαντικό για να φύγει ό,τι τον μπλοκάρει.

13

14. Αρωματικό ρούχων:

Αν θέλετε να μυρίζουν ωραία τα ρούχα σας μετά το στεγνωτήριο, βάλτε μέσα μια σταγόνα conditioner.

14

15. Προστασία από την σκουριά:

Γυαλίστε τα εργαλεία σας με conditioner για να μην σκουριάσουν.

15

16. Περιποίηση δέρματος:

Μια σταγόνα conditioner στο μπάνιο λειτουργεί σαν baby oil ενυδατώνοντας το ξηρό δέρμα και διατηρώντας το μαλακό.

16

17. Γυαλιστικό:

Το conditioner είναι τέλειο για μεταλλικές επιφάνειες όπως ψυγεία και άλλες συσκευές. Αφού περάστε το conditioner, περάστε όλες τις επιφάνειες με μια στεγνή πετσέτα.

17

18. Βγάλτε το χανζαπλάστ:

Αν πονάτε όταν βγάζετε το χανζαπλάστ, απλώστε λίγο conditioner στις άκρες για να ξεκολλήσει λίγο.

18

19. Ξεκολλήστε το φερμουάρ:

Με λίγο conditioner μπορείτε να ξεκολλήσετε το φερμουάρ που έχει κολλήσει. Θα σας σώσει, ειδικά αν έχει τύχει να τραυματιστείτε από κάτι τέτοιο.

19

Credit: Cleverly

Αφήστε το σχόλιο σας: