Τρυπάει το Σπιρτόκουτο με ένα Καρφάκι και μετά το διπλώνει. Ο Λόγος; Πραγματικά Πανέξυπνος! - Fanpage

Τρυπάει το Σπιρτόκουτο με ένα Καρφάκι και μετά το διπλώνει. Ο Λόγος; Πραγματικά Πανέξυπνος!

Όλα αυτά τα χρήσιμα κόλπα που διαβάζετε καθημερινά δεν είναι ένα σημερινό φαινόμενο. Την δεκαετία το ’50 κυκλοφορούσαν περιοδικά που θέμα τους ήταν πώς να κάνουν την ζωή πιο εύκολη. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε 13 τέτοια κόλπα που χρησιμοποιούσαν οι παλιότερες γενιές:

1. Πινέλο και μαγνήτης

Όταν βάφετε κάτι, μπορεί να δυσκολευτείτε να βρείτε πού να ακουμπήσετε το πινέλο σας. Μπορείτε να το βάλετε μέσα στον κουβά, αλλά θα γεμίσει μπογιά. Αν το αφήσετε πάνω από τον κουβά, μπορεί να γλιστρήσει.

Για να μείνει το πινέλο σας καθαρό και στην θέση του, βάλτε έναν μαγνήτη σε σχήμα U στην άκρη ενός βάζου. Το μεταλλικό κομμάτι του πινέλου θα κολλήσει στον μαγνήτη και το πινέλο σας θα μείνει στην θέση του.

2. Κρατήστε τις βίδες στην θέση τους

Σήμερα κυκλοφορούν μαγνητικά κατσαβίδια που κρατάνε τις βίδες. Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος να μιμηθείτε την επίδραση τους απλά κολλώντας ένα μικρό κομμάτι ταινία στην άκρη του κατσαβιδιού. Αυτό το κόλπο είναι πολύ χρήσιμο για σημεία όπου δεν φτάνει καλά το κατσαβίδι.

3. Κρατήστε τα καρφιά στην θέση τους

Χρησιμοποιώντας την δημιουργικότητα σας, μπορείτε να στηρίξετε τα καρφιά στην θέση τους χωρίς να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλα σας και κατά συνέπεια, χωρίς να τραυματιστείτε.

Κόψτε ένα σπιρτόκουτο ή ένα κομμάτι χαρτόνι και περάστε το καρφί. Έτσι, το καρφί θα μείνει ίσιο μέχρι να καρφωθεί στον τοίχο και να στέκεται μόνο του. Το μόνο που έχετε να κάνετε μετά είναι να βγάλετε το χαρτόνι και να συνεχίσετε να το καρφώνετε.

4. Κρατήστε μια πόρτα ανοιχτή

Είναι ενοχλητικό όταν μια πόρτα κλείνει με δύναμη, παρ’όλο που προσπαθείτε να την κρατήσετε ανοιχτή. Αντί για στοπ για την πόρτα, πάρτε ένα ελατήριο, όπως αυτό της εικόνας, και βάλτε το στον μεντεσέ.

Για να το κάνετε αυτό, αφαιρέστε την μπάρα από τον μεντεσέ και περάστε το ελατήριο από πάνω του με τις δύο άκρες μέσα. Χάρη στην δύναμη του ελατηρίου, η πόρτα θα μείνει ανοιχτή, αλλά θα μπορείτε και να την κλείσετε αν θέλετε.

5. Βεντούζες

Αν και χρήσιμες, οι βεντούζες για πράγματα όπως τα γαντζάκια του μπάνιου μπορεί να μην κολλάνε καλά με τον καιρό και να πέφτουν. Για να μην συμβεί αυτό, απλώστε λίγο σαπούνι για τα χέρια στη μέσα πλευρά της βεντούζας. Έτσι, θα κολλήσει στον τοίχο με μεγαλύτερη δύναμη.

6. Φαράσι

Αυτό είναι ένα απλό αλλά αποτελεσματικό κόλπο για να βάλετε τα καυτά πιάτα από τον φούρνο. Αν δεν έχετε γάντια φούρνου πρόχειρα, χρησιμοποιήστε ένα μεταλλικό φαράσι για να βγάλετε τα ταψιά χωρίς να καείτε.

7. Πατάτες

Οι ράφτες έχουν ένα μαξιλαράκι για τις καρφίτσες. Όταν κάνετε κατασκευές στο σπίτι, μπορείτε να κάνετε το ίδιο για τα καρφιά και τις βίδες σας με μια πατάτα. Απλά κόψτε την πατάτα στην μέση κατά μήκος. Η επίπεδη πλευρά λειτουργεί σαν βάση και μπορείτε να στερεώσετε τα καρφιά και τις βίδες σας όπως στην φωτογραφία.

8. Πώς να ανοίξετε γράμματα

Αυτό το κόλπο είναι τέλειο σε περίπτωση που έχετε κλείσει έναν φάκελο, αλλά θέλετε να τον ανοίξετε ξανά.

Αρχικά βάλτε τον σε μια πετσέτα με το πίσω μέρος προς τα κάτω και σκεπάστε τον. Τώρα πάρτε ένα σίδερο με ατμό και περάστε το πάνω από τον φάκελο. Χάρη στον ατμό του σίδερου, ο φάκελος θα ανοίξει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά.

9. Φακός και χωνί

Όταν έχει διακοπή ρεύματος, μπορεί να δυσκολεύεστε να χρησιμοποιήσετε τον φακό, γιατί θέλετε και τα δύο χέρια ελεύθερα.

Για να κρατήσετε τον φακό στραμμένο προς την σωστή κατεύθυνση όταν δουλεύετε σε σκοτεινό χώρο, ενώστε τον με ένα μεγάλο χωνί με ένα λαστιχάκι. Μπορείτε να τον στρέψετε προς όποια κατεύθυνση θέλετε.

10. Σύρμα και χωνί

Άλλο ένα κόλπο με το χωνί: Κάποια χωνιά έχουν εγκοπή στο πλάι για να βγαίνει ο αέρας από το δοχείο που γεμίζετε. Έτσι, δεν χύνεται το υγρό.

Μπορείτε να κάνετε το ίδιο χρησιμοποιώντας ένα σύρμα μαζί με το χωνί. Το υγρό θα πέσει πιο αργά στο δοχείο και ο αέρας θα βγαίνει πιο γρήγορα.

11. Σύρμα και άνοιγμα σωλήνα

Για να μην πέφτουν τρίχες μέσα στους σωλήνες σας όταν κάνετε μπάνιο, βάλτε ένα κομμάτι σύρμα στο άνοιγμα. Όταν θα τρέχει το νερό, όλες οι τρίχες θα μαζεύονται στο σύρμα. Απλά μην το βάλετε πολύ βαθιά μέσα στον σωλήνα.

12. Επιφάνειες χωρίς γρατσουνιές

Μερικές φορές, στην προσπάθεια να βγάλουμε ένα καρφί, η επιφάνεια γεμίζει γρατσουνιές.

Για να το αποτρέψετε, κολλήστε πάνω στο σφυρί χανζαπλάστ. Έτσι, το ξύλο δεν θα γεμίσει γρατσουνιές.

13. Μετακινήστε βαριά έπιπλα

Η μετακίνηση βαριών επίπλων εκτός από κουραστική που είναι, μπορεί και να αφήσει σημάδια στο πάτωμα.

Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να το αποφύγετε. Βάλτε χαρτόνι ή πετσέτες κάτω από τα πόδια του επίπλου για να μην αφήσει σημάδια στο πάτωμα.

Δείτε στο βίντεο τα κόλπα με περισσότερες λεπτομέρειες:

Όλα αυτά τα κόλπα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα, ειδικά αν θέλετε να ανακαινίσετε το σπίτι σας. Είναι απίθανο να βλέπουμε αυτά τα κόλπα από 60 χρόνια πριν να λειτουργούν ως και σήμερα!

Credit: cleverly.me

Αφήστε το σχόλιο σας: