Βράζει ένα άδειο τενεκεδένιο κουτάκι και το τρίβει με το βαμβάκι. Μόλις δείτε το αποτέλεσμα, θα σας πέσει το Σαγόνι! - Fanpage

Βράζει ένα άδειο τενεκεδένιο κουτάκι και το τρίβει με το βαμβάκι. Μόλις δείτε το αποτέλεσμα, θα σας πέσει το Σαγόνι!

Έχετε προσπαθήσει ποτέ να αφαιρέσετε την ζωγραφισμένη ετικέτα από ένα άδειο κουτάκι αναψυκτικού; Αν ναι, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε ισχυρά χημικά, δεν είναι εύκολο. Και για όσους επιθυμούν να κάνουν χειροτεχνίες ή άλλες κατασκευές που περιλαμβάνουν αυτά τα ανακυκλώσιμα κουτάκια, τους είναι πολύ χρήσιμα χωρίς την ετικέτα τους.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να αφαιρέσετε το χρώμα και τις ετικέτες από τα κουτάκια ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για κάθε είδους κατασκευές στο σπίτι.

Θα χρειαστείτε:

  • άδεια κουτάκια αναψυκτικών
  • ασετόν
  • βαμβάκι
  • μια χύτρα ταχύτητας

Δείτε πώς να το κάνετε:

Εδώ και πάλι είναι όλα τα πράγματα που θα χρειαστείτε. Τα υπόλοιπα είναι απλά.

1

Γεμίστε την χύτρα με νερό και ρυθμίστε την σε λειτουργία ατμού. Τοποθετήστε μέσα τα κενά κουτάκια στην κλείστε το καπάκι.

2

Τώρα τα σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

3

Όταν περάσει ο χρόνος, μπορείτε να αφαιρέσετε το καπάκι, αλλά προσέξτε! Όλα θα είναι ακόμα πολύ ζεστά.

4

Όταν θα έχουν κρυώσει, μπορείτε να ξεκινήσετε το τελευταίο βήμα. Βάλτε ασετόν σε ένα βαμβάκι και τρίψτε τη βαφή από το κουτάκι.

5

Θα εκπλαγείτε από το πόσο καλά λειτουργεί αυτή η τεχνική. Λίγα λεπτά αργότερα το κουτάκι είναι εντελώς απαλλαγμένο από τις ετικέτες.

6

Τώρα, μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας! Δοκιμάστε να αφήσετε τα κουτάκια με το ακατέργαστο αλουμίνιο για μινιμαλιστικά σχέδια διακόσμησης τέχνης. Τι λέτε για ένα βάζο με λουλούδια; Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κόψετε το πάνω μέρος και να εξομαλύνετε τα κομμένα άκρα.

7

Ή ίσως έχετε διάθεση για κάτι εντελώς νέο …

Ακολουθούν ορισμένες ιδέες:

8

9

10

11

12

13

14

Είναι εκπληκτικό τι μπορείτε να κάνετε με τον ατμό και το ασετόν. Δοκιμάστε το και κάντε τις δικές σας δημιουργίες! Αυτό το βίντεο παρουσιάζει λεπτομερέστερα τη διαδικασία:

Credit: Cleverly

Αφήστε το σχόλιο σας: