Την προώθηση των Λατινικών και των αρχαίων Ελληνικών στα σχολεία, θέλει να κάνει ο νέος υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, Ζαν Μισέλ Μπλανκέρ.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, ο επικεφαλής της εκπαίδευσης στη νέα διοίκηση του Εμανουέλ Μακρόν, περιέγραψε τις προτεραιότητες του υπουργείου. Οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για τον Γάλλο πρόεδρο.
Όπως εξήγησε ο Μπλανκέρ, θέλει να επαναφέρει τις δίγλωσσες τάξεις, να επαναφέρει τα μαθήματα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και να δημιουργήσει περισσότερες τάξεις για λατινικά και αρχαία ελληνικά «από τις οποίες προέρχεται ο πολιτισμός μας« δήλωσε.
O Ζαν Μισέλ Μπλανκέρ
«Πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε πως αυτές οι μελέτες εμβαθύνουν τις κοινωνικές διαφορές. Είναι εργαλεία βελτίωσης για όλους» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, Ωστόσο, πρόσθεσε πως όσοι μαθητές επιθυμούν να παραμείνουν στο τρέχον πρόγραμμα σπουδών, μπορούν να το κάνουν.
Eνισχύουν το μάθημα λατινικών και αρχαίων ελληνικών στην Γαλλία
Ερωτηθείς από την εφημερίδα Le Monde και το κανάλι BFMTV, ο νέος Γάλλος υπουργός Παιδείας Ζαν Μισέλ Μπλανκέρ μίλησε για τις πρώτες προτεραιότητες του υπουργείου του.
Οπως εξήγησε, θέλει να επαναφέρει τις «δίγλωσσες τάξεις», να επαναφέρει τα μαθήματα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και «να αξιοποιηθούν περισσότερο τα λατινικά και τα αρχαία ελληνικά, από τα οποία κατάγεται ο πολιτισμός μας», όπως είπε.
«Πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι αυτές οι σπουδές βαθαίνουν τις κοινωνικές διαφορές. Είναι εργαλεία προώθησης για όλους», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας. Ο Γάλλος υπουργός πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι μαθητές που επιθυμούν να παραμείνουν στο παρόν πλαίσιο επιλογής μαθημάτων θα μπορούν να το κάνουν…
Ο Jean-Michel Blanquer υπήρξε πρώην πρύτανης και πρώην διευθυντής της μεγαλύτερης σχολής εμπορίου στον κόσμο, της ESSEC. Είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, μιλάει αγγλικά, ισπανικά και είναι μέλος της Ακαδημίας Λατινικών.
Η εκπαίδευση και οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις αποτελούν προτεραιτότητα για την κυβέρνηση Μακρόν. Ο νέος Γάλλος πρόεδρος είχε δεσμευθεί προσωπικά ότι από τον Σεπτέμβιο του 2017 θέλει 12 μαθητές το πολύ σε κάθε τάξη και αυτό θα ξεκινήσει πιλοτικά σε 2.200 τάξεις του δημοτικού.
[ethnos]