Χωρίζεται η αγορά: Τα 4 καταστήματα που ανοίγουν – Τι κρατούν κλειστό οι ειδικοί

Τέλος το lockdown για μερικά καταστήματα – Έρχονται οι επίσημες ανακοινώσεις

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ «ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Τ.Θ.

Αναβρασμός επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο και τους επιστήμονες καθώς εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αναμένεται να υπάρξει «χαλάρωση» του lockdown, όσον αφορά συγκεκριμένα καταστήματα που θα ανοίξουν πύλες, σε μία εξίσωση που αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη καθώς η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα δεν έχει μέχρι στιγμής την βελτίωση που θα επιθυμούσαν οι ειδικοί.

Μέσα στις επόμενες δύο – τρεις ημέρες θα υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς της κυβέρνησης και πλέον θεωρείται δεδομένο πως κάποιοι τομείς της αγοράς θα ανοίξουν τις πύλες τους από την ερχόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, η αγορά αναμένεται να «χωριστεί» καθώς κάποιοι χώροι κρίνονται από τους επιστήμονες ως ιδιαίτερα επικίνδυνοι για την μετάδοση του ιού

, λόγω της αυξημένης κινητικότητας που θα προκαλέσει το άνοιγμά τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχει στα χέρια του το TyposThes, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο άνοιγμα τεσσάρων ειδών καταστημάτων εν όψει των εορτών.

Τα τέσσερα αυτά καταστήματα είναι τα εξής:

    • Κομμωτήρια, κουρεία
    • Ανθοπωλεία
    • Βιβλιοπωλεία
    • Καταστήματα παιχνιδιών

Όσον αφορά τα καταστήματα παιχνιδιών πρέπει να σημειωθεί πως θα υπάρχει αστερίσκος για να μείνουν κλειστά όσα βρίσκονται εντός μεγαλύτερων κλειστών δομών (π.χ. πολυκαταστήματα και εμπορικά).

Πάντα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που λαμβάνει το TyposThes, οι ειδικοί φαίνεται να έχουν αντιρρήσεις ως προς το άνοιγμα για τα εξής:

  • Εμπορικά κέντρα
  • Πολυκαταστήματα

Παράλληλα, η Επιτροπή συζητά και δύο ακόμη ζητήματα που θα πρέπει να αποφασιστούν πριν από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Το πρώτο αφορά την λειτουργία της αγοράς τις Κυριακές των γιορτών (σ.σ. όπως συμβαίνει κάθε χρόνο), με τους ειδικούς να υποστηρίζουν πως είναι προτιμότερο να μείνει κλειστή η αγορά τις δύο αυτές Κυριακές.

Τέλος, σε ένα ζήτημα που αφορά τη Θεσσαλονίκη, η Επιτροπή επεξεργάζεται το κατά πόσο θα πρέπει η άρση του lockdown για καταστήματα θα πρέπει να γίνει ανά περιοχή. Πηγή του TyposThes αναφέρει πως πλέον είναι «πολύ σοβαρό ενδεχόμενο» να υπάρξει άνοιγμα σε κάποιες περιοχές που έχουν μικρότερο επιδημιολογικό φορτίο και παράταση των λουκέτων στις περιοχές που εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον ιό.

Πηγή: typosthes.gr

Related posts

Καιρός: Τα «έχασαν» οι μετεωρολóγοι, ακραίο αυτό που έρχεται – «Θα συμβεί κάτι απίθανο από την Πέμπτη και μετά»

Πριν μια ώρα μαθεύτηκε και επίσημα: Κακά μαντάτα για τους Έλληνες που είναι ιδιοκτήτες

Τραγωδία: Νεκρός ο οδηγός της νταλίκας που εξετράπη